ongepolijste juweeltjes van Zuidoost-Azië zijn veelbelovend

Cambodja, Myanmar en Laos hebben allemaal het potentieel om de volgende groeimotor voor de regio Zuidoost-Azië en IT-leveranciers zien de markt mogelijkheden in deze markten. Echter, ze moeten hun basisinfrastructuur, met name de ontwikkeling van internet te verbeteren, om dit potentieel te realiseren.

Pranabesh Nath, research manager van de ICT-praktijk bij Frost & Sullivan, zei dat alle Zuidoost-Aziatische landen, Singapore blijft leiden als de meest volwassen economie ICT-investeringen. Het wordt gevolgd door de Filipijnen, Vietnam, Thailand, Maleisië en Indonesië als de volgende laag van veelbelovende landen, merkte hij op.

Myanmar, Laos en Cambodja zijn de achterkant van de verpakking voor nu omdat ze staan ​​voor veel uitdagingen voor hun respectieve IT-industrie te stimuleren. Er is een gebrek aan basisinfrastructuur, zoals het hele land telecommunicatienetwerk, high-speed breedband en wereldwijde connectiviteit voor bedrijven, Nath uitgelegd.

De analist toegevoegd: “IT groei kan alleen mogelijk zijn als er een belangrijke infrastructuur in het land Aangezien deze landen zijn niet in staat om intern te komen met het geld, ze nodigen andere landen om te investeren in de ICT-sector om jumpstart [de ontwikkeling. van] basisinfrastructuur. ”

Dit gebrek aan een robuuste telecommunicatie-infrastructuur werd ook opgepikt door Paul Wilson, directeur-generaal van de Asia-Pacific Network Information Center (APNIC). Hij zei dat het hebben van deze set-up is essentieel voor het behoud van een concurrerende, efficiënte en veilige internet-infrastructuur omgeving.

Met betrekking tot Myanmar, Laos en Cambodja, Wilson wees op enige tekenen van bemoediging dat de ontwikkeling in deze markten zijn voet. Terwijl Web penetratie is nog steeds relatief laag is, lijkt de economische groei sterk en Internet ontwikkeling is “snel versnellen,” zei hij.

Cambodja, bijvoorbeeld, heeft wijdverspreide smartphone-gebruik, merkte hij op. In deze, draadloze communicatie is nu al de norm voor de meeste van haar burgers en het is duidelijk draadloze breedband zal zijn het primaire middel voor mensen daar toegang tot breedbanddiensten, de directeur-generaal gezegd.

Stimuleren van een gezonde Internet-industrie met tal van concurrerende aanbieders, en dit zal bijdragen tot het verminderen toegangskosten en aansporen snelle goedkeuring onder de gebruikers, voorspelde hij.

IT-leveranciers zien belofte IT-leveranciers de website Asia sprak tot optimisme gedeeld Wilson’s. EMC, voor een, merkte het ontbreken van bestaande IT-systemen in deze opkomende markten te vertalen naar een grotere bereidheid om de nieuwste technologieën toe te passen.

“Bedrijven in deze markten zijn in staat om haasje in de huidige en door middel van een soepele overgang, toegang krijgen fast-track om te concurreren in de steeds veranderende markt”, zegt David Webster, Azië-Pacific en Japan president bij EMC.

De; recente opening van Myanmar economie is ook bewijs van het groeipotentieel van deze markten, omdat er een toename van de investeringen in een breed scala van sectoren, voegde hij eraan toe.

NetApp ook onthulde het wordt steeds meer vragen van haar partners, die op dit moment Myanmar service van Thailand. Bedrijven in de telecommunicatie, overheid, en bancaire en financiële diensten zijn het meest geïnteresseerd in de markt, merkte Sujamto Prasetio, het bedrijf channel director voor Zuidoost-Azië.

Cambodja werd ook geïdentificeerd door Jamie Harper, general manager van Zuidoost-Azië nieuwe markten bij Microsoft als een die goed is verlopen. De bereidheid van zowel de private als de publieke sector in het land te investeren en te groeien met behulp van IT een goed voorteken voor de ontwikkeling van de lokale tech sector, merkte hij op.

Aanpakken van de basics, maar voor deze drie markten om hun potentieel te bereiken, Nath zei dat ze zou eerst moeten hun fundamentele zakelijke omgevingen te verbeteren om de investeringen voor de IT-sector aan te trekken.

Zij moeten hun economieën te transformeren van zich te concentreren op een lagere toegevoegde waarde en hoge arbeidsintensieve sectoren zoals landbouw en low-tech productie tot high-tech industrie en ICT-diensten, aldus de analist. Om dit te doen, zullen ze moeten koesteren en te bouwen aan een goed opgeleide en geschoolde arbeidskrachten door het opzetten van centra voor hoger technisch onderwijs, adviseerde hij.

Een sterk juridisch en regelgevend kader moet worden vastgesteld voor een evenwichtige groei van de markt en voor fair play te bloeien tussen concurrenten, voegde hij eraan toe. Dit zal bijdragen tot het verminderen van corruptie en de transparantie en burgerrechten om buitenlandse investeerders aan te trekken te vergroten en voor hen op te zetten kantoren in deze markten, zei hij.

Tech industrie; Zuckerberg onder vuur: ‘Facebook verkeerd om beroemde Vietnam pic van napalm kind censureren; Big Data Analytics; MapR oprichter John Schroeder treden naar beneden, COO te vervangen; After Hours, Star Trek: 50 jaar van positieve futurisme en gedurfde sociale commentaar; tech industrie, British Airways passagiers geconfronteerd met chaos als gevolg van IT-uitval

Wilson voegde eraan toe dat op het gebied van internet ontwikkeling, bedrijven in deze markten moet zich richten op het maken van de infrastructuur robuust en betrouwbaar. Om te helpen in deze, internet service providers nodig hebben om hun ingenieurs mogelijkheden om hun deskundigheid aan te scherpen door deel te nemen in de industrie-gerelateerde evenementen en conferenties te geven, drong hij.

“Als een geliberaliseerde Internet-industrie omgeving kan worden ontwikkeld en onderhouden, met een minimum aan licentiekosten en andere toetredingsdrempels, is het duidelijk dat een bruisend Internet-industrie kan ontstaan ​​in deze landen,” zei hij.

Zuckerberg onder vuur: ‘Facebook verkeerd om beroemde Vietnam pic van napalm kind censureren’

MapR oprichter John Schroeder treden naar beneden, COO te vervangen

Star Trek: 50 jaar van positieve futurisme en gedurfde sociale commentaar

British Airways passagiers geconfronteerd met chaos als gevolg van IT-uitval