Privacy: Kan uw pc worden gedagvaard?

Het is nooit bij hem opgekomen dat dergelijke persoonlijke gegevens kunnen worden gehaald en gedeeld onder vreemden. Maar dat is wat er gebeurde toen de harde schijf van zijn computer werd gekopieerd door twee onderzoekers behouden voor zijn werkgever, Northwest Airlines, (NWAC). Werken recht in zijn woonkamer met een programma genaamd EnCase, opgegraven ze elke laatste bit en byte van zijn desktop harde schijf.

In het kader van een gerechtelijk goedgekeurd zoeken, de man en vrouw zijn aangekomen in 11:00 op 3 februari, trok een dolly dragen gereedschapskisten en diagnostische apparatuur die sloeg bij elke stap naar de tweede verdieping van zijn duplex. Ze verhuisden Reeve’s PC van zijn gebruikelijke plaats in zijn slaapkamer – in de buurt van een rode, cross-gestikt teken dat zegt: “Home Sweet Apartment” – en, met deksel losgeschroefd, bracht drie uur het kopiëren van alles op de harde schijf.

Northwest vermoedde dat zijn vlucht-verzorger union het internet had gebruikt om een ​​illegale call-in-ziek campagne aan de luchtvaartmaatschappij, het land de vierde grootste verstoren. Dus de luchtvaartmaatschappij won een gerechtelijk bevel om te zoeken 20 of zo hard drives naar huizen stewardessen en vakbond kantoren.

“Ik wist niet dat uw bedrijf kan uw computer van harte plunderen”, zegt Reeve, die zijn 42ste verjaardag en 10e verjaardag als Northwest stewardess vorige week gevierd.

. Wat ik deed is een website lopen, en kreeg een zeer groot bedrijf boos op me ‘| Ted Reeve, Northwest stewardess; De zaak Northwest laat zien hoe moeilijk het is om de privacy te beschermen wanneer harde schijven worden pionnen in rechtszaken – en hoe moeilijk het is om de stroom van gegevens die kunnen ontstaan ​​verwerken. Als mensen een steeds groeiende stapel van informatie aan computers te plegen, worden hun harde schijven steeds een digitale moederader voor advocaten. De kwestie verplaatst naar de schijnwerpers te staan ​​toen Kenneth Starr aanklagers weggevangen Monica Lewinsky’s computers en publiceerde wat ze gevonden, met inbegrip van e-mails naar vrienden en niet-verzonden concepten van brieven.

Nu meer federale rechtbanken zijn goedkeuring zoekopdrachten van de thuis-pc’s voor het bewijs in civiele zaken. Maar het is niet gemakkelijk tekening grenzen rond een grote digitale verzameling van data, en zelfs veiligheidsmaatregelen opgezet door een federale rechter kan uit elkaar vallen als een juridische strijd versnelt of opwarmt.

Overspoeld door de bestanden opgegraven uit slechts de eerste paar computers in zijn zoektocht, Northwest een klacht ingediend bij een rechter dat het afdrukken van elk document gevonden in pc’s van de werknemers een stapel zou vergaren vijf keer zo groot als het Washington Monument, die 555 voet staat.

In het onopgeloste geschil, hebben beide partijen werden overrompeld door de omvang van de data termijn. En dus, blijkbaar, waren de twee voorzittende rechters en onderzoekende consultant Northwest, Ernst & Young, waarvan de cutting-edge computer forensics-lab wordt gerund door de vroegere leider van computer-criminaliteit onderzoeken voor de Amerikaanse luchtmacht.

De nieuwste technologie maakt het gemakkelijk om de meeste verwijderde bestanden, fragmenten van zoeken op het web en een groot aantal andere gegevens van een pc te halen. Diep in de uitsparingen van de harde schijf (de massale repository soms hoorde kreunen als een computer opstart) zijn onnoemelijke aantallen documenten en stukken van digitale acties die veel computergebruikers eigenaren geloven reeds lang verdwenen in de ether: vergeten ontwerpen van nota’s nooit verzonden , verwijderde e-mail, webpagina’s bezocht door de eigenaar of iemand die toevallig de toetsen te tikken.

