Savvy gebruikers, de definitieve grens

Het probleem met het assembleren van steeds krachtigere software tools in de handen van steeds meer mensen is dat heel vaak, de meeste van hen hebben geen idee wat te doen. Dit is geen nieuw probleem in de informatica, maar het is gemeengoed vandaag dankzij het gemak en de lage kosten van het leveren van geweldige mogelijkheden om de massa’s met behulp van cloud-platforms.

Ik zie veel SaaS start-ups in de zakelijke markt worstelt met dit raadsel. Zij ontwikkelen indrukwekkende functionaliteit en leveren het vervolgens voor online sign-up in een low-tintje commercieel model, dat niet voorziet in een intensieve één-op-één consultancy maakt. Weinig vooruitzichten aanmelden, en die dat wel doen, de meeste afdrijven na niet op een waarde te produceren uit het gebruik van de app. Dit is meer dan alleen maar naïef ‘build-het-en-ze-zal-come’ denken in gebreke is gebleven (al is er meestal een element van dat). De apps in kwestie vaak leveren precies dezelfde functionaliteit als veel duurdere en complexe alternatieven die al een bewezen track record in de zakelijke markt. Het is tot een gebrek aan specialistische vaardigheden in de bredere zakelijke gebruiker bevolking in staat zijn om resultaten te produceren bij gebruik van de apps.

Nergens is dit meer een probleem dan in de snel groeiende gebied van analytics en big data. Zoals Constellation Research analist Neil Raden schreef eerder deze week, “Er zullen zeer weinig ‘data wetenschappers in commerciële organisaties … Het vinden van mensen te vullen deze rol is moeilijk … Ze groeien niet aan de bomen.” IBM’s VP van opkomende technologieën, Rod Smith, slaat de spijker dus op de kop in zijn commentaar deze week dat leveranciers moeten zich richten op het produceren van toepassingen die bruikbare resultaten van big data in plaats van ruwe analytics te produceren.

Zulke gedachten waren front-of-mind voor mij na een recente ontmoeting met Jim Burleigh, CEO van de omzet analytics leverancier Cloud9, die zeer kritisch van eerdere generaties van cloud analytics. Het zetten van conventionele business intelligence-oplossingen in de cloud ‘is een prachtig half-stap “, zegt hij,” maar dat is het. Het elimineert dat de back-end, maar het vereist nog steeds iemand die kubussen begrijpt, etc, om de spullen op te zetten. ” En als iemand wil veranderen of iets anders te doen, het betekent terug naar het gaat om het gedaan te krijgen. “Je hebt niet de gebruiker de touwtjes in handen, dat is waarom het een halve stap”, concludeert hij. In zijn visie moet business intelligence waarde toe te voegen aan specifieke toepassingen door het doen van een groot deel van de analyse automatisch en meteen leveren zinvolle resultaten.

In het geval Cloud9’s, de doeltoepassing is sales performance management, en haar nieuwste product is bedoeld om te helpen sales managers te identificeren die zich bezighoudt in de pijplijn zitten ze moeten de meeste middelen te concentreren op. In plaats van alleen te kijken naar geaggregeerde gegevens, voert het programma ook gedetailleerde verandering analytics, op zoek naar patronen die deals die borderline zou kunnen duiden – bijvoorbeeld, evalueren bij het indrukken van de activiteiten hebben plaatsgevonden, patronen van de tijd doorgebracht in elke fase van de verkoopcyclus, en herzieningen van belangrijke mijlpalen zoals voorspeld dicht data. Het doel is om risicogebieden te benadrukken en daarmee voorspelling nauwkeurigheid te verbeteren en win prijzen. Voor sales managers, “het krijgen van die early warning system is enorm”, zegt Burleigh.

Dit is een nuttige stap in de goede richting door de leverancier van de toepassing, maar het vereist nog een aantal investeringen van de inzet en betrokkenheid van de sales manager om ervoor te zorgen dat de juiste risicofactoren worden geëvalueerd. “We zijn naar sales management praten over hoe ze het risico te bepalen,” zegt Burleigh. ‘Wat zou de graadmeter uitzien voor hen dat er een deal gaat ontsporen?’ Het verkrijgen van de juiste antwoord (en dus de meest nauwkeurige analyse) is afhankelijk van de sales managers die savvy genoeg om hun ervaring en kennis om te zetten in metrics de applicatie kan werken.

Tot op zekere hoogte, het overbruggen van die kloof is afhankelijk van de ontwikkelaars het bouwen in nog meer automatisering, zodat de app de gebruiker door middel van dat proces kunnen aanzetten. Maar ook afhankelijk van de gebruikers verkrijgen vaardigheden die ze nog niet eerder hebben. Ze hoeven niet om gegevens wetenschappers geworden, meer dan wie dan ook deze dagen heeft om een ​​ontwerp professional aan een toonbaar Word-document te produceren. Maar gebruikers hoeven te kunnen herkennen en te begrijpen sommige van de principes van hoog niveau in staat zijn om effectief te communiceren met deze apps. Dit is de definitieve grens voor een reeks van up-and-coming app categorieën zoals automatisering van de workflow, inbound marketing, maar in het bijzonder analytics. Application leveranciers niet alleen om grote applicaties te bouwen, ze hebben ook een manier vinden om savvy gebruikers aan te maken te vinden.

? CommBank partners met Barclays voor mobiele betalingen, FinTech innovatie

De Hyperledger Project groeit als gangbusters

ANZ Bank shuffle tech executive dek

Visa om te testen blockchain systeem voor internationale overschrijvingen geld

Banking;? CommBank partners met Barclays voor mobiele betalingen, FinTech innovatie, veiligheid, de Hyperledger Project groeit als gangbusters; CXO; ANZ Bank tech executive dek shuffle, Banking, Visa om te testen blockchain systeem voor internationale overschrijvingen geld