Salesforce hernoemt haar platform … opnieuw

Onder het mom van de aankondigingen van vandaag, heeft Salesforce.com stilletjes omgedoopt haar API platform voor wat lijkt de zoveelste keer. Voor de eerste jaren van haar bestaan, is de API bekend als sforce, terwijl vorig jaar de applicatie opbouwen platform voor het eerst het levenslicht zag onder het echt lame klinkende naam van Multiforce, zoals ik in een van mijn eerste blog postings opgemerkt hier.

Kort daarna werden die namen met pensioen met de aankondiging van de AppExchange-marktplaats. Het platform werd omgedoopt Appforce, vergezeld van de Appforce API – maar slechts kort, want toen AppExchange live ging, het duurde meer dan Appforce branding.

Nu blijkt dat het niet zo’n goed idee om de AppExchange-marktplaats dezelfde naam dragen als het onderliggende platform. Klanten vinden het verwarrend, blijkbaar. Dus met ingang van vandaag, is het uitgegroeid tot het Apex-platform en Apex API, die behulpzaam alle platform elementen zet onder dezelfde branding als het Apex-programmeertaal vorige maand aangekondigd. Omdat Apex is een synoniem voor hoogtepunt als top, moet Salesforce.com’s marketing mensen worden in de hoop dit is de laatste stap in rebranding reis van het platform, anders kon het allemaal bergafwaarts vanaf hier op te zijn.

De kern van de aankondiging van vandaag was alles over het aansluiten, en er was genoeg van het vlees voor journalisten om hun tanden in te zetten, terwijl Salesforce.com gleed de Apex rebranding in onder de radar;. Er was ApexConnect (ook gemeld in sommige kringen als AppConnect, die is een onvermijdelijk gevolg van bagatelliseren de rebranding). ApexConnect is een nieuwe categorie van de AppExchange-marktplaats die partner oplossingen hoogtepunten voor de aansluiting op het Apex-platform en API vanuit andere toepassingen, in het bijzonder op het terrein degenen. Het is niet echt nieuw, maar het heeft wel een nieuwe naam.

ApexConnect is voor het aansluiten bij Salesforce.com via de API. Twee nadere mededelingen deed nieuwe wegen in te slaan. OracleConnect is een bidirectionele verbinding tussen de Oracle-gebaseerde Apex infrastructuur en externe Oracle-databases, terwijl ConnectOut, zoals de naam al doet vermoeden, maakt Salesforce.com proactief forward gebeurtenissen uit aan een externe infrastructuur, die ongetwijfeld zal produceren een aantal interessante uitdagingen voor de enterprise IT groepen die nog steeds moeite om het eerste honk te komen met de implementatie van een service-oriented architecture, laat staan ​​waardoor het event-gedreven door externe krachten.

Dus helemaal nu de aankondigingen kunt u in verbinding te maken met Salesforce.com, sluit weer aan uw onderneming de infrastructuur … en dan moet je weer omdraaien en schud het allemaal om draait.

Salesforce voegt branchespecifieke Wave analytics app

Salesforce tips zijn AI masterplan, previews Einstein

Salesforce Q2 beats schattingen, aandelen vallen op lichte Q3 begeleiding

Salesforce kopen BeyondCore: De toekomst van geavanceerde analyses is in context

Cloud; Salesforce voegt branchespecifieke Wave analytics app; Kunstmatige Intelligentie; Salesforce tips zijn AI masterplan, previews Einstein, Cloud, Salesforce Q2 beats schattingen, aandelen vallen op lichte Q3 begeleiding; Big Data Analytics; Salesforce koopt BeyondCore: De toekomst van geavanceerde analyses is in context