Bijna alles is ergens bewaard op de harde schijf. Niet totdat er geen hoekje of gaatje links op het te doen de verwijderde bestanden te krijgen meestal overschreven. En een groot aantal computers nooit bereiken dat punt. De “C” drive van de vier jaar oude computer Reeve had 4,36 gigabyte geheugen, geschikt voor het opslaan van meer dan een dozijn sets van de 32-volume Encyclopaedia Britannica. Hij gelooft dat de schijf niet vol was.

Ik wist niet dat uw bedrijf kan uw computer van harte plunderen ‘| Ted Reeve, Northwest Airlines stewardess,. Reeve en Kevin Griffin, een Honolulu-gebaseerde stewardess, beschuldigen Northwest in de documenten ingediend bij de rechtbank van de lancering van een “fishing expedition” dat hun privacy geschonden. Proberen te waden door een oceaan van documenten in het kader van een versnelde discovery orde, hun advocaten zeggen in een verklaring dat ze werden gedwongen om te draaien “honderden of zelfs duizenden pagina’s” die aan de orde waren irrelevant. Northwest zei dat het had geen interesse in de persoonlijke correspondentie en bestanden van zijn werknemers, maar het mocht enig bewijs in verband met een zieke-out samenzwering.

Het verhaal van Reeve en zijn ingewanden desktop begon als de afgelopen eeuw gesloten. Het laatste weekend van 1999 was brutaal voor Northwest planners. Tussen 30 december en 2, overal van 932 tot 1042 stewardessen zich ziek elke dag, bijna het dubbele aantal van hetzelfde weekend in 1998, volgens het pak Northwest in US District Court ingediend in St. Paul, Minn januari , begin januari. De luchtvaartmaatschappij en haar 11.000 stewardessen zijn opgesloten in een contract geschil die teruggaat tot 1996. Zelfs door klauteren om bemanningen rond te verschuiven, en een beroep op een pool van reserves, Northwest kon nog steeds niet 317 vliegtuigen te krijgen in de lucht.

After Hours, Star Trek: Negen manieren om onze wetenschap ligt dicht bij de science-fiction, After Hours, Star Trek: 50 jaar van positieve futurisme en gedurfde sociaal commentaar, mobiliteit; Kobo Aura ONE, First Take: Groot-screen e-reader met 8GB opslagruimte, innovatie; De beste tech uitvindingen van alle tijden dat geavanceerde beschaving

Northwest was ervan overtuigd dat de sterke stijging van het ziekteverzuim was een georkestreerde protest campagne van de vakbond van stewardessen “, de Teamsters Local 2000. Voor weken in de aanloop naar het weekend, Northwest was het kijken naar anonieme postings op de lokale eigen webpagina’s en elders. Griffin en Reeve elk liep persoonlijk betrokken met unie zaken websites.

Northwest pak aangehaald een anonieme melding dat verscheen op Griffin’s ter plaatse december 8. “Hoewel niet gesanctioneerd door de vakbond,” zei de boodschap, “een zieke-out en masse is een manier om het bedrijf ervan overtuigd zijn dat we serieus zijn over een industrie s wereld voornaamste contract. ” Northwest vroeg de rechter om een ​​straatverbod te voorkomen dat de unie van toekomstige verstoring van de vliegoperaties te verlenen. Afweging van de belangen van de passagiers, de rechtbank voldaan.

De stewardessen genoemd in het pak ontkende aanstoken illegale arbeid verstoring. “Geloof me, dacht ik na over het inschakelen van,” zei Reeve. “Ik denk dat een heleboel mensen waren gefrustreerd en nam het heft in eigen handen.

De luchtvaartmaatschappij onderhandeld over een overeenkomst betreffende de richtsnoeren ontdekking met advocaten, die de eenheid ambtenaren, maar niet met Reeve en Griffin, die rank-and-file-leden. De partijen kwamen overeen om Ernst & Young om kopieën van de harde schijven te maken en te zoeken naar alle correspondentie met betrekking tot een groot aantal specifieke onderwerpen of groepen, waaronder Lokale 2000, “ziekmelden” en het Contract Actie Team, of CAT. De betrokken periode werd beperkt tot 1 april 1999, op 8 februari 2000.

