? Net neutraliteit in de EU: Nog niet zo neutraal

Europa is op de nieuwe wetgeving die netneutraliteit definieert in de weg critici vrezen nog steeds zorgen voor het ontstaan ​​van een twee-speed internet gestemd.

Europese Parlementsleden op dinsdag weggestemd belangrijke wijzigingen in de verordening voor telecommunicatie interne markt gericht zijn op aanscherping van definities van netneutraliteit en voorkoming van discriminatie van internetverkeer door ISP’s.

Voorstanders van netneutraliteit angst onduidelijkheden die overleefden de stemming nog steeds bieden Europa’s telecombedrijven genoeg speelruimte om onderscheid te maken tussen de verschillende soorten van het verkeer op het internet, die mogelijk risico’s het creëren van een twee-speed internet dat bedrijven die zich kunnen veroorloven om te betalen gunsten.

Knelpunten in het wetsvoorstel waren dat het nog steeds mogelijk maakt “nultarief” overeenkomsten, waarbij een ISP kan bieden abonnees de toegang tot bepaalde sites of diensten zonder dat het opnemen van een data-abonnement, bijvoorbeeld aanbiedingen van een mobiel netwerk waarmee abonnees gebruik maken van een muziek streaming dienst zonder eten in een data quota.

Hoewel de consumenten ten goede komen, tegenstanders zeggen dat het zou kunnen discrimineren alternatieven.

Het wetsvoorstel maakt het ook mogelijk voor ISP’s fast lanes voor bedrijven die te betalen door middel van een “gespecialiseerde diensten uitzondering” te creëren, aldus Barbara van Schewick, een wet hoogleraar aan Stanford Law School en directeur van het Stanford Center for Internet and Society.

Het laat de beslissing van wat in aanmerking komt voor een uitzondering aan om Europa’s 28 nationale regelgevende instanties om te beslissen.

“Zonder een strikte interpretatie van de tekst, kon er potentieel 28 verschillende implementaties van de regels in heel Europa, waardoor de risico’s van misbruik, rechtsonzekerheid voor internetgebruikers en de internet industrie”, Estelle Masse, een politiek analist bij Access Now onlangs opgemerkt.

Masse zei dinsdag dat het wetsvoorstel verbiedt, “de meeste, maar niet alle vormen van discriminatie op het netwerk”, terwijl onduidelijkheden in de tekst een aantal beperkende gedrag sijpelen in kon zien.

Intussen is het andere deel van het wetsvoorstel dat is geweest in de schijnwerpers werd de vermeende einde aan roaming-tarieven in de EU. Hoewel het wetsvoorstel wordt al aangeprezen als een einde aan het zwerven dit zal gebeuren rond juni 2017, na een evaluatie van de wholesale-roaming-markt.

“Zelfs als de beoordeling is afgerond door de 15 juni 2017 deadline, roaming-toeslagen worden alleen tot een ‘fair use’ grens waarboven ze nog steeds van toepassing zijn en blijven het breken hinderen omlaag van barrières in Europa opgeschort”, zegt Julia Reda, een EP-lid voor de Piratenpartij.

Chorus kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland

Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk-test

Telco’s; Koor kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland; telecombedrijven, Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk te testen, Telco’s, Samsung en T-Mobile samen te werken aan 5G proeven; Cloud, Michael Dell over de sluiting van EMC deal: ‘We kunnen denken in decennia

Samsung en T-Mobile samen te werken aan 5G trials

Michael Dell over de sluiting van EMC deal: ‘We kunnen denken in decennia’