Waarom de nieuwe Moto E is de belangrijkste Android-telefoon van dit jaar

Moto E met 4G LTE (2e generatie), (de website /)

Hands-on met de nieuwe Moto E smartphone

Lees meer: ​​De nieuwe Moto E (met LTE) is de beste sub- $ 150 Android-telefoon, ten tweede generatie Motorola Moto E krijgt neer met 4G LTE

Iedereen houdt van een underdog. Slechts drie maanden in het nieuwe jaar, kunnen we een mededinger in de smartphone ruimte.

Vergeet alles wat je op het Mobile World Congress hebben gezien. Zo spannend het was om de nieuwe Samsung Galaxy S6, opmerkelijke doorbraken in opslag en beveiliging, en de heropleving van BlackBerry (met de mogelijkheid dat een tablet binnenkort kunnen worden op het dek), deze rang vrij laag op de doorbraak schaal te zien.

De low-budget Moto E zou de ene telefoon van het jaar te schudden van de Android-markt, met name de nieuwkomer segment. En toch niemand heeft het erover. Alle ogen gericht op de high-end telefoon je vervangen in een jaar toch.

De Moto E nog niet veel veranderd sinds de eerste generatie model, met uitzondering van de toevoeging van LTE vermogen, en een iets groter 4,5-inch QHD display (met een resolutie van 960 x 540 pixels). In vergelijking met de iPhone 6, het is een fractie kleiner scherm grootte en met een lagere pixeldichtheid dan het Retina-display. Prestaties is verre van slecht, maar het worstelt in high-demand taken. (Vertrouw niet op het voor het vernietigen van een spel op je met de metro naar het werk.) En het ontwerp is je ne sais quoi, een hobbelig en oubollige shell met geen fysieke home knoppen.

Maar het is gewoon verlegen van $ 150, off-contract en ontgrendeld, met veel meer dan je zou verwachten van een entry-level telefoon. Wat is er niet om lief te hebben?

LTE mobiele breedband voor de moderne tijd: U zult in LTE, de nieuwste in cellulaire netwerken vallen, of je het nu leuk vindt of niet – en er is zeer weinig niet om lief te hebben (als je eenmaal over de gegevens caps). Vanwege de prijs, kunt u de Moto E ofwel een low-end supersnelle mobiele browsing-apparaat of een dure mobiele hotspot te bellen. Motorola introduceerde LTE aan de telefoon om het op peil te houden met haar concurrenten – in ieder geval in de westerse markten. Voor degenen die nog steeds achter de tijden (of degenen die niet willen om uit te shell voor data kosten), de geactualiseerde 3G-only versie kost slechts $ 119.

De Android-telefoon zal geen prijzen winnen voor de prestaties, maar de toevoeging van LTE zal dit entry-level smartphone een sterke mededinger voor bring-your-own-device gebruikers.

Vier keer de uitbreidbare opslag: De Moto E landen met 8GB intern geheugen. Meer willen? Voeg in een microSD-kaart voor een paar dollar, en je hebt jezelf vier keer de capaciteit. De fotokwaliteit van de camera op een sub-par beeldscherm kan niet kijken fantastisch om de getrainde oog, maar het is zeker niet slecht kwaliteit voor wat je uitgaven.

Een bijna-voorraad versie van Android snijdt de crapware: Android is een vreemd concept tot een select gedeelte van de smartphone aandeel. (Voor mij, ik kan omzeilen, maar het kost me tijd om grip te krijgen op wat wat is.) Met toevoegingen van de telefoon maker, het is crapware voor de mobiele tijdperk. Wie gebruikt eigenlijk foto backup gereedschap, laat staan ​​de helft van de eigen diensten van Google?

De Moto E wordt geleverd met een schoon en gemakkelijk te gebruiken versie van Android “Lollipop” – de nieuwste versie van de software, met alle voordelen en minder van het lawaai geassocieerd met de meeste moderne Android-telefoons. Je zal niet Samsung’s enterprise security voordelen te krijgen, noch zal u de vingerafdruklezer. Maar je kunt nog steeds bring-your-own-device om uw werkplek, groot of klein.

Het wordt geleverd met Exchange en Google mobiele apps voor cloud-gebaseerde e-mail en agenda-ondersteuning. En je hebt apparaat encryptie gekregen (al is het niet automatisch ingeschakeld) dat zal uw gegevens te bewaren beschermd.

Dun en licht, maar de batterij packs een krachtige punch: Hoe lang duurt het de Moto E duurt? Tenminste een dag, met een matig gebruik. Het langer duurt dan zeker een iPhone 6 op volle accu.

Android-apparaten zijn meestal goedkoper dan een iPhone. Maar er is geen telefoon die er op de markt met dit niveau van kwaliteit, prestaties en service voor de prijs. De Moto E is niet proberen om iets dat het niet zijn. Het is een laagdrempelige apparaat dat is gericht op de first-time Android gebruiker.

Smartphones; Amerikaanse regering: Stop het gebruik van de Samsung Galaxy Note 7 op dit moment, Apple, geweldige deal: Best Buy is de verkoop van originele Apple horloge voor slechts $ 189, Apple, Deze iPhones en iPads zal al achterhaald op 13 september, Mobility, T-Mobile gratis iPhone 7 aanbieding geldt upfront kosten en veel geduld

En voor iedereen die zich heeft teruggeschrokken van een moderne smartphone, kan het een verleiding veel te groot om over te passeren.

Amerikaanse regering: Stop het gebruik van de Samsung Galaxy Note 7 op dit moment

Geweldige deal: Best Buy is de verkoop van originele Apple horloge voor slechts $ 189

Deze iPhones en iPads zal al achterhaald op 13 september

T-Mobile gratis iPhone 7 aanbieding geldt upfront kosten en veel geduld