Stephen Fry zou onze breedband bewonderen

Wat een gezever Pom Stephen Fry is! Hij is amper geweest in Nieuw-Zeeland twee minuten, en hij is al schelden onze breedband.

De filmster heeft gebrandmerkt een “digitale schaamte ‘, en zegt dat Kiwis moet” opstaan ​​”tegen providers zoals Telecom NZ.

Natuurlijk, het blijkt dat hij blijkbaar was gewoon een verblijf in een huis dat zijn maandelijkse breedband cap had overschreden, en had zijn snelheid gesmoord in plaats van extra lasten opgelegd.

Het probleem is opgelost, en het lijkt erop dat Fry is nu gelukkig weer weg tweeten, en te genieten van meer van onze goede koffie.

Het probleem is dat, terwijl het gemakkelijk is om Nieuw-Zeeland’s breedband slam, het land vordert goed, en heeft een goed verhaal te vertellen – en dat is iets dat we hebben deze week gehoord over in Auckland.

Ik accepteer dat onze breedband is niet perfect. Het kan traag en onbetrouwbaar zijn, maar laat hij die zonder zonde is werpe de eerste steen.

Als een Pom mezelf, heb ik veel van mijn recente tijd in het Verenigd Koninkrijk bracht, en, terwijl Sky biedt fine-home-based internet in Yorkshire dorp van mijn ouders, weet het mobiele internet sticks niet werken, ook al is het dorp is groot en nauwelijks 10 km van de stad York.

In Nieuw-Zeeland, mijn Vodafone stok werkt vrij goed door de belangrijkste wegen en in de bebouwde kom. Veel grote steden, zoals Auckland, Wellington en Hamilton, bieden zelfs gratis Wi-Fi in de centrale zakenwijken, iets dat ik nog te beleven in het Verenigd Koninkrijk, ook al ben ik te horen dat het bestaat in plaatsen als Swindon en Milton Keynes .

Echter, te oordelen naar de steun die hij heeft ontvangen, Stephen Fry heeft een snaar geraakt.

Er blijft veel onvrede in Nieuw-Zeeland op de toestand van breedband, althans te oordelen naar het publiek op de toekomst met snelle breedband conferentie, die zonder twijfel alle belangen in de zaak hebben verworven.

Dergelijke critici gelijk hebben in het bevorderen van de voordelen van breedband, iets benadrukt door de Alcatel-Lucent studie vrijgegeven op het evenement, waaruit blijkt dat high-speed breedband economie van het land zal stimuleren door NZ $ 33000000000 meer dan 20 jaar.

Cijfers van de industrie ook gewezen hoe snellere breedband hun sector ten goede zal komen, en, natuurlijk, hoorden we over de voordelen van onderwijs, gezondheid, telewerken, enz.

Zo, we hebben allemaal belang bij ervoor te zorgen dat high-speed breedband komt zo snel mogelijk en wordt veel gebruikt, met nieuwe toepassingen voor ons allemaal om te gebruiken, als goed.

Gelukkig, Nieuw-Zeeland heeft een Ultra-Fast Broadband (UFB) initiatief en het Rural Broadband Initiative, en de vrijlating van de 700MHz spectrum van de digitale tv-omschakeling zou moeten helpen de stekker van de hiaten in de landelijke gebieden – de plaats waar veel van het land de export steel van.

Nu al hebben we gehoord over hoe Nieuw-Zeeland haar wereldwijde-breedband rankings is verbeterd, en telecommunicatie commissaris Dr Ross Patterson zei op een aantal OESO-rapporten dat Nieuw-Zeeland heeft zelfs beter dan breedband-Australië.

We in Nieuw-Zeeland en Australië moeten worstelen met bergen, bossen, woestijnen en grote delen van het open landschap. We hebben enorme projecten worden gefinancierd door een relatief kleine bevolking.

Telco’s; Koor kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland; telecombedrijven, Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk te testen, Telco’s, Samsung en T-Mobile samen te werken aan 5G proeven; Cloud, Michael Dell over de sluiting van EMC deal: ‘We kunnen denken in decennia

Daarentegen heeft de Britse regering niet geconfronteerd met de financiering of subsidiëring van verschillende initiatieven, en er is geen allesomvattend initiatief als we allebei down under. Evenmin de Britse telco’s en andere aanbieders het gezicht van de geografische uitdagingen die we hebben. Ze hebben een veel grotere populatie, ook.

Er zijn de wereldwijde verbindingen te overwegen, ook; zowel Nieuw-Zeeland en Australië zijn gelegen in een relatief geïsoleerde en eenzame hoek van de planeet.

Het is veel gemakkelijker voor een overvolle klein eiland als Groot-Brittannië uit te rollen zijn breedband, dichter bij de Europese landmassa evenals de Verenigde Staten.

Dus, in plaats van het gewoon gezeur, zou Stephen Fry willen kijken naar de uitdagingen Nieuw-Zeeland en Australië gezicht met onze breedbandnetwerken. Ik ben ervan overtuigd dat in plaats van de karper, hij zal in plaats daarvan de moed en de visie van onze landen met onze baanbrekende, landelijke projecten te bewonderen.

Chorus kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland

Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk-test

Samsung en T-Mobile samen te werken aan 5G trials

Michael Dell over de sluiting van EMC deal: ‘We kunnen denken in decennia’