Toezichthouder waarschuwt Sky TV via ISP contracten

Sky Network Television, Nieuw-Zeeland dominant betaaltelevisie-operator, heeft gewaarschuwd dat de bepalingen in zijn contracten met telecommunicatie retail service providers (RSP) zijn kans te hebben geschonden mededingingsrecht.

Regulator het Commerce Commissie de waarschuwing afgegeven na een onderzoek bleek dat de huidige bepalingen onwaarschijnlijk dat verminderde concurrentie en zijn waarschijnlijk om schade te veroorzaken in de toekomst. Echter, de commissie zet Sky op de aankondiging dat het zal blijven om haar contracten te bewaken en te doen met ISP’s doorverkopen van haar exclusieve content.

Geen verdere actie zal worden genomen over wat de commissie omschrijft als ‘historische inbreuken “.

“Wij geloven dat de hemel in de historische overeenkomsten aangegaan met RSP dat het doel, het effect of waarschijnlijk effect van de concurrentie aanzienlijk verminderen gehad”, zei de voorzitter van de Commissie Commerce Dr Mark Berry.

Sky TV heeft een huishouden penetratiegraad in Nieuw-Zeeland van rond de 50 procent. In maart, Rupert Murdoch’s News Corporation verkoopt haar 43,6 procent belang in de onderneming.

De commissie was bezorgd over “de voornaamste verbintenissen” in de contracten. Terwijl het doel van deze waarschijnlijk onveranderd is gebleven, zegt dat ze waarschijnlijk niet hetzelfde effect in de huidige markt.

“Als gevolg van ontwikkelingen in de markt, de belangrijkste toezeggingen Sky heeft met RSP waarschijnlijk niet blijven hetzelfde effect hebben”, zegt Berry, daarbij verwijzend naar een recente verstoring van de markt met de komst van een nieuwe sport betaaltelevisie product en de recente vrijstelling door Sky aan verleende Telecom Nieuw-Zeeland naar dat product op de markt.

Berry zei dat als bewijs om de aandacht van de Commissie wordt gebracht dat de concurrentie is of dreigt te worden, aanzienlijk verminderd, het zal handhavend optreden om ervoor te zorgen dat de lange-termijn belangen van de consumenten worden beschermd.

In dit opzicht, behouden wij ons het recht voor om de waarschuwing brief die naar Sky in een latere procedure tegen Sky heeft gestuurd, om de aandacht van de rechter te trekken.

Een dergelijk geval kan jaren duren om af te sluiten en de kosten miljoenen dollars, zegt Berry.

De commissie concludeerde tevens dat de contracten Sky’s met content providers zijn niet waarschijnlijk te hebben geschonden het Commerce Act, want er bleek voldoende inhoud van alle types beschikbaar buiten de exclusieve contracten Sky’s om samen een aantrekkelijke betaal-tv-pakket te zetten zijn.

De commissie zei dat zijn besluit geen andere partijen stoppen met het nemen van hun eigen handelen.

Telco’s; Koor kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland; telecombedrijven, Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk te testen, Telco’s, Samsung en T-Mobile samen te werken aan 5G proeven; Cloud, Michael Dell over de sluiting van EMC deal: ‘We kunnen denken in decennia

Artikel 27 van het Commerce wet maakt het illegaal om “het aangaan van een contract of regeling, of komen tot een begrip, met daarin een bepaling die het doel heeft, of heeft of waarschijnlijk zal het effect van de concurrentie aanzienlijk verminderen in een markt” .

Chorus kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland

Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk-test

Samsung en T-Mobile samen te werken aan 5G trials

Michael Dell over de sluiting van EMC deal: ‘We kunnen denken in decennia’