TeenTech Wekelijks: Gebruikmakend van de Gen-Y

Deze editie van TeenTech wekelijkse rondt Generatie Y en student nieuws dat u hebt gemist. Deze week is een speciale, met de analyse en de adviezen van de industrie als het gaat om de inzetbaarheid van Generatie Y.

1.) “Meer dan geld”: De opkomst van de afgestudeerde sociaal ondernemer. (The Guardian)

Record niveau van afgestudeerde werkloosheid in combinatie met een groeiend sociaal geweten onder ‘Generatie Y’ hebben een stijging van het aantal studenten en afgestudeerden het opzetten van sociale ondernemingen aangewakkerd.

2.) Generation Lost? Millennials volwassen geworden. (Reuters)

Als uw geboortejaar is in wezen een genetische loterij, die u druppels in de economische omstandigheden van de dag, dan is het niet overdreven om te zeggen dat de 70 miljoen millennials – of Generation Y, die geboren in de jaren 1980 en ’90 – lijken die loterij hebben verloren.

3.) Energy drink regs zal geen verlichting om uitgeputte Generatie Y. bieden (Fox News)

Generation Y heeft het moeilijk. Zevenenzeventig procent van de jonge Amerikanen zijn het uitstellen van grote veranderingen in het leven als gevolg van de depressieve economie. Ze zijn uitgeput van overbelast schema. Ze zijn blauwogende het scannen vacaturesites. Ze zijn bezorgd over het betalen van hun leningen voor studenten, vooral omdat student lening schuld overtroffen creditcard schuld van vorig jaar. Ze zijn bang voor hun toekomst.

4.) Millennials vs. Baby Boomers: Wie zou u liever huren? (Tijd)

Een nieuwe poll laat zien hoe verschillend Gen Y werknemers zijn uit hun Baby Boomer voorouders. Onder andere dingen, Millennials (die in hun jaren ’20 en vroege jaren ’30) wil flexibele werktijden, meer ‘me tijd’ on the job, en bijna non-stop feedback en loopbaanadvies van managers. Ze zijn ook meer kans dan gemiddeld om na te denken de baas kon een ding of twee van hun jonge werknemers te leren. Oh, en ze wil echt in staat zijn om jeans te dragen op het werk.

5.) Waarom Gen Y kan een baan krijgen: Nee Gumption, No Get Up and Go. (Daily Finance)

Ondanks 8,3 procent landelijke werkloosheid, de leden van Amerika’s nieuwste alfanumerieke generatie vertonen weinig van de gumption dat hielp voorafgaande generaties te overleven hun eigen economische problemen.

6.) Millennials zullen leiders op manieren die we nog nooit ‘ervaren of ingebeeld’ zijn. (Business insider)

TeenTech Wekelijks: Facebook file-sharing, One Laptop per Child, Gen-Y commitment; TeenTech Weekly: Lulzsec, Twitter uitzetting, BYOD; TeenTech Weekly: Porn sterren, ‘racist’ tweets, student-leraar relatie facturen; TeenTech Weekly: Onderzoek beloften , digitale geletterdheid, student volgen; TeenTech Weekly: College gelederen, ‘racist’ tweets, MIT, MySpace overtuigingen; TeenTech Weekly: Het bedriegen, studieleningen, Obama Facebook bedreigingen

MKB; Video: 3 tips voor het huren Millennials, Enterprise Software; Het grootste geheim in de sociale: Brand communities zijn overal; Big Data Analytics; De smerigste kleine geheim over big data: Jobs, Robotics; Het bouwen van een slimmere robot met diepe leren en nieuwe algoritmen

In 2025 zullen jonge mensen maken ongeveer 75 procent van de werknemers van de wereld. Het probleem is dat ze zijn zo enorm verschillend van de vorige generaties, kan het een groot conflict op de werkplek.

7.) Trendy rages zal niet helpen je carrière. (CBS News)

Er zijn duizenden, misschien wel miljoenen mensen zijn die proberen om vooruit te komen, net als jij. Het enige verschil is dat ze hebben bedacht hoe om geld te verdienen door de verkoop van u over allerlei trendy mythen en rages, betekenisloze pluis dat zich voordoet als zelfhulp of loopbaanadvies. Gen Y consultants, personal branding ‘goeroes’, carrière en het leven coaches – ze zijn over de hele blogosfeer en social media.

8.) 4 Money lessen voor Generatie Y. (SF Gate)

Omdat de grote recessie van 2008 en 2009, zijn de financiële regels die de meeste Amerikanen geëxploiteerd onder veranderd en het zou het feit dat Generatie Y was in de sweet spot van de economische neergang die heeft veroorzaakt hen om hun opvattingen over geld herdefiniëren zijn.

9.) Wie zou een Gen-Y inhuren? (Smart bedrijf)

Ze kunnen worden veeleisend en ongeduldig – maar sommige van de eigenschappen die zo woedend veel bazen kan ook Gen-Ys uitstekende werknemers te maken. Het is een kwestie van het kanaliseren van de energie.

10.) Meer dan de helft van de wereldwijde personeelsbestand overweegt baan te veranderen. (Market Watch)

Medewerkers over de hele wereld hebben een ongekende economische onrust, en, als gevolg daarvan, zijn rusteloos over toekomstige carrière doelen. Velen zijn ongelukkig in hun werk en zijn actief op zoek naar nieuwe mogelijkheden. Anderen zijn tevreden met hun huidige positie werkgelegenheid, maar op zoek zijn naar een grotere betrokkenheid en betekenis van hun posities.

Video: 3 tips voor het huren van Millennials

Het grootste geheim in de sociale: Brand communities zijn overal

De smerigste kleine geheim over big data: Jobs

Het bouwen van een slimmere robot met diepe leren en nieuwe algoritmen