? NSW Govt voegt Amazon Web Services te GovDC

De New South Wales regering heeft aangekondigd dat een reeks van nieuwe cloud-gebaseerde diensten van particuliere aanbieders zijn nu beschikbaar voor de overheid via haar private cloud, GovDC.

Onder de nieuwe diensten, zal agentschappen in staat zijn om toegang te krijgen tot de publieke cloud door middel van cloud-aanbieders zoals Amazon Web Services en Rackspace via de nieuw opgerichte GovDC Cloud Connect.

Andere diensten die worden toegevoegd aan de GovDC markt zijn onder andere ERP als een service, kosten-management systeem, en een personeelsbestand vendor management systeem (VMS).

NSW minister van Financiën en diensten Dominic Perrottet zei dat bureaus zijn nu in staat om te kiezen welk product ze willen gebruiken, net als online winkelen.

Conceptueel, kan agentschappen een product uit de ICT-catalogus kiezen en toe te voegen aan hun ‘winkelwagentje’, “zei hij.” Deze benadering van ICT betekent bureaus kunnen systemen sneller implementeren en goedkoper dan voorheen.

Perrottet voegde eraan toe dat de overstap naar cloud computing het hergebruik van verschillende oplossingen door overheidsinstanties is bemoedigend.

“De VMS vorig jaar met succes live gegaan bij de afdeling Family en Gemeenschappen in november, en nu NSW Gezondheid en het Ministerie van Onderwijs en Gemeenschappen bereiden zich voor op de uitvoering ervan in de loop van het eerste kwartaal van 2015,” zei hij.

Bedrijven die reeds leveren aan de GovDC markt zijn onder andere IBM, Telstra, SAP, Oracle, en Huawei Technologies.

GovDC is opgezet binnen twee datacentra, één gevestigd in Silverwater, Sydney, en de andere in Unanderra, een uur ten zuiden van Sydney.

De NSW regering verwacht dat al haar agentschappen om hun IT-migreren naar GovDC van augustus 2017.

Cloud computing groeit op, een API in een tijd

Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro

Twilio rolt nieuw bedrijfsplan veelbelovende meer behendigheid

Wolk, Cloud computing opgroeit, een API in een tijd, Enterprise Software; Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux-distro, Cloud; Twilio rolt nieuw bedrijfsplan veelbelovende meer behendigheid, Cloud, Intel, Ericsson uit te breiden samenwerking te richten op media-industrie

Intel, Ericsson uit te breiden samenwerking te richten op media-industrie