Telstra niet verbinden aan premie kosten voor Netflix

Telstra is niet uitgesloten dat het opladen van een premie voor Netflix video-inhoud aan klanten te leveren op zijn netwerk, maar heeft gezegd dat hij heeft geen onmiddellijke plannen om een ​​product te introduceren.

Sinds de lancering van streaming videodienst Netflix in Australië, hebben telco’s gezien een dramatische toename van het verkeer op hun netwerken, met iiNet melden dat 25 procent van het verkeer is nu klanten kijken naar Netflix.

Op maandag, Optus CEO Allen Lew zei dat de telco gigant overweegt een “premium” kosten voor het verkeer van over-the-top (OTT) diensten zoals Netflix naar hogere snelheden voor die diensten te waarborgen.

“We zullen doorgaan om netneutraliteit te behouden, maar we hebben het over de mogelijkheid om, bijvoorbeeld, voor specifiek een premium service die we, als een netwerk provider, kan zorgen voor een OTT-provider als ze betalen voor het,” zei hij.

Om de beste customer experience dat is goedkoop voor de gebruiker te garanderen, moeten we ervoor zorgen dat de OTT-aanbieders – of ze nu Netflix of anderen – begrijpen dat de kwaliteit van het netwerk te behouden en om u een HD-video in het huis te geven, ze nodig hebben om samen te werken met ons.

Sprekend tijdens de top CommsDay in Sydney op Dinsdag, Telstra chief operations officer Kate McKenzie zei dat Telstra had het beheer van zijn eigen netwerk verkeer voor de komst van Netflix en andere streaming diensten, met inbegrip van Presto en Stan, maar gaf toe dat het bedrijf zou moeten denken “nieuwe business-modellen” om investeringen in netwerken om te gaan met video vraag terug te betalen.

“Snelle groei in de hoeveelheid en de kwaliteit van de video betekent dat de investeringen om te voldoen aan die toenemende vraag,” zei ze.

We zullen productaanbiedingen en business modellen die beheren wat klanten willen nodig hebben.

McKenzie ontkende dat dit een premium service vergelijkbaar met die gemarkeerd door Optus zou zijn.

“We zijn prima voor het moment, maar we zullen blijven gesprekken met onze partners hebben,” zei ze.

iiNet’s chief technology officer Mark Dioguardi op maandag opgeroepen tot NBN Co zijn laadcapaciteit bekend als de connectiviteit virtueel circuit (CVC) lading te heroverwegen. De CVC heffing is een probleem voor de industrie in de afgelopen vier jaar, met telco’s per maand in rekening gebracht AU $ 17,50 per 1Mbps.

Dit betekent een enorme lading op telco’s, met een hoge-bandbreedte diensten zoals Netflix eisen meer bandbreedte in de tijd. Dioguardi zei dat dit zou een AU zijn $ 26 per maand toeslag voor klanten die voor het streamen van HD-video elke tweede nacht, maar AU $ 60 per maand meer voor klanten die te streamen in 4K elke nacht.

Innovatie;? M2M-markt stuitert terug in Brazilië, Telco’s, Koor kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland; telecombedrijven, Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk te testen, Telco’s;? Reliance Jio rotsen Indiase telecom met goedkope data en gratis voice

Dioguardi zei dat het tijd is voor NBN Co om deze kosten opnieuw te beoordelen.

“Het is nu tijd … om een ​​signaal te leveren aan de markt die een belangrijke stap verandering te leveren op maat prijzen,” zei hij.

Dioguardi heeft gezegd dat als retail service providers nemen meer bandbreedte, de totale prijs per 1Mbps moet snel dalen.

oproep Dioguardi werd herhaald door McKenzie en Superloop oprichter Bevan Slattery.

? M2M markt stuitert terug in Brazilië

Chorus kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland

Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk-test

? Reliance Jio rotsen Indiase telecom met goedkope data en gratis voice