Ernst & Young moest de aandrijving met behulp van niet nader gespecificeerde keywords te kammen en te overhandigen aan Northwest alles wat hij opgedoken. Op haar Nationale Computer Forensics Lab in Wenen, Va., Ernst & Young maakt routinematig “spiegelbeeld” kopieën van de harde schijven. De rit zelf, een stapel magnetisch gecoate platters spinnen op verblindende snelheden, slaat gegevens op microscopische schaal. Met behulp van geavanceerde software, kunnen computer rechercheurs zelfs data genesteld in afgelegen, moeilijk toegankelijke gebieden, zoals de “slappe ruimte” of “niet-toegewezen” delen van de dunne schijven opgraven.

David Morrow, die het lab aan het hoofd, is lid geworden van Ernst & Young in 1998 van de Air Force Office of Special Investigations, waar hij regisseerde de operatie die computer bewijs voor contra-inlichtingen, en criminele en fraudezaken verwerkt. Met behulp van de door de rechtbank goedgekeurde richtlijnen, Morrow, die het noordwesten project leidde, zei dat zijn team alleen de zoekwoorden bedacht, en zou ze niet delen met Northwest of de stewardessen, volgens een verklaring die hij ingediend bij de rechtbank.

Bezorgd over vrije meningsuiting kwesties en het internet, Paul Levy, een advocaat voor de Public Citizen Litigation Group in Washington, ingestemd met de heren. Griffin en Reeve vertegenwoordigen. Tijdens een hoorzitting in februari St. Paul, betoogde hij dat de zoekwoorden, voor zover hij ze kon leren, waren al te breed. Na het leren dat was “griep”, betoogde hij dat de kleine woord ook eventuele onschuldige of irrelevant bestand waarin “de letters ‘f’ ‘l’ zou rukken ‘u’ is er gebeurd met elkaar te verschijnen in een ander woord, zoals ‘invloedrijk’ of “instroom. ‘

De zoektocht van slechts Griffin’s en computers Reeve’s bleek formidabel. “De responsieve data geïdentificeerd zou 75.200 pagina’s papier verbruiken,” zei Morrow in zijn hof verklaring, veel van het niets meer dan “onbegrijpelijk computer code.” Door het teruggooien van de documenten met wartaal, Ernst & Young snijd het nummer 22.500. De ontdekking proces werd nog verergerd omdat Northwest advocaten probeerden om bewijsmateriaal snel te vergaren voor een 15 februari hoorzitting, waar zij een meer substantiële uitspraak tegen de vakbond, een voorlopige voorziening zou zoeken.

Braken gevechten uit voordat de stations zelfs werden gekopieerd. Wanneer de partijen in de St. Paul rechtbank kwam op 1 februari, Levy zei Griffin en Reeve was niet betrokken bij de onderhandelingen over de zoektocht richtlijnen en bezwaar tegen hen. Levy zei dat de twee hadden hun eigen harde schijven beoordeeld “en omdat de computers was meestal gebruikt voor privé en niet-gerelateerde doeleinden, ze bevatten een breed scala van persoonlijke materiaal dat niet onderworpen aan een inspectie door vreemden zou moeten zijn.”

Later stelde dat Ernst & Young niet neutraal kunnen functioneren. Afgezien van al dat Northwest accountantskantoor Ernst & Young ook werd vastgehouden door een aantal van de advocaten van Northwest aan op de computer analyse te doen. Morrow, in zijn verklaring, antwoordde dat Ernst & Young gehandeld professioneel om te voldoen aan bevelen van de rechtbank.

De Teamsters vakbond onderhandelde uitgebreid over de procedures, en vervolgens overeengekomen om Ernst & Young, “zei John Gallagher, een advocaat voor Northwest met Paul, Hastings, Janofsky & Walker.” Iedereen aan boord was, behalve “Griffin en Reeve, voegde hij eraan toe.

