S’pore past voor pandemische griep drill

SINGAPORE – Als werknemers in de gezondheidszorg op het eiland staat een versnelling hoger schakelen voor een grieppandemie paraatheid en de reactie van de oefening dit weekend, spelers uit de sector zijn de nadruk op het belang van IT tools waarmee personeelsbestand beschikbaarheid moeten signaleringen bereiken escaleerde niveaus te houden.

De tweedaagse oefening, die wordt gehouden van 21 juli, zal meer dan 1.000 medewerkers te betrekken en wordt geleid door het Ministerie van Volksgezondheid van Singapore. De oefening is bedoeld om te testen hoe de betrokken autoriteiten reageren in het geval van een grieppandemie, en zal ook de nationale surveillance, responsief en operationele capaciteiten te beoordelen.

Leden van overheidsinstellingen, zoals de Civil Aviation Authority van Singapore, Immigratie en Checkpoint Authority, en het Maritiem Havenbedrijf zal beschikbaar worden gesteld voor de oefening.

Volgens een verklaring van het ministerie van volksgezondheid, overzeese vertegenwoordigers uit de regio Azië-Pacific, zoals Hong Kong, Australië en Maleisië, acht de procedure om de ervaring en “cross-leren ‘van de boor te delen.

Ondertussen, industrie waarnemers er rekening mee dat met het thuisfront quarantaine een mogelijkheid, moeten bedrijven voor te bereiden op hun werknemers om te telewerken om ervoor te zorgen dat zijn bedrijf uitoefent op de as usual.

Tijdens een briefing gehouden hier vorige week, associate professor Dr. Goh Moh Heng, wie is de directeur van de Ramp Recovery Institute (DRI) Asia, merkte op dat in het geval van een uitbraak, zullen bedrijven moeten “hervatten bedrijfskritische functies buiten van de organisatie met een voorziening voor de veiligheid “.

Onder verwijzing naar dat veel kleine en middelgrote bedrijven werden gedwongen om hun bedrijven blind als ze waren slecht voorbereid op de gevolgen van de SARS (Severe Acute Respiratory Syndrome) virus in 2003, Goh zei: “De private sector moet identificeren en te zorgen voor de continuïteit van de kritieke zakelijke functies, en ervoor zorgen dat de producten en diensten functie zo dicht mogelijk bij ‘business as usual’. ”

Wanneer pandemische griep niveaus een soortgelijk stadium te bereiken, moeten bedrijven bereid om een ​​hoog niveau van ziekteverzuim tegenkomen evenals hebben voorzorgsmaatregelen te treffen om te verzekeren degenen die naar het werk te komen zijn goed beschermd tegen de risico’s van besmetting zijn, zei hij.

Tech bedrijven als Cisco Systems en Sun Microsystems, nemen geen enkel risico moeten werknemers moeten werken voor thuis.

Zon, bijvoorbeeld, is het noodzakelijk geacht twee business continuity tools package: the Sun Secure Global Desktop (SGD) Solution – die zij van thin client services bedrijf Tarantella –en een staf tracking systeem genaamd, HelloMobilize Pandemic BCP (bedrijf overgenomen continuity planning) Edition. De laatste werd ontwikkeld door partner Sun’s, Hello Technology.

Met de SGD Solution, kunnen medewerkers thuis toegang via een internetbrowser, dezelfde Linux-, Windows- of Solaris-gebaseerde applicaties die ze hebben gebruikt op kantoor en op een veilige manier.

Wong Heng Chew, managing director bij Sun Singapore, zei: “[Met SGD Solution] Zon vandaag de dag is in staat om 100 procent van [de vennootschap] werknemer [bezetting] werken vanuit huis te ondersteunen”. Wong voegde eraan toe dat hij een business continuity plan voor de werknemers Zon in Singapore had opgesteld een paar maanden terug.

Naast het in staat stelt om thuis te werken, is de IT-leverancier ook touting een systeem dat het welzijn van haar medewerkers kan controleren.

Ontworpen om de gezondheid van de werknemers die zijn gestationeerd thuis scherm, het HelloMobilize tool is een twee-weg, one-to-many en many-to-one enterprise messaging server die de communicatie en mobilisatie van meerdere groepen mensen mogelijk maakt.

Werknemers kunnen het messaging-systeem te gebruiken om via telefoongesprekken, e-mail of short-message service (SMS) hun gezondheidstoestand te melden aan hun bedrijven. Het kan ook worden gebruikt om medewerkers van passende noodprocedures te herinneren, en de gezondheidstoestand van de werknemers geïnstrueerd om te werken vanuit huis te bewaken.

Mobiliseren van de beroepsbevolking, Cisco heeft ook bevoorraad voor zijn werknemers om thuis te werken, mocht dat nodig zijn.

MKB; Video: 3 tips voor het huren Millennials, Enterprise Software; Het grootste geheim in de sociale: Brand communities zijn overal; Big Data Analytics; De smerigste kleine geheim over big data: Jobs, Robotics; Het bouwen van een slimmere robot met diepe leren en nieuwe algoritmen

Greg Dixon, Azië-Pacific IT manager bij Cisco, benadrukt dat een pandemische griep situatie een andere business continuity benadering van een traditionele ramp scenario zou vereisen.

In de traditionele rampen zoals branden, aardbevingen of terreur aanslagen, moeten bedrijven meestal uit te voeren datacenter replicatie als onderdeel van hun business continuity plan. Tijdens een grieppandemie, is er echter geen werkelijke collaterale schade aan de business, Dixon uitgelegd.

In plaats daarvan zullen de mensen worden verplaatst van de technologie of de toegang tot hun bedrijfsnetwerk en applicaties, zoals aangegeven tijdens de SARS-uitbraak, zei hij. Cisco, bijvoorbeeld, zorgt ervoor dat haar business resilience omvat de levering van kantoor-gelijkwaardige functionaliteit anytime, anywhere, voegde hij eraan toe.

In feite heeft het bedrijf uitgerold zijn eigen IP (Internet Protocol) telefonie-technologie, zoals video-telefonie voor samenwerking en geavanceerde telefonie en voice-over-IP-mogelijkheden, haar personeel om ervoor te zorgen dat ze kunnen werken vanuit huis.

Alles [zet] op het web maakt afstand een minder groot probleem, “zei Dixon, eraan toevoegend dat de kernapplicaties die nodig zijn om het bedrijf IP-telefonie-infrastructuur te ondersteunen wonen centraal in een datacenter in de Verenigde Staten.

Video: 3 tips voor het huren van Millennials

Het grootste geheim in de sociale: Brand communities zijn overal

De smerigste kleine geheim over big data: Jobs

Het bouwen van een slimmere robot met diepe leren en nieuwe algoritmen