Singapore SMB rijdt out ‘do-or-die’ moment met tech

Toen ik hem vorig jaar geïnterviewd voor een video om zijn leven te profileren als een ondernemer, Howard Lo net vertrokken zijn in loondienst taak om full-time concentreren op zijn voedsel en drank (F & B) business, Standing Sushi Bar. Hij had een 14-jaar stint bij Microsoft, waar ik hem voor het eerst ontmoet had beëindigd, en is op zoek naar mooie gestrest zijn gedachten opzetten van een nieuwe – en derde – uitlaat in het hart van Singapore winkelen strook langs Orchard Road.

Trooper dat hij, zijn angst was niet duidelijk in, de video, maar hij voelde gespannen toen hij tussen het oplossen van personele problemen, het beantwoorden van meerdere oproepen van leveranciers, het omgaan met aannemers, en het waarborgen van zijn bankrekening was voldoende om af te betalen nieuwe jongleren inkooporders.

Nu, een jaar later, ik ingehaald met hem opnieuw uit te vinden hoe het bedrijf bezig was en was blij om een ​​veel gelukkiger, minder gestresst-out ondernemer met nieuwe plannen voor groei zien.

Howard, die 37 oktober dit jaar draait, opende zijn eerste Standing Sushi Bar restaurant vroeg in 2009 en heeft op dit moment drie vestigingen in Singapore en één in Jakarta, Indonesië. De derde Singapore outlet, genaamd Tanuki Raw, officieel geopend in januari 2013 en is een bar annex restaurant met martini’s en verse oesters.

Het bedrijf zal de klok iets minder dan S $ 3.000.000 (US $ 2.370.000) van de omzet over de drie vestigingen van dit jaar en zal naar verwachting in het zwart te zijn tegen het einde van 2013, dat is het zien van grote groei.

Maar het was niet altijd allemaal rozengeur en maneschijn.

Gevraagd of hij er ooit aan gedacht, de afgelopen drie jaar, dat zijn bedrijf niet zou gaan om het te maken, Howard zei ronduit: “Oh ja, de hele tijd, totdat waarschijnlijk rond januari van dit jaar wist ik dat Tanuki was eigenlijk gaat worden. een do-or-die zaak. Als het niet te breken, zelfs bijna onmiddellijk, toen was ik van plan om uit te gaan in een enorme vuurbal. Maar het mooie is, we hebben het gehaald!

“Alles nam af in 2013. De omzet voor het kwartaal ten opzichte van vorig jaar steeg met 150 procent tot 180 procent voor onze Queen Street outlet,” zei hij.

Hij schreef de groei aan een combinatie van agressieve sales promotie op het stopcontact en reclame op Facebook waarop expansively werd gedeeld. Op hetzelfde moment had Tanuki net geopend en de media-aandacht en publiciteit voor die overgeslagen naar de bestaande twee Standing Sushi Bar verkooppunten in Queen Street – de meest winstgevende momenteel – en Marina Bay Link Mall, verder stimuleren van de verkoop.

Het is geweldig. Dit jaar is zo veel beter, “Howard gutste bijna schaapachtig, nadat ik hem eraan herinnerd hoe gestrest was hij dit dezelfde periode vorig jaar, toen we de video filmen waren.” De zorg is hoe dan kun je het succes cement, en ik denk dat je dit doen door uitbreiding. Als u uw bedrijf meer toegankelijk voor meer mensen, en mensen zien uw merk rond, dan zullen ze willen bezoeken.

Met de eerste drie jaar taai, bevond hij zich te moeten elke dollar die hij kon rekken. Met betrekking tot de technologie en de verschillende instrumenten online beschikbaar houden hielp zijn bedrijf zeer mager, en stond hem toe om een ​​”one-man backoffice” outfit, zelfs als het bedrijf uitgegroeid tot een drie-outlet F & B-keten in Singapore blijven.

“We waren in staat om geld te besparen op huur van kantoorruimte, mankracht, en diensten als alles werd opgeslagen en gesynchroniseerd via de cloud, dus ik net verhuisd om mijn restaurants met behulp van de laptop [evenals desktop thuis] om toegang te krijgen tot alle data”, zegt hij genoemd.

“Ik ben gekomen om de werkomgeving in verband met grote organisaties waar er een bedrijfscultuur en identiteit, evenals internal branding te waarderen.”

