Twitter koopt een andere data-gerichte startup: Lucky Sort

Twitter breidt zijn portfolio opnieuw met de overname van Lucky Sort, een Portland, Ore.-based startup met een big data en text mining visualisatie engine.

The Lucky sorteren team bevestigde de fusie via haar website op maandag.

Niet veel details werden gedeeld, behalve dat een aantal van haar teamleden zal verhuizen naar San Francisco om toe te treden inkomsten afdeling engineering Twitter’s.

Bovendien, het lijkt erop dat de Lucky sorteren operatie zal worden stilgelegd – op zijn minst als een standalone product – als CEO Noah Pepper voegde eraan toe dat de huidige klanten zullen worden overgezet “uit ons systeem in de komende maanden, zodat wij ons volledig kunnen richten op onze toekomst bij Twitter. ”

De financiële voorwaarden van de deal zijn niet bekendgemaakt, maar TechCrunch meldde dat Lucky Sorteren ongeveer $ 600.000 in VC financiering vóór de ondertekening van de orde had gesteld.

Twitter is bezig met het maken golven geweest met een aantal belangrijke nieuwe product releases (zie: Twitter Music) alsmede acquisities de laatste tijd.

Maar de microblogging bedrijf heeft aangetoond een belangrijke interesse in startups die zich richten op big data, waarschijnlijk dus het kan churn out in-house analytics van vele miljoenen tweets per dag.

Net vorige week, het in San Francisco gevestigde bedrijf kocht schaalbare berekening startup Ubalo.

Gevestigd in Palo Alto, Calif., Is Ubalo aangeprezen om een ​​eenvoudiger methode van de behandeling van grootschalige computing.

De startup heeft als doel om dat te doen door middel van wat het dubs “pods”, die worden aangeprezen om de code, data bevatten, en alle bestanden die nodig zijn om een ​​aanvraag in alle vastgebonden mooi samen in één virtuele softwarepakket draaien.

Afbeelding via Lucky Sort

LinkedIn onthult haar nieuwe blogging platform

Social Enterprise; LinkedIn onthult haar nieuwe blogging platform; Big Data Analytics, Is dit de leeftijd van Big OLAP;? Big Data Analytics; DataRobot gericht op low-opknoping fruit van de gegevens wetenschap te automatiseren; Big Data Analytics; MapR oprichter John Schroeder treden naar beneden, COO te vervangen

Is dit de leeftijd van Big OLAP?

DataRobot streeft naar laaghangend fruit van data science automatiseren

MapR oprichter John Schroeder treden naar beneden, COO te vervangen