TOT dreigt te waakhond klagen over mobiele nummerportabiliteit

Thai telco TOT’s vakbond dreigt telcom waakhond National Broadcasting en telecommunicatie Commissie (NBTC) klagen over haar plan om de capaciteit van mobiele nummerportabiliteit uit te breiden.

Volgens The Bangkok Post op donderdag, is NBTC op zoek naar het aantal overdrachten van bestaande operators te verhogen van 40.000 tot 300.000 per dag, als onderdeel van de inspanningen om de mobiele operatoren die concessies zijn vervallen in september te helpen. Nummerportabiliteit stelt klanten in staat om te migreren naar verschillende operatoren zonder hun bestaande telefoonnummers veranderen.

Narapol Plainet, een voormalige leider van TOT’s vakbond, zei dat deze maatregel zou leiden tot grote schade in termen van verlies van de concessie-inkomsten te TOT en CAT Telecom, omdat exploitanten moeten hun bestaande 2G-klanten te migreren naar de nieuwe internationale 3G 2.1-megahertz ( MHz) netwerk te snel.

Het schendt ook artikel 305 (1) van de Grondwet van Thailand die concessies of contracten van de staat gerunde organisaties moeten worden beschermd en de opbrengst niet beïnvloed door een verordening bepaalt, Plainet toegevoegd.

Hij zei ook drie; vergunninghouders voor 3G; dienst op 2,100MHz, in het kader van de concessies, liet een sterke intentie om hun bestaande 2G-klanten te migreren naar 3G-netwerken. NBTC’s plan om de overdracht capaciteit zal resulteren in enorme schade aan TOT te verhogen, zei hij, erop wijzend dat de telco verwacht ten minste 10 miljard baht (US $ 335.000.000) per jaar te verliezen.

unie van de telco’s zullen binnenkort een brief aan de waakhond van de telecom-commissie haar bezorgdheid uitdrukken te sturen, zei Plainet. Een petitie zal ook worden ingediend bij het land van de administratieve rechtbank zodra het netwerk migratie van mobiele gebruikers in het kader van de concessies begint, merkte hij, eraan toevoegend dat de Unie momenteel het opstellen van een klacht tegen NBTC.

Wanneer zij door de nieuwssite, Settapong Malisuwan, voorzitter van NBTC telecom commissie erkend TOT de verhuizing, het toevoegen van de telco was vrij om eventuele juridische stappen tegen de waakhond te nemen. Hij vroeg ook of de migratie moet worden gebaseerd op eigen beslissing van de klant of op rechtshandhaving. “Klanten op 2G-netwerken hebben het recht om te schakelen naar een nieuwe 3G-operator,” zei hij.

TOT vorige maand werd piekeren een andere rechtszaak tegen NBTC voor het afdwingen van een, lagere -interconnectieprijzen voor andere operatoren bij het openen van de voormalige mobiele netwerken, die volgens haar de oorzaak van de onderneming om de inkomsten te verliezen van in totaal US $ 3340000000 sinds 2003.

? M2M markt stuitert terug in Brazilië

Chorus kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland

Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk-test

? Reliance Jio rotsen Indiase telecom met goedkope data en gratis voice

Innovatie;? M2M-markt stuitert terug in Brazilië, Telco’s, Koor kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland; telecombedrijven, Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk te testen, Telco’s;? Reliance Jio rotsen Indiase telecom met goedkope data en gratis voice