Magistraat Rechter Arthur Boylan afgesproken dat de computer-search procedure – ook al is overeengekomen door de andere stewardessen – niet voldoende bescherming bood. Hij suggereerde dat Ernst & Young verder te gaan met het bepalen welke documenten waren in reactie op de ontdekking verzoek, maar kun je sturen naar advocaten van de verdachten. Zij op hun beurt, kunnen rukken uit alles wat ze bezwaar tegen, wijzend op de specifieke redenen. Alleen dan zou de rest naar Northwest.

De rechter gaf Ernst & Young 24 uur om computers te zoeken en produceren van de documenten. advocaten gedaagden kregen 24 uur om ze te bekijken. Het schema bleek onpraktisch onmiddellijk.

Op 3 februari, de dag dat de harde schijf Reeve werd gekopieerd in North Hollywood, twee Ernst & Young stafleden overgevlogen naar Honolulu gekopieerde Griffin’s computerbestanden. Anderen neerdaalde op de Local 2000 kantoor in de buurt van de luchthaven in Minneapolis.

Dagen voorbij voordat Ernst & Young leverde de eerste papieren documenten. De twee partijen gekibbeld over wie verantwoordelijk was voor de vertraging, maar op het einde, de advocaten van Griffin en Reeve zeggen dat ze hun eerste partij op vrijdagochtend 11 februari, acht dagen na hun computer drives werden gekopieerd. In het weekend, dozen met documenten kwamen dag en nacht.

Ik heb door de ochtend levering vrijdag – zeer overhaast onderzoek – en eigenlijk wat ik deed was iets dat vindbaar ik probeerde om te draaien zou kunnen zijn. “Levy zei tijdens een hoorzitting” Wanneer een privilege niet betrokken was, gaf ik gewoon . Ze kregen veel meer als gevolg van de gehaast schema zetten ze me onder. “(Tenminste één bestand gerelateerd aan bod Reeve voor zijn flat, bijvoorbeeld, was blijkbaar vrijgemaakt voor vrijgave voor Northwest.)

Op dezelfde hoorzitting, en merkt op dat de advocaten van de luchtvaartmaatschappij was net getroffen door een lawine van meer dan 6.000 documenten van Ernst & Young, Northwest advocaat Timothy Thornton pleitte voor meer tijd om ze te beoordelen. “Ik denk dat iedereen een beetje naïef als we voelden dat we konden gewoon een duik nemen in deze computers en maken het eenvoudig,” zei hij.

Hoe dan ook, zei hij tegen de rechter, in plaats van onmiddellijk na te streven het bevel, de luchtvaartmaatschappij wilde zijn energie te wijden aan nieuwe contract onderhandelingen met de stewardessen.

Levy vermoedt iets anders. Erop wijzend dat de juridische team van Northwest gegeven was enkele duizenden pagina’s gewonnen uit de computers van de twee stewardess om door te kammen, concludeert hij, “Het probleem was dat er geen smoking gun.”

Aangemoedigd, advocaten voor Griffin en Reeve vroeg de rechtbank in maart naar de computer-zoektocht om te keren, met het argument een frisse hoek: Het had geschonden door niet toe te staan ​​de verdachten hun eigen bestanden te zoeken en omdraaien relevante documenten naar de andere kant. Dat is normaal discovery procedure, en boetes zijn hoog als het later wordt bewezen dat bewijs werd achtergehouden.

De enige uitzondering, zeiden ze, toen een rechtbank werd gepresenteerd met het bewijs dat documenten waren vernietigd of de computer eigenaar kon anders niet te vertrouwen te doen het zoeken zelf. In één geval geciteerd ze, een federale rechter in Illinois vorig jaar kon een computer expert ingehuurd door een machine bedrijf aan de PC van een ex-werknemer werd aanklagen inspecteren – maar pas nadat hij zocht tot het verdwijnen van bepaalde elektronische bestanden excuseren door eisen van zijn computer had “afgevallen mijn desktop op ten minste 4-5 gelegenheden.”

