Tips over pitching aan beleggers

Je hebt een idee, je hebt een geweldig product ontwikkeld, maar vele malen, het vinden en pitching voor de belegger is een uitdaging voor veel nieuwe tech-startup oprichters. Het zou te wijten zijn aan gebrek aan ervaring, vertrouwen, de zenuwen en vele malen zijn niet op de hoogte van wat de beleggers zou ze echt vragen.

Binnen de startup circuit in India, heb ik de kans om te werken met een paar van mijn vrienden om erachter te komen wat voor soort bedrijf is van plan om voor te bereiden op hun startups, sommigen van hen hebben nog niet eens gemaakt het nog gehad! Ive had ook de gelegenheid om inzicht te krijgen van een paar oprichters die succesvol zaad hebt te krijgen, financiering, of Serie A investeringen, en perspectieven van beleggers, zoals venture capitalists.

Vaker wel dan niet, het komt allemaal neer op fundamentals van hoe goed kent u uw opstarten, uw doelen uw visie en hoe gemakkelijk je in staat om te overtuigen en te presenteren die op papier of praten met de investeerders en spijker de deal zijn.

Zo cliche als het klinkt, je huiswerk is op de top van de lijst duidelijk. Maar in het bijzonder wat ik heb van de ervaringen van anderen te leren en praten met hen is dat een groot deel van de uitdaging ontstaat er om te beginnen. U kunt technisch goed zijn, of een idee over wat het “probleem statement” is en hoe je startup richt het. Maar een groot deel van de uitdaging komt op het vinden van het antwoord op de vraag: “wat nu?”. Voordat u dat te beantwoorden, is het belangrijk dat u weet dat elke minuut detail van wat je startup voor staat.

Een ander aspect dat je zou willen dekken als onderdeel van je huiswerk recht is op zijn minst een duidelijk doel van wat voor soort middelen, geld, tijd, inspanning zul je in ieder geval voor de eerste drie jaar zetten voordat je beginnen met werken aan die toonhoogte. Het helpt je dingen te vereenvoudigen en geeft je dat het vertrouwen te pitchen aan de belegger.

Een van de interessante dingen om altijd in gedachten te houden zou natuurlijk de eenvoudige formule van het probleem + Oplossing = Opportunity. Natuurlijk, als je weet welk probleem je hebt en hoe je gaat om het op te lossen, maakt de rest van uw werk gemakkelijker. Wat ondernemers misschien moeilijk te vinden is om de vereenvoudiging van uw idee, product of het opstarten van deze eenvoudige vergelijking.

Aan het eind van de dag, de, belegger, natuurlijk zou kijken naar wat je doet op het einde van de dag en hoe je gaat om het probleem op te lossen. Het helpt ook als je in staat om het uit te leggen aan de investeerder alsof hij / zij is een vier jaar oud zijn. Denk aan de film Philadelphia? Nou, gezien het feit dat de meeste beleggers slimmer dan je denkt zou kunnen zijn, de sleutel ligt in de mogelijkheid om de eenvoud en de nieuwheid van uw startup in zo weinig woorden uit te leggen als je kunt.

Voor degenen die willen opzetten van een tech bedrijf, er is veel te overwegen. de website neemt een kijkje bij enkele van de grote start-up hubs in EMEA en wat elke kan brengen voor degenen die willen hun eigen IT-bedrijf te krijgen van de grond. Next up: Israël.

U hoeft niet te klinken alle intellectuele of hebben een sterke woordenboek van jargon orwords om je superieure kennis te bewijzen over een bepaald onderwerp. Probeer te stom het naar beneden indien nodig. Als u aan de technische termen te gebruiken, of te verwijzen naar professionele referenties of vereniging, ga er niet vanuit uw publiek zal weten wat je doet. Probeer om het zo makkelijk mogelijk te maken. Ook niet van uit dat de beleggers domein experts op uw vakgebied, zal zijn of einde om kennis te beëindigen over alles hebben. Het is prima om te spreken “gewoon” Engels.

Deze helpt altijd. Om ervoor te zorgen dat elk aspect van uw plaats is perfect (Design, financiën, marketing, en etc.) praat met twee soorten mensen die je vertrouwt over elk van de velden. Laat ze kritiek van de eenvoud en helderheid van uw bericht. Dit kan meestal iemand met een basiskennis van het veld en iemand zonder de kern kennis van het zijn. Het helpt je een beter perspectief van hoe uw idee tarieven met zowel de types te krijgen en geeft u geldige inzichten over hoe je het beter kan maken.

Als je eenmaal hebt geworpen aan je vrienden, familie en naaste adviseurs of netwerk van mensen die u vertrouwt, probeer dan het delen van het veld aan iemand die je zou kunnen denken zijn niet ideaal om mee te beginnen. Niet meteen gaan voor de top investeerder. Zodra je blijft ontvangen van feedback, zul je beter de praktijk krijgt pitching zou je meer vertrouwen om te gaan met de top betere sport te krijgen. Ook uw plaats zou houden het verder verbeteren om feedback die je al hebt ontvangen en u zult merken.

Een heleboel keer, de elevator pitch gaat verder dan een minuut en het klinkt meer als een gedetailleerde bespreking. Vermijden. Het is een fris idee van wat je wilt doen en hoe je het te bereiken. Periode. Vergeet je niet honderd slider dek ofwel nodig!

Welk probleem doet uw startup te lossen,? Wat is het dat u kan bieden en niemand anders heeft niet of waarom ben je beter dan hen? Wat voor soort kennis en ervaring die je brengen naar de tafel om te helpen dit probleem op te lossen;? Ten slotte , en nog belangrijker, hoe zal u van plan bent om geld te verdienen of bent u van plan om geld meteen te maken of bouwen tractie?

Doe je huiswerk

Wolk, Cloud software maker Coupa bestanden voor $ 75.000.000 IPO; Start-Ups, Deakin Uni, Ytek kick off machine learning algoritme onderzoek voor de simulatie opleiding; E-commerce; Flipkart en Paytm worden direct rivalen, het instellen van het podium voor de e-commerce strijd; Start-Ups ; Waarom de Chinese India’s Hike bode in een eenhoorn hebben getransformeerd en wat WhatsApp kunnen leren

Last but not least, is altijd de brandende vraag en iets heel moeilijk om de meeste van de tijd beantwoorden. Voor een ondernemer de droom is altijd over het veranderen van de wereld en het oplossen van problemen om een ​​lange termijn business te creëren om succesvol te zijn en te helpen zichzelf rijk te worden ook.

Vele malen, in tegenstelling tot dat het denken een investeerder is altijd gericht op “het maken van het geld in een korte tijd en; verlaten ;. Vandaar dat één van de belangrijkste dingen die u moet overwegen en erachter te komen hoe goed uw exit-strategie wordt gedefinieerd en is gericht tijdens uw plaats.

Cloud software maker Coupa bestanden voor $ 75.000.000 IPO

Deakin Uni, Ytek kick off machine learning algoritme onderzoek voor de simulatie training

Leg in zo weinig woorden als je kunt

Flipkart en Paytm worden direct rivalen, het instellen van het podium voor de e-commerce battle

Waarom de Chinese India’s Hike boodschapper hebben omgevormd tot een eenhoorn en wat WhatsApp kunnen leren

Gooi geen jargon

Pre-pitch validatie is de sleutel

Dry runs & praktijk plaatsen

Do elevator pitch niet overdrijven

Exit Strategy