Sony’s 181 petabyte optische bibliotheek

Een volgroeide Sony Everspan optische archief.

Een van de mysteries van de storage-industrie is de reden waarom Sony en Panasonic zijn nog steeds investeren in optische schijven en drives, met name in de 100GB schijf en boven de markt. Kijk op Amazon en 100 GB schijven zijn nu ongeveer $ 10 per stuk, of 10 ¢ per gigabyte – ruim boven de 3 ¢ / GB dat grote harde schijven aan te bieden.

Mijn hypothese is dat een aantal grote, niet-gepubliceerd, worden de spelers het kopen van 100GB schijven door de wagon belasting – en van plan om zo snel mogelijk te upgraden. Facebook we weten is het gebruik van Blu-ray. Amazon’s Glacier en de inlichtingendiensten waarschijnlijk ook massa consumenten.

Nu dat hyperscale technologie filtert naar beneden aan de onderneming van Sony, die een optische opslag bedrijf gestart door een paar AWS aluinen vorig jaar kocht, in de vorm van een modulair optisch opslagsysteem – dat Sony noemt Everspan – die wordt uitgevouwen om 181PB op te slaan 604.928 discs.

Alert lezers zullen er rekening mee dat deze moet zijn 300GB optische schijven – maar niemand is verzending 300GB optische schijven. In plaats daarvan, deze lijken te zijn beschrijfbare 300GB cartridges – 12 schijven per cartridge – in een robot-vriendelijke cartridge. Ze zijn gewoon online beschikbaar worden voor ongeveer $ 45 per stuk.

Een LTO-7 tape cartridge met een 6TB rauwe en 15TB gecomprimeerde capaciteit is nu ongeveer $ 140 online, of ongeveer $ 10 / TB gecomprimeerd. Hoe kan een $ 150 / TB ruwe optische schijf te concurreren?

In tegenstelling tot de organische kleurstof gebaseerde beschrijfbare dvd’s die je een slechte ervaring (ik heb!) Met, omdat ze vaak zelfvernietiging in een paar jaar, deze hoge dichtheid Blu-ray discs zijn veel stabieler kan hebben gehad. 50 jaar garantie komen vaak voor, en de milieu-eisen zijn minder streng.

Tape, daarentegen, is onderworpen aan diverse ziekten, waaronder afdrukken door en schimmel bindmiddel falen en anderen die de levensduur beperken. Terwijl u in staat zijn om een ​​film te kijken op een 25 jaar oude VHS-band, dat is analoog, niet digitale opslag. Ik heb tape gebruikers die hun banden te vervangen elke 3-5 jaar bekend.

Deze problemen kunnen worden geminimaliseerd met periodieke re-spannen en voorzien van airconditioning en vochtigheid gecontroleerde opslag. Maar de hyperscale datacenters gaan met vrije koeling, wat leidt tot grotere temperatuur en vochtigheid schommelingen dan tape houdt.

Dus als de lagere AC kosten en lange vervangingscycli, plus de random access snelheid van schijven, worden in meegenomen, optische heeft een zaak te maken tegen de tape.

Het is goedkoper om gegevens op te slaan dan het is om het uit te zoeken en verwijder een aantal – in ieder geval tot AI-systemen maakt het goedkoop – dus ik verwacht dat het archief markt om te groeien in een gezond tempo in het komende decennium.

Terwijl doom tape vaak wordt aangekondigd, heeft het allemaal de naysayers overleefde gedurende meerdere decennia. Ik denk dat het zal blijven om een ​​plaats in diepe archieven te vinden voor de komende jaren.

Maar de Sony archiefsysteem vult een lacune door het aanbieden van een zeer schaalbaar systeem met een goede economie en – ik denk dat – aanzienlijk sneller toegang keer dan tape. Ook moet de 12-disc cartridges ook enkele RAID-stijl beschikbaarheid van gegevens functies te beschermen tegen schijf mislukking.

Maar zelfs de snelste robot kan geen gelijke tred met draaiende schijven voor archieven. De “actieve archief” de markt heeft niets te vrezen van optische schijf op basis van archieven.

Hoffelijk opmerkingen welkom, natuurlijk.

NetApp introduceert mid-tier systeem voor data meren, partners met Zaloni

Opslag; NetApp introduceert mid-tier systeem voor data meren, partners met Zaloni, Cloud, Michael Dell over de sluiting van EMC deal: ‘We kunnen denken in decennia, datacenters, Dell Technologies lanceert: Hier is wat te kijken als Dell, EMC, een schare van enterprise bedrijven te combineren; opslag; Facebook open bronnen ZStandard data compressie-algoritme, is bedoeld om de technologie te vervangen achter Zip

Michael Dell over de sluiting van EMC deal: ‘We kunnen denken in decennia’

Dell Technologies lanceert: Hier is wat te kijken als Dell, EMC, een schare van enterprise bedrijven te combineren

Facebook open bronnen ZStandard data compressie-algoritme, is bedoeld om de technologie te vervangen achter Zip

Verscherpen het potlood

De Storage Bits nemen