In hun beroep, de twee Northwest stewardessen stelde dat “omdat verwijderde materialen kunnen worden opgehaald uit de computer opslag, in tegenstelling tot conventionele papieren dossiers, het materiaal opgeslagen op de personal computers unieke privé zijn, met inbegrip van gedachten nooit meer een andere ziel gecommuniceerd.”

Bijvoorbeeld, een van de documenten Levy bezwaar tegen werd een zogenaamde “weerlegging voor court.doc,” dd Zijn reden 8 januari, 2000: “Griffin voorbereid dat kort na de rechtszaak werd ingediend … om zijn gedachten te monteren, het was die bestemd zijn voor eventuele communicatie met zijn advocaten.

“Hoewel het nooit aan zijn advocaten werd verzonden, wordt het geweigerd omdat een invasie van zijn personal computer en de inbeslagname van een memorialization van zijn gedachten over hoe hij zijn juridische verdediging voor zijn recht op vrije meningsuiting in strijd zou zijn in het kader van het Eerste Amendement, zijn recht op privacy onder het vierde amendement, en de advocaat-client privilege. ”

Iedereen heeft een eigen kant met een computer, “aldus Reeve.” Het is net alsof je een deel van je hersenen in een doos.

Hij zei dat hij denkt dat de luchtvaartmaatschappij echt wilde werknemers bang te maken, op het internet te voorkomen dat een krachtige organisatie tool. “Ze hebben nog zetten enig bewijs van samenzwering,” voegde hij eraan toe.

Onze bedoeling was om illegale activiteiten te stoppen “, zegt Jon Austin, een Northwest woordvoerder.” We zijn blij dat deze activiteit niet te stoppen.

Zoals voor gegevens over de stations, Gallagher, de Northwest advocaat, merkt op dat de luchtvaartmaatschappij overeengekomen om zoekopdrachten te stoppen weken geleden om zich te concentreren op de contract onderhandelingen met de vakbond. Northwest pak kan worden afgewezen wanneer een stemming over de daaruit voortvloeiende nieuwe contract, dat momenteel wordt geteld, wordt doorgegeven. Als dat gebeurt, voegde hij eraan toe, “we zullen nooit weten wat we zouden hebben ontdekt.”

Terwijl Andrea Todd en Vincent Koning, de Ernst & Young computer team in Los Angeles, gekopieerd zijn harde schijven van computers drie maanden geleden, Reeve, die verdient ongeveer $ 35.000 per jaar, gefilmd hen juridische bescherming. Op een gegeven moment, schraapte hij zijn salontafel, het verwijderen van zijn witte “Ted” mok, om ruimte voor de Ernst & Young apparatuur. Binnenkort, op de monitor van het bedrijf, werd de EnCase drive-kopiëren van software weergeven van een reeks opdrachten die klinken als raket-begeleiding jargon, met inbegrip van “vergrendelen” en “Acquire.

Ik voelde me vrij damned geschonden. Ik kon niet achterhalen welke misdaad ik begaan, ‘zei hij. Hij voegde hieraan toe: “Wat ik heb is een website lopen, en kreeg een zeer groot bedrijf boos op me.

Een hoorzitting is ingesteld voor volgende maand op een verzoek van Griffin en Reeve op de computer-zoekvolgorde te keren en onmiddellijk de CD-replica’s van hun harde schijven te vernietigen. “Het onderhoud van dergelijke kopieën bestendigt de krachtige koel- en intimiderend effect van de harde schijf-discovery,” zeiden ze.

Bij de behandeling van het verzoek, het antwoord van de luchtvaartmaatschappij zei dat de rechtbank mag niet worden beïnvloed door ” ‘gehyperventileerd beschuldigingen over’ verdachten Big Brother ‘en Northwest’ binnendringen ‘in hun privé-leven.”

Star Trek: Negen manieren om onze wetenschap ligt dicht bij de science-fiction

Star Trek: 50 jaar van positieve futurisme en gedurfde sociale commentaar

Kobo Aura ONE, First Take: Groot-screen e-reader met 8GB opslagruimte

De beste tech uitvindingen van alle tijden dat geavanceerde beschaving