Wat:. Standing Sushi Bar; Een Japans restaurant keten met drie vestigingen in Singapore, en één in Jakarta, Indonesië, geprojecteerd voor het genereren van S $ 3.000.000 in omzet en winstgevend dit jaar.

IT’s rol: Vertrouwt meestal op gratis social media tools zoals Instagram, Facebook, Foursquare, Pinterest en om feedback van klanten te verzamelen en publiceren van de restaurants ‘biedt.

Alle essentiële papierwerk wordt gemaakt met behulp van sjablonen van Microsoft Office Excel en Word. Verkoopgegevens wordt in Access te zetten en gezien als een Excel-draaitabel, waardoor het gemakkelijk is om trends en patronen te identificeren voor analyse, voegde hij eraan toe. Website bouwers zoals Squarespace laat hem naar websites zonder externe hulp te creëren.

MKB; GoDaddy koopt WordPress management tool ManageWP, MKB; Video: 3 waardevolle tips van bekende tech ondernemers, MKB; Video: 3 tips voor het huren Millennials, Enterprise Software, nieuwe business model van Microsoft voor Windows 10: betalen om te spelen

In termen van de grootste bijdrage, hoewel, de technologie was het meest impactvolle in het helpen om de bewustwording over de F & B outlets te verhogen, merkte hij op.

Howard zei: “De tools die beschikbaar zijn krachtig genoeg om echt uit te zenden het merk en updates van een groot deel van de bevolking van het optimaliseren voor zoekmachines om te betalen voor advertenties op Facebook, zou ik zeggen dat de technologie is het zeer gemakkelijk voor mensen om gemaakt. ofwel vindt u ons of te leren over ons, en dat is een enorme bijdrage aan de groei voor een klein restaurant. ”

Hij baseert zich nog steeds op een reeks van sociale media tools zoals Facebook, Instagram, Pinterest, Twitter en Foursquare om het bewustzijn en nieuws te verspreiden over zijn bedrijf, alsmede het verzamelen van de openbare feedback.

Instagram, in het bijzonder, speelt een grote rol in het helpen van hem te verzamelen feedback van klanten over de restaurants en het verspreiden woord over het bedrijf. Hij beschreef een recent bezoek aan Londen, waar hij in een restaurant dat zijn klanten gevraagd om foto’s van haar voedsel op Instagram te delen, samen met tag van het bedrijf was.

Need for corporate identity, comaraderie

Hij keerde terug naar huis en het zelfde concept voor zijn restaurants aangenomen. Het nam in een grote weg, het genereren van een groot aantal foto’s op Instagram die zijn voorzien van tag aan Tanuki Raw, waardoor hij het aantal mensen die willen geven en een bepaalde foto of een gerecht te delen.

Howard wees ook op nieuwe korte-video tools zoals, Twitter’s Vine, en, Instragram video, waarin hij zei zou kunnen worden gebruikt, bijvoorbeeld, om zijn restaurant chefs tonen kopen en prepping zalm.

People’s aandachtsspanne zijn nu een stuk korter en video’s bieden bedrijven zoals Standing Sushi Bar een manier om een ​​beetje meer dan foto’s uit te staan, net zoals hoe foto’s opvallen een beetje meer dan tekst, merkte hij op.

Hij is nog steeds met behulp van Foursquare, maar het aantal mensen dat gebruik maakt van de locatie-gebaseerde diensten in Singapore is gedaald. Dit, zei hij, was jammer, want de maker is de bouw van nieuwe functies zoals het toestaan ​​van bedrijven om bij te houden hoe vaak klanten het restaurant evenals entice visitorship met aanbiedingen hebben bezocht.

Hij is nu op zoek naar een ander filiaal in Singapore Central Business District (CBD), waar hij had geopend heropenen – en later luiken – zijn eerste outlet. Ondanks deze eerste tegenslag, hij staat te popelen om een ​​ander gaan hebben op het.

Ik begon mijn bedrijf als een CBD concept, dus mijn hart is nog steeds in het CBD-concept en ik wil het net rond CBD cement. Ik voel me alsof ik ben geweest fine-tuning van de formule, “legde hij uit.” Deze nieuwe outlet zal alles over express en staan ​​alleen dineren. Klanten kunnen hun eigen sushi te passen, op de top van onze bestaande menu-opties, en we zullen worden gericht op de meer gezondheidsbewuste publiek. Het zal ook een oesterbar. Het zal kleiner zijn, als een 8-persoons, want ik wil het echt gericht worden op de CBD lunch menigte.

Howard heeft momenteel ongeveer 30 full-time medewerkers en nog eens 25 part-time medewerkers, de laatste groep is in het bijzonder vloeistof met sommige werknemers verlaten na slechts drie weken of een maand op de baan. Dus, het behoud van personeel is een belangrijke uitdaging en het “zal erger worden voordat het beter wordt” met de nieuwe regelgeving van de overheid beperken van het inhuren van buitenlands personeel, zei hij.

Echter, als het bedrijf groeit uit tot een multi-outlet keten, dit zal helpen aantrekken en behouden van personeel, zei hij.

Zoals je naam is die er langer op de markt en wordt groter, meer mensen gewoon van nature toepassing zijn op uw bedrijf te sluiten, “legde hij uit, met de nadruk op het belang van het opzetten van een goede zakelijke identificeren en HR-systeem.” Het maakt je het gevoel alsof je ‘ re deel van iets groter en draagt ​​hieraan tak, klanten, enzovoort.

Die werkte in een grote multinational, zei hij dat hij kon nu beter het verschil tussen werken voor een klein bedrijf en een grote speler in de markt te zien.

“Ik ben gekomen om de werkomgeving in verband met grote organisaties waar er een bedrijfscultuur en identiteit, evenals internal branding te waarderen. Het gaat deel uitmaken van een team en het personeel comaraderie, waar we allemaal werken aan een gemeenschappelijk doel voor het bedrijf “, aldus Howard.

Hij voegde toe dat terwijl hij op zoek naar zijn bedrijf uit te breiden, het bedrijf is “onsamenhangend” right now. Hij wil de kloof te dichten en zijn medewerkers aan te moedigen om het gevoel alsof ze deel uitmaken van een organisatie die een loopbaan voor hen om uit te blinken kan bieden. Hij kijkt samen te stellen en te formaliseren een HR-proces, met inbegrip van een personeelshandboek, carrière mapping, training, en zelfs een behoorlijke verlof aanvraagprocedure.

“Als de persoon voelt alsof ze voor een stabiele, solide bedrijf werkt – in plaats van het werken voor Howard Lo – ik denk dat zou helpen,” zei hij, eraan toevoegend dat hij wil een bedrijfscultuur die kan helpen van zijn werknemers te veranderen groeien gedrag, bijvoorbeeld in termen van hoe ze benaderen customer service en personeel management.

Howard onlangs ook betaald voor een jaar; abonnement van Office 356 Small Business Premium, nadat hij voorheen alleen gebruik gemaakt van verschillende gratis proefversies. “Dit is mijn eerste grote IT-software-uitgaven, met uitzondering van de maandelijkse-website hosting service, dus het is een grote stap … Ik ben steeds een behoorlijke bedrijf!” hij lachte.

En hij wil herhaalbare processen vast te stellen, hebben geopereerd heel weinig op dit moment, en langzaam opbouwen van een backoffice team – hij onlangs huurde van zijn bedrijf voor het eerst “kantoor” personeel adminstratieve taken te beheren.

En hij wil het bedrijf zo groot mogelijk te zijn. Het gaat niet alleen om het geld, zei hij, maar over fulfiling een droom die hem heeft genomen van een werknemer van een IT-bedrijf, een – waar hij nog steeds streven – een ondernemer die de wereld reist om zijn bedrijf te beheren.

Het bedrijf is nu meer dan drie jaar oud en het rijden op een positieve cashflow, die opent nieuwe mogelijkheden op het gebied van bankleningen. “Het is interessant omdat in het verleden, zou ik nemen leningen om te overleven. Nu is het over het nemen van leningen uit te breiden en het bedrag kan in potentie groot zijn. Dus nu zit ik op een kritiek punt waar het bedrijf kon nu potentieel groeien exponentieel.”

GoDaddy koopt WordPress management tool ManageWP

Video: 3 waardevolle tips van bekende tech ondernemers

Video: 3 tips voor het huren van Millennials

nieuw business model van Microsoft voor Windows 10: betalen om te spelen