laatste SOA hoera zon? Nieuwe versies van Java EE, NetBeans, Glassfish

Sun Microsystems (misschien binnenkort Snorkel zijn als de Oracle overname gaat door) zojuist een nieuwe reeks van platforms en hulpmiddelen gericht op SOA-aware diensten ontwikkeling en implementatie.

De belangrijkste aankondiging is een nieuwe versie van de Java Platform Enterprise Edition (Java EE 6), die wordt gebruikt in veel bedrijven als het zenuwcentrum voor SOA inspanningen. De Java EE 6 specificatie is gebouwd onder de voogdij van het Java Community Process (JCP).

Nieuwe functies zijn onder meer ondersteuning voor REST webservices, evenals een ding genaamd “Profielen,” bedoeld om te helpen richten op specifieke webtoepassing scenario’s. De lichtgewicht Web Profile, bijvoorbeeld, is ontworpen om specifiek gericht webtoepassing deployment scenario’s die niet de volledige enterprise functionaliteit van de bredere Java EE platform nodig. In combinatie met de nieuw geĆÆntroduceerde Enterprise JavaBeans (EJB) 3.1 Lite technologie, de Webprofielinformatie stelt webontwikkelaars “om applicaties snel en gemakkelijk op te bouwen zonder de noodzaak om te bouwen en beheren van een aangepaste stack.

Zon zei ook dat het de GlassFish community verschepen zon GlassFish Enterprise Server v3, dat is Sun’s commerciĆ«le Java EE applicatie server. Er is ook een open source tegenhanger, Glassfish v3. Zon zegt startup prestaties worden opgevoerd twee tot drie keer meer dan de vorige versies.

Tot slot, de zon en de NetBeans developer community kondigt de beschikbaarheid van de NetBeans Integrated Development Environment (IDE) 6.8, en zegt zijn de eerste IDE om steun voor de Java Platform Enterprise Edition 6 (Java EE 6) en Sun GlassFish Enterprise Server v3 bieden. De NetBeans IDE is een gratis, open-source IDE, en vaak is te zien als een concurrent van Eclipse.

Oracle koopt logfire voor cloud-based warehouse management

Eyeing Oracle OpenWorld: What’s in store

Oracle’s Database 12c R2: Boom, mislukking, of meh upgrade cyclus vooruit?

? Werkdag pakt mid-momentum in de markt, heeft als doel te winnen temidden van Oracle-NetSuite fusie

Big Data Analytics; Oracle verwerft logfire voor cloud-based warehouse management, Enterprise Software; Eyeing Oracle OpenWorld: What’s in store, Enterprise Software, Oracle’s Database 12c R2: Boom, mislukking, of meh upgrade cyclus vooruit; Cloud; Werkdag grijpt mid? -markt momentum, heeft als doel te winnen temidden van Oracle-NetSuite fusie