Diensten gerestaureerd in SingTel brand kunnen netwerk tweaks vereisen

SINGAPORE – SingTel zegt glasvezelkabel lijnen beschadigd door een brand eerder deze week zijn gerestaureerd, maar beïnvloed diensten kunnen sommige “beperkt netwerk aanpassingen” te restaureren vereisen.

In een verklaring vrijgegeven vrijdag, de lokale vervoerder zei dat alle beschadigde kabels werden opnieuw aangesloten in de ochtend en het meest getroffen klanten waren naar verwachting in staat zijn om hun diensten opnieuw te gebruiken.

En merkt op dat bepaalde diensten tweaken kan nodig zijn om opnieuw te functioneren, voegde het toe: “Sommige klanten kunnen problemen ondervinden in het brengen van apparatuur, zoals modems en set-top boxes weer in bedrijf, en we vragen hen om contact met ons op voor hulp.”

De brand bij SingTel’s netwerk wisselen zich in Bukit Panjang, een buitenwijk in het westen van Singapore, veroorzaakt grote schade, niet alleen aan zijn eigen netwerk, maar ook die van rivaliserende telco StarHub en M1, het stoppen van een aantal diensten over het eiland, waaronder ATM en communicatiediensten. Vaste telefoonlijnen, breedband en tv-diensten werden getroffen, en datalijnen voor sommige zakelijke klanten werden neergehaald. Meer dan 60.000 SingTel breedband klanten waren onder de getroffenen.

De brand was in een kabel kamer gebroken en werd in 20 minuten gedoofd door waterstralen. Tijdens een persconferentie donderdag, SingTel zei dat het nog steeds het investeren van de oorzaak van de brand en een interne onderzoekscommissie zullen werken met de plaatselijke industrie regulator, Infocomm Development Authority van Singapore (IDA), om te beoordelen “de robuustheid van onze systemen en minimaliseren de gevolgen van dergelijke ongevallen in de toekomst “.

In een aparte verklaring vrijdag, Singapore nationale glasvezelnetwerk exploitant; OpenNet, zei beschadigde kabels op zijn Central Office, die is gelegen op het brandde site, ook volledig was hersteld. Zij voegde daaraan toe dat hij bezig was met zijn service provider partners om ervoor te zorgen klant aansluitingen waren goed functioneert.

Het vuur was beschadigd 81 van OpenNet’s vezelkabels, die ongeveer 23.000 glasvezel strengen en 46.000 individuele aansluitingen. Volgens SingTel, de brand beschadigde 149 kabels, tweederde van die werden geëxploiteerd door OpenNet.

In een verklaring heeft afgegeven vrijdagmiddag, IDA zei dat het een “volledig onderzoek” in het vuur gestart en de oorzaak vast te stellen en zal “passende maatregelen” te nemen om dergelijke incidenten te voorkomen dat dit opnieuw gebeurt.

“Onder de Telecommunicatiedienst Resiliency Code, zijn operators verplicht om het ontwerp van hun netwerken en diensten te garanderen zijn veerkrachtig aan black-outs, en wanneer uitval toch voordoen, om ervoor te zorgen dat ze het herstel van de diensten snel,” aldus de toezichthouder.

Zij voegde eraan toe dat een herziening van de veerkracht van de drie mobiele operators van Singapore had voltooid, het beoordelen van gebieden, waaronder netwerkontwerp, technische processen en business continuity planning.

IDA zei dat het zou doorgaan met telecommunicatie-infrastructuur van het land te beoordelen, op de voet te onderzoeken veerkracht van alle kritische onderdelen van de nationale Infocomm infrastructuur. Bevindingen uit dit zal worden uitgewerkt in haar; nieuwe audit kader, zei hij.

Net vorige week; M1 kreeg een boete van een record S $ 1.500.000; (US $ 1,2 miljoen) voor Singapore ergste netwerkstoring bij verschillende diensten werden verstoord gedurende drie dagen in januari. IDA berispte de mobiele operator voor arme elektrische installatie praktijken en inadequate risicobeoordeling praktijken, wat leidt tot vonken en rook die een watersproeier verrekening in een netwerkcentrum.

Het vuur incident komt ook temidden van aanhoudende industrie toezicht op; SingTel S $ 126.000.000 bod te verwerven OpenNet. De verhuizing leidde tot een zeldzaam vertoon van; eenheid tussen zes Singapore breedband-spelers, en een regionaal consortium, dat de overname betoogd – indien goedgekeurd door de IDA – anti-competitief zou zijn en zou kunnen leiden tot een discriminerende behandeling. “Als deze wordt goedgekeurd, zou de voorgenomen consolidatie zien SingTel steeds de 100 procent uiteindelijk gerechtigde tot de enige andere nationale vaste telecommunicatienetwerk in Singapore, met uitzondering van het eigen netwerk SingTel,” zei ze.

De overname bod wordt momenteel herzien IDA.

Chorus kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland

Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk-test

Telco’s; Koor kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland; telecombedrijven, Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk te testen, Telco’s, Samsung en T-Mobile samen te werken aan 5G proeven; Cloud, Michael Dell over de sluiting van EMC deal: ‘We kunnen denken in decennia

Samsung en T-Mobile samen te werken aan 5G trials

Michael Dell over de sluiting van EMC deal: ‘We kunnen denken in decennia’