Tata Consultancy Q3 stijgt met 23 procent, boven verwachting

Tata Consultancy Services (TCS) is beter dan verwachte resultaten voor het derde kwartaal geboekt, het aanwakkeren van de hoop op een bredere pick-up in tech uitgaven.

India’s grootste software services exporteur kondigde dinsdag aan dat het een 23 procent stijging van de nettowinst geboekt in INR 35500000000 (US $ 651.000.000). Dit sloeg Bloomberg schattingen van analisten van INR 34 miljard. Dit was op de rug van een 22 procent stijging van de omzet in INR 160.700.000.000 (US $ 2900000000).

N Chandrasekaran, CEO en m anaging directeur van TCS, zei het kwartaal werd opgetild door een “goed afgeronde performance” die een hogere kwaliteit van de inkomsten reed en een grotere winstgevendheid.

Wij zijn van mening dat klanten gaan om te investeren in het maken van hun activiteiten ‘digital-ready’ in 2013 en rijden zakelijke groei, “Chandrasekaran toegevoegd.

TCS zei groei werd breed gedragen, en onder leiding van de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk in de volwassen markten, die groeimarkten werden geleid door Latijns-Amerika, gevolgd door India.

Het voegde een mongst industrieën, groei werd geleid door bank-, financiële diensten en verzekeringen (BFSI), energie en Utilities, productie en detailhandel en distributie.

De bedrijfsresultaten komt slechts een week na de rivaal; Infosys op dezelfde manier geplaatst, een beter dan verwachte kwartaalresultaten; eindigde december. Infosys heeft ook een upgrade van zijn volledige jaar de omzet prognose, na het boeken van nieuwe klanten wijzen op een mogelijke pick-up in, de IT-uitgaven, door de klanten.

? M2M markt stuitert terug in Brazilië

Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek?

Wie beïnvloedt CIO’s? Hier is de top 20

ANZ Bank shuffle tech executive dek

Innovatie;? M2M-markt stuitert terug in Brazilië; Samenwerking; Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek;? CXO; Wie beïnvloedt CIO’s? Hier is de top 20; CXO, ANZ Bank tech executive dek shuffle