Polen outsourcing-industrie raakt 100.000 banen mijlpaal, het trotseren van de economische somberheid

Zelfs wanneer de economische crisis begint te Polen krijgen in een wurggreep ook, is de outsourcing-industrie nog steeds het scheppen van banen in het land.

Voor degenen die willen opzetten van een tech bedrijf, er is veel te overwegen. de website neemt een kijkje bij enkele van de grote start-up hubs in EMEA en wat elke kan brengen voor degenen die willen hun eigen IT-bedrijf te krijgen van de grond. Next up: Midden- en Oost-Europa.

Toch is de zakelijke dienstverlening wordt bedreigd door de lagere gevoerd, nieuwere landen van de EU, volgens de Poolse Vereniging van Business Service Leaders (ABSL).

De ABSL, waarvan 55 grote outsourcing bedrijven vertegenwoordigt, heeft gezegd dat het aantal servicecentra in Polen, dat business processing outsourcing (BPO) diensten en andere technologie-gerelateerde centra omvatten, heeft van 337 vorig jaar naar 375 dit jaar gestegen. Aan het begin van december, het aantal mensen die werkzaam zijn in de zakelijke dienstverlening hit 100.000 voor de eerste keer, en dat aantal zal naar verwachting toenemen met nog eens 15.000 tot 20.000 in het komende jaar – waardoor het segment van de snelst groeiende in termen van banen binnen de Poolse economie.

Polen is veruit de grootste markt voor het uitbesteden van diensten in Oost-Europa. Bijna de helft van de nieuwe outsourcing banen zijn er gemaakt, de rest komt uit de Tsjechische Republiek, Slowakije, Hongarije, Roemenië en Bulgarije. De laatste twee landen zijn waarschijnlijk de meeste kans om te beginnen met smoren bij geneest van Polen, de lonen zijn er 10 tot 15 procent lager dan in Polen.

Dat risico zal altijd blijven bestaan, “Marek Grodzinski, vice-voorzitter van de ABSL en directeur van de Poolse BPO centrum van Capgemini, vertelde de Poolse broadsheet Rzeczpospolita.” Dat is de reden waarom we moeten concentreren op het openen van centra die gericht zijn op de deskundigheid van de beroepsbevolking.

Niet dat Polen is duur, althans in vergelijking met West-Europa. Een junior accountant kan rekenen op ongeveer € 600 per maand, terwijl een beginnend R & D-technicus in staat om € 750 te krijgen zou zijn. In andere delen van Europa, zouden mensen met dezelfde kwalificaties in staat zijn om ten minste anderhalf maal verdienen dat salaris.

De vraag blijft of de zakelijke dienstverlening de Poolse arbeidsmarkt voldoende kan versterken voor economen van het land om optimistisch te zijn. De werkloosheid is al gestegen tot ongeveer 13 procent, terwijl de economische prognose voor 2013 somber blijft.

? M2M markt stuitert terug in Brazilië

Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek?

Wie beïnvloedt CIO’s? Hier is de top 20

ANZ Bank shuffle tech executive dek

Innovatie;? M2M-markt stuitert terug in Brazilië; Samenwerking; Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek;? CXO; Wie beïnvloedt CIO’s? Hier is de top 20; CXO, ANZ Bank tech executive dek shuffle