? Toyota gooit gewicht achter Linux octrooibescherming groep

U heeft waarschijnlijk niet denken van auto bedrijven als Linux en open source-supporters. Je zou verkeerd zijn. Toyota, ‘s werelds grootste autofabrikant, net toegetreden tot de Open Invention Network (OIN), de grootste gemeenschap patent non-agressie in de geschiedenis.

Toyota heeft haar patenten geworpen in het beschermen van Linux.

OIN werd gevormd door IBM, Sony, Philips, Red Hat en Novell in 1995 naar Linux te verdedigen tegen aanvallen van intellectuele eigendom. plan van OIN ‘s, toen en nu, is om Linux-gerelateerde patenten te verwerven. Het deelt ze vervolgens royalty-vrij om een ​​organisatie die het ermee eens zijn patenten tegen Linux of haar toepassingen niet te beweren.

Het werkte.

OIN heeft nu meer dan 2.000 leden. In de afgelopen 18 maanden, met de opkomst van open source en Linux in alle technologiebedrijven, OIN is verdubbeld in omvang.

OIN leden krijgen toegang tot honderden miljoenen dollars van de intellectuele eigendom, terwijl het bevorderen van een positieve omgeving voor Linux en open source software. Keith Bergelt, CEO OIN, zei: “In de uitbreiding van haar netwerk van licentiehouders en de sterkte van de gemeenschap, heeft OIN een beroep gedaan op kleine en grote bedrijven op elkaar en wordt nu gezien als een belangrijke hulpbron bij het ondersteunen van het octrooi niet-aanvalsverdrag.”

De auto-industrie, met de opkomst van zelf-rijden auto’s en slimme auto’s, wordt omarmen van open source’s patent niet-aanvalsverdrag als de nieuwe normaal. Naast Toyota, Hyundai, Kia en Ford Motor Company onlangs lid geworden van OIN.

Elk bedrijf kan deelnemen OIN als licentiehouder zonder betaling van een vergoeding. U stemt ermee gewoon om je de octrooien onder OIN licentieovereenkomst te delen.

In ruil daarvoor, “OIN, subsidies aan u en uw Dochterondernemingen van een royalty-vrije, wereldwijde, niet-exclusieve, niet-overdraagbare licentie onder OIN patenten te maken, geproduceerd hebben, gebruiken, importeren en distribueren producten of diensten. In aanvulling op het voorgaande en zonder beperking daarvan, met betrekking alleen voor de Linux-systeem is de hierin verleende licentie omvat het recht om deel te nemen aan activiteiten die bij het ontbreken van deze overeenkomst aanleiding om inbreuk te maken of medeplichtigheid aan een inbreuk (of een inbreuk zou vormen op grond van andere soortgelijke rechtsleer in de toepasselijke jurisdictie). ”

Om een ​​stem in hoe OIN zaken doet en handhaaft hij gedeeld patent pool, moet je om lid te worden. Dat, volgens bronnen, kostte Toyota een eenmalig bedrag van $ 20 miljoen. Als dat klinkt als veel, heb je nog nooit behandeld patent handhaving en geschillen.

Volgens Bergelt, andere Fortune 500 bedrijven staan ​​op het punt van het worden OIN licentiehouders en leden. Op dit moment, naast Toyota, andere OIN leden zijn onder andere Google, IBM, NEC, Philips, Red Hat, Sony, en SUSE. Je zou kunnen opmerken dat slechts twee van OIN de acht leden van de eerste plaats als Linux bedrijven staan ​​bekend. Andere recente licentiehouders zijn onder meer SpaceX, SAP SE en Sierra Wireless.

Met deze toestroom van nieuwe leden, en migratie van Linux in alle aspecten van de technologie, OIN’s patenten niet langer alleen betrekking Linux kern. Het omvat nu ook te maken met open source-technologieën in mobiel, cloud, Internet of Things, ingesloten en automotive.

Star Trek: 50 jaar van positieve futurisme en gedurfde sociaal commentaar, Microsoft’s Surface all-in-one PC zei aan de kop van oktober hardware te lanceren; Hands on met de iPhone 7, nieuwe Apple Watch, en AirPods; Google koopt Apigee voor $ 625.000.000

Een decennium van Linux octrooi non-agressie: Het Open Invention Network, Google sluit zich aan bij Open Invention Network patent commons als een volledige membe; Het enige wat Microsoft moet doen – maar zal niet – open-source vertrouwen te winnen

iPhone; Hier is wat Android-eigenaren doen als Apple brengt een nieuwe iPhone, iPhone, Hoe veilig veeg je iPhone voor wederverkoop, hardware, Enterprise Software;; Sweet SUSE Nu kunt u een USB-stick die alles vernietigt op zijn pad te kopen! HPE haken en ogen zelf een Linux distro

In dit tempo, Microsoft – als het eenmaal is winstgevend, zij het valse Android patenten zijn verlopen – misschien zelfs lid OIN. Dat is geen loze speculatie van mijn kant. Bronnen hebben gezegd dat Microsoft, die begon het maken van vrede met een aantal van haar patent vijanden en heeft omarmd Linux op de cloud, overweegt mee OIN.

Klinkt onmogelijk? Controleer opnieuw in een paar jaar. Open source is overal – en zo zijn bedrijven beu huidige disfunctionele octrooisysteem van de VS.

 verhalen

Hier is wat Android-eigenaren doen als Apple brengt een nieuwe iPhone

Hoe veilig veeg je iPhone voor wederverkoop

Nu kunt u een USB-stick die alles vernietigt op zijn pad te kopen

Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro