Red Hat nog steeds schoppen, ondanks hevige concurrentie

SINGAPORE – Red Hat is nog steeds een sterke aanwezigheid in de Linux-distributie markt als zijn meest recente financiële resultaten bewijzen, verklaart een senior executive bedrijf die opmerkt dat het succes van het bedrijf komt ondanks gerichte manoeuvres door zijn concurrenten, in het bijzonder, Oracle.

Alex Pinchev, executive vice president en president van wereldwijde verkoop, service en field marketing voor Red Hat, vertelde de website Azië in een interview donderdag dat het softwarebedrijf haar aandeel in de Linux-distributie markt van 80 procent is toegenomen vier jaar geleden tot 87 procent vandaag. Deze groei komt ondanks de concurrentie van bedrijven als Oracle en Novell, zei hij.

Pinchev wees conclusie Oracle CEO Larry Ellison in 2006 tot “kill Red Hat ‘, toen hij een nieuw initiatief om steun te verkopen voor Red Hat Linux, tegen een goedkoper tarief dan Red Hat onthuld werd opgeladen, en bieden een eigen gratis kloon van de open source OS genaamd Unbreakable Linux. De aankondiging veroorzaakte Red Hat voorraden dip met 30 procent.

Oracle alleen deze week lanceerde ook een private cloud server Exalogic die zowel hardware als software combineert en is geoptimaliseerd voor Oracle’s eigen producten. Exalogic, die beschikbaar is in zowel Linux als Solaris varianten is, is ontworpen om een ​​reeks van cloud implementaties van kleinschalige toepassingen te ondersteunen om de “grootste en meest veeleisende resource planning en mainframe-applicaties”, aldus het bedrijf in een whitepaper.

Gevraagd naar de invloed van de lancering, Pinchev zei dergelijke bewegingen door Oracle zijn niets nieuws voor Red Hat en beschreef het als “deja vu helemaal opnieuw”. Ondanks de hevige concurrentie, zei hij Red Hat blijft zijn marktaandeel groeien en heeft “geen klant naar Oracle verloren”.

Hij spotte ook van zijn rivaal nieuwste Unbreakable Enterprise Kernel offer dat werd aangeprezen tot 75 procent betere prestaties over Red Hat Enterprise Linux (RHEL) 5-compatible kernel te bereiken, te zeggen dat er “geen innovatie daar”.

Oracle kernel, [afkomstig uit de stal 2.6.32 hoofdlijn kernel] wordt gemodificeerd [om uitsluitend te werken met Oracle software] maar sommige technieken niet werken. We weten … We hebben het getest op ons eigen systeem, “Pinchev geopenbaard, toe te voegen dat deze technologieën zal werken op RHEL 6, die is gepland aan de markten aan het einde van het jaar te raken.

Hij klopte ook concurrent track record op innovatie, te zeggen: “. Ik herinner me niet dat Oracle een innovatief bedrijf Het koopt veel bedrijven … maar het is niet vernieuwend ik denk dat de markt heeft verloren vertrouwen in hen.”.

Sterk tweede kwartaal tonen; De Red Hat executive vice-president was in de stad om het bedrijf over het tweede kwartaal resultaten bekend voor het boekjaar 2011, eindigend op 31 augustus, waarbij de totale omzet groeide met 20 procent jaar-op-jaar tot US $ 219.800.000. Pinchev voegde eraan toe dat het bedrijf de RHEL abonnement omzet bereikte US $ 186.200.000, een 19 procent groei ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

De Asia-Pacific zaken draagt ​​momenteel ongeveer 20 procent van de totale omzet van het bedrijf. Ter vergelijking: in Europa is goed voor 24 procent, terwijl het Amerikaanse maakt 56 procent van de totale omzet, merkte hij op.

Pinchev toegeschreven van het bedrijf positieve tonen voor een versnelde adoptie van Linux bij de klanten migreren van Unix, en een vergelijkbare opname van haar middleware als het bedrijf groeit haar aanwezigheid in de wereldwijde markt. De Red Hat Enterprise Virtualization, dat zijn KVM hypervisor omvat, heeft ook nog een andere belangrijke motor geweest, met meer dan 300 klanten aanmelden wereldwijd sinds de lancering in september vorig jaar, zei hij.

Dirk Peter van Leeuwen, vice-president van Red Hat Asia-Pacific, die aanwezig was bij hetzelfde interview was, geïdentificeerd China, India en Japan als “belangrijke groeimogelijkheden” voor het bedrijf in deze regio.

Enterprise Software;? TechnologyOne tekenen AU $ 6,2m deal met de landbouw; Samenwerking; Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek;? Enterprise Software; Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro, Enterprise Software, Apple vrij te geven iOS 10 op 13 september, MacOS Sierra op 20 september

Goedkeuring van zijn virtualisatiesoftware is ook “boven het gemiddelde” is in deze regio, bij te dragen 30 procent van de onderneming als geheel virtualisatie zaken, voegde hij eraan toe.

? TechnologyOne tekent AU $ 6,2m deal met Landbouw

Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek?

Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro

Apple vrij te geven iOS 10 op 13 september, MacOS Sierra op 20 september