? BlackBerry rokken RCMP decryptie vorderingen in privacy verdediging

BlackBerry heeft een verklaring verdedigt haar core zakelijke en ethische principes vrijgegeven, zegt dat het is gericht op het beschermen van de privacy van klanten.

Quantum computing kan hebben gescoord in Australisch onderzoek subsidieronde; ANZ Bank shuffle tech executive dek; Telstra onthult Global Media Network voor levering van inhoud; Telstra zoekt 120 vrijwillige ontslagen als gevolg van SDN omscholing; Foxtel bevestigt NBN aanbieden van volgende maand

In een blogpost, BlackBerry uitvoerend voorzitter en CEO John Chen benadrukt dat leidraad BlackBerry is geweest over het doen wat goed is voor haar klanten, binnen de wettelijke en ethische grenzen is.

“We hebben lang duidelijk in onze houding die tech bedrijven als goede burgers moeten voldoen aan redelijke legale toegang verzoeken geweest. Ik heb eerder gezegd dat we inderdaad in een donkere plaats wanneer bedrijven zetten hun reputatie boven het grotere goed,” zei hij.

Veiligheid, Chrome etikettering HTTP-verbindingen beginnen als niet-veilige, veiligheid, de Hyperledger Project groeit als gangbusters, veiligheid, veiligheid,, De kosten van ransomware aanvallen Nu kunt u een USB-stick die alles vernietigt op zijn pad te kopen: $ 1000000000 dit jaar

De verklaring vrijgegeven door Chen komt dagen na meldingen aanspraak maken op de Royal Canadian Mounted Police (RCMP) verkregen BlackBerry meester encryptiesleutel, die de Canadese politie ingeschakeld te onderscheppen en decoderen van ongeveer 1 miljoen berichten die worden gebruikt door merkgebonden messaging technologie BlackBerry’s.

De gerechtelijke documenten die betrekking hebben op een Montreal misdaadsyndicaat zaak bleek BlackBerry en mobiele netwerk Rogers samengewerkt met rechtshandhaving.

Hoewel het onduidelijk is hoe RCMP toegang gekregen tot BlackBerry encryptiesleutel wordt aangenomen BlackBerry “vergemakkelijkt het aftappen proces”.

BlackBerry is al lang bekend een meester encryptiesleutel, die op elk apparaat om berichten te klauteren te hebben gebruikt. Dit geeft het bedrijