? Salesforce levert Salesforce1 Lightning Components – een app bouwer voor niet-coders

Salesforce deze week kondigde een uitbreiding van de Salesforce1 PaaS met de toevoeging van Lightning Components, een snellere manier om apps door gebruikers die geen code (de AppBuilder) doen bouwen, en de toevoeging van een componenten sectie om de Salesforce-Marketplace.

Hier zal ik een uittreksel van het het persbericht te analyseren.

MyPOV – Dit is een belangrijke stap voorwaarts voor de Salesforce1 platform, omdat het verder reikt dan gebruikers die weten hoe te coderen voor gebruikers die ‘redelijkerwijs technisch’ zijn – maar niet over de programmering vaardigheden. In Salesforce jargon, dit zijn de Admins. De App Builder en de onderliggende componenten hebben het potentieel om deze gebruikers meer onafhankelijke ontwikkelaars te maken. Het verlagen van de technische hindernis om applicaties te bouwen vermindert het risico van ‘verloren in eis vertaling’ resultaten voor IT-projecten. Apps gebouwd door Admins zullen profiteren van de Admin’s kennis van de eisen van de eindgebruiker, wat resulteert in meer functionele apps en een meer functionele onderneming.

Salesforce Lightning Components

MyPOV – Dit is de belangrijkste functionaliteit van de release in mijn ogen. Het verlagen van de technische vaardigheden die nodig zijn om nieuwe toepassingen zal de applicatie uitdaging die Salesforce beschrijft goed verminderen bouwen. Verwacht wat speling als eindgebruikers beginnen met het leren van de Bliksem App Builder. Toch zal eindgebruiker emancipatie uiteindelijk de voorkeursroute voor zakelijke applicatie-ontwikkeling in de toekomst.

Het maken van app ontwikkeling gemakkelijker maken voor meer gebruikers is een goede zet voor een PaaS bedrijf en zijn klanten. In latere fasen zullen we waarschijnlijk horen klachten over ‘crapware’ en de eindgebruiker programmeerfouten.

Aan de zorg kant, Salesforce heeft (nog) niet gedeeld bijzonderheden omtrent de ontwikkelingen voor de eindgebruiker gemeenschap – dat zijn de mensen die daadwerkelijk de apps ontwikkeld door de bliksem App Builder zal gebruiken. Dit is iets wat concurrenten hebben voor mobiele app ontwikkeling gedaan (zie bijvoorbeeld Oracle, IBM en SAP). We zullen geduldig zijn als dat is de logische volgende stap.

Salesforce zal ook een aantal rimpels te pakken in het ecosysteem – als lagere waarde, moet gemakkelijk maatwerk verdwijnen na verloop van tijd. Maar dat was niet schaalbaar business partners (en vele freelancers) toch, dus het netto-effect is een lagere TCO voor de klanten – een goede zet door elke standaard.

De strategische impact van Mobile Transformation op Business Value

Negen Cloud Trends Elke CXO moet weten in 2015

Cloud computing groeit op, een API in een tijd

Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro

Wolk, Cloud computing opgroeit, een API in een tijd, Enterprise Software; Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux-distro, Cloud; Twilio rolt nieuw bedrijfsplan veelbelovende meer behendigheid, Cloud, Intel, Ericsson uit te breiden samenwerking te richten op media-industrie

Twilio rolt nieuw bedrijfsplan veelbelovende meer behendigheid

Intel, Ericsson uit te breiden samenwerking te richten op media-industrie

Middelen