Verdacht leden van Bitcoin afpersing groep DD4BC gearresteerd

Europese rechtshandhaving heeft gearresteerd en vastgehouden twee vermeende leden van een hack groep gekoppeld aan DDoS-aanvallen en Bitcoin afpersing, DD4BC.

Europol, aldus het onderzoek, onder de naam Operatie Pleiades, heeft geleid tot de arrestatie van een hoofddoel en een andere verdachte wordt vastgehouden.

Op dinsdag, rechtshandhaving agentschap van de Europese Unie toonde onderzoekers van Europol, Bosnië en Hezegovina, Duitsland, Frankrijk, Japan, Roemenië, Zwitserland, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten droegen in het opsporen van de hacking-groep.

DD4BC – ook wel bekend als distributed denial-of-service van Bitcoin – is een groep gewijd aan het afpersen virtuele valuta van bedrijven. Opkomende in het midden van 2014, DD4BC gebruikt de dreiging van DDoS-aanvallen en hield bedrijven om losgeld, tenzij zij zijn overeengekomen om een ​​vergoeding te betalen in Bitcoin.

Europol zegt dat de rechtshandhaving ‘sleutelfiguren’ in DD4BC naast de arrestaties heeft geïdentificeerd, en een “grote hoeveelheid bewijs” in beslag is genomen.

DD4BC trok de aandacht van de Europese politie naar aanleiding van een verhuizing van afpersing voornamelijk in de gokindustrie bedrijven in de financiële en entertainmentsector. De groep heeft een aantal high-profile bedrijven gericht.

Volgens State of the Internet rapport (.PDF) Akamai Technologies’s, de groep is verantwoordelijk voor een aantal Bitcoin afpersing campagnes en DDoS-aanvallen. Het bedrijf boekte een gemiddelde piek bandbreedte van 13.34Gbps tijdens de aanvallen met de grootste DDoS-campagne een piek van 56.2Gbps.

Het is niet bekend hoeveel leden in de groep, maar ze worden beschouwd als “zeer geavanceerde en agressieve” door Heimdal Security.

normale methode DD4BC is om een ​​DDoS-aanval tegen een doel dat kan uiteindelijk op het terugdringen van core business services, verstoren operaties en het veroorzaken van ernstige financiële verliezen voor het doel te lanceren – vooral als een server is overbelast en legitiem verkeer niet kan krijgen door op de website van domeinen.

Deze aanval zou ongeveer een uur, waarna de hacken groep een chantage email veeleisende 1 BTC zou sturen duren. Als het bedrijf niet is nagekomen, zou DD4BC dreigen om het niveau van de aanval te verhogen – en losgeld nodig – of verhuizen naar een andere doelgroep.

De operatie is nog gaande.

Paul Nicholson, directeur product marketing bij cybersecurity bedrijf A10 Networks commentaar

Europol aanhouding van de afpersers achter de DD4BT groep betekent een high-profile te winnen voor de rechtshandhaving, maar dit is niet de laatste die we hebben gehoord van DDoS-aanvallen voor het doel van losgeld.

Voor organisaties zoals banken, financiële instellingen en zelfs gokken websites, wordt het netwerk downtime gelijkgesteld met een onmiddellijk verlies van inkomsten, die hen kan leiden toe te geven aan de eisen. Versterken afweer moet de hoogste prioriteit van deze organisaties zijn.

Lees verder: Top picks

FBI arrestaties vermeende leden van Crackas With Attitude voor het hacken van de VS Gov’t ambtenaren

De kosten van ransomware aanvallen: 1000000000 $ dit jaar; Chrome etikettering HTTP-verbindingen als niet-beveiligde start; de Hyperledger Project groeit als gangbusters; Nu kunt u een USB-stick die alles vernietigt op zijn pad te kopen

WordPress dringt er bij gebruikers in staat om nu te werken om kritieke gaten in de beveiliging op te lossen

Witte Huis benoemt eerste Federal Chief Information Security Officer

Pentagon bekritiseerd voor cyber-rampenbestrijding door de overheid waakhond

Port Fail VPN lek bloot je echte IP-adres; Dealers hit Volkswagen met een class action rechtszaken meer dan de uitstoot schandaal; Bug premies:? Welke bedrijven bieden onderzoekers contanten; Uw bedrijf heeft een data-inbreuk geleden. Wat nu,? 10 dingen die u niet wist over de Dark Web

Veiligheid; FBI arrestaties vermeende leden van Crackas With Attitude voor het hacken van de VS Gov’t ambtenaren, veiligheid, WordPress dringt er bij gebruikers in staat om nu te werken om kritieke gaten in de beveiliging vast te stellen; beveiliging; Witte Huis benoemt eerste Federal Chief Information Security Officer, veiligheid, Pentagon bekritiseerd voor cyber -emergency reactie van de overheid waakhond