RIM: De obits zijn een beetje voorbarig

Dagen voor Research in Motion lanceert zijn PlayBook-tablet analisten en tech waarnemers zijn versluiering tot de ondergang van het bedrijf te voorspellen. De kommer en kwel kunnen misplaatst zijn.

Kijk, het is duidelijk dat RIM heeft een paar problemen. Overwegen

Onnodig te zeggen, hebben deze zorgen getikt bandwagon RIM’s.

Jean-Louis Gassee, partner bij Allegis kapitaal en een lange tijd tech veteraan, merkt op dat RIM zijn verstand heeft verloren. De conclusie is dat RIM is haast een tablet uit de markt en dat de gevangenen lopen het asiel.

Tom Krazit op PaidContent stelt dat RIM zal worden gedwongen om te verkopen als het een lauwe reactie op de PlayBook. Hij vergelijkt RIM naar Palm. Krazit stelt zelfs dat Microsoft kon kopen RIM. We zullen partnership van Microsoft met Nokia over het hoofd omdat we ook nadenken over de software-gigant te kopen RIM.

Laten we één ding duidelijk. RIM is niet Palm. Voor het fiscale jaar dat eindigt op 28 februari, RIM had 1790000000 $ in contanten en $ 330.000.000 in korte termijn beleggingen. Voor het boekjaar 2011, RIM rapporteerde een nettowinst van $ 3410000000 op een omzet van $ 19900000000. Zelfs als je aannemen dat de grond volledig valt uit onder het bedrijf RIM heeft de financiële heft om een ​​speler te zijn. Simpel gezegd, RIM zal niet kloppen op de deur van Bono’s voor de financiering van anytime soon.

In feite, waren zo veel analisten downgraden RIM te “verkopen” op vrijdag dat het tegendraadse in mij vraagt ​​zich af of het bedrijf op het juiste spoor. Hier is een samenvatting van Wall Street pinda galerij na RIM’s tegenvallende eerste kwartaal vooruitzichten en roept op tot een enorme tweede helft rebound in het fiscale jaar 2012.

Deutsche Bank-analist Brian Modoff gedegradeerd RIM en zei dat de QNX besturingssysteem zelf zal fragmenteren. Eerlijk genoeg. Ondersteuning van Android biedt ontwikkelaars geen reden om moeite met QNX. Deze versnipperde OS aanpak is het resultaat van een co-CEO structuur, stelt Modoff, die eraan toevoegt dat RIM heeft tegenstrijdige strategieën. “We kunnen denken aan enkele voorbeelden van bedrijven met co-CEO’s die goed is vergaan,” zei Modoff. “Wij geloven dat de multiple-choice benadering van OS is een symptoom van conflicterende strategieën intern.” Het probleem met het argument van Modoff’s: Balsillie heeft co-CEO van RIM al sinds 1992. Dat is nogal een run.

Ander onderzoek aantekeningen geven aan dat analisten niet geloven dat RIM’s vertrouwen in de fiscale 2012. Balsillie sprak de BlackBerry Torch vorig jaar en het apparaat was solide, maar verre van spectaculair.

Zet hem op en de verwachtingen zijn zeer laag voor RIM en de PlayBook. En dat spreuken typisch kans. Onthoud dit: Alle RIM moet doen is te verdedigen zijn onderneming grasmat met de PlayBook en de tablet zal een succes worden. Blijkbaar niemand denkt RIM kan rebound, behalve voor Balsillie. Als hij gelijk heeft deze keer zal RIM een grote verrassing zijn. Als Balsillie is misleidend, zal de onderneming verder te leven off van haar internationale verkoop en de enterprise installed base. Veel bedrijven zouden RIM’s worst case scenario te nemen elke dag.

Meer

Amazon brengt Alexa stem assistent naar zijn tabletten met verbeterde Fire HD 8

RIM co-CEO Jim Balsillie was zo optimistisch over product roadmap van het bedrijf dat je je afvraagt ​​hoe hij zijn job zal houden wanneer de PlayBook flops;. De PlayBook is een frankentablet dat Android, BlackBerry en QNX kan draaien. Als de PlayBook naadloos is, zal het een virtualisatie droom. Zo niet, dan zal de PlayBook een slow motion Trainwreck zijn;. RIM sprak haar volgende golf van de BlackBerry, maar die apparaten zal draaien op BlackBerry OS 6.1. Het probleem: We weten allemaal dat QNX apparaten komen in 2012. Waarom zouden we een BlackBerry kopen op basis van een snel-to-be-verouderd OS?

Xplore Xslate D10, First Take: Een stoere Android tablet voor veeleisende omgevingen

ASUS ZenBook Flip UX360CA, First Take: Een lichtgewicht 13,3-inch 360-graden converteerbare

Huawei MediaPad M3 octa-core tablet

Tabletten; Amazon brengt Alexa stem assistent naar zijn tabletten met verbeterde Fire HD 8; tabletten; Xplore Xslate D10, First Take: Een stoere Android tablet voor veeleisende omgevingen, Laptops; ASUS ZenBook Flip UX360CA, First Take: Een lichtgewicht 13,3-inch 360- graad convertible, tabletten; Huawei MediaPad M3 octa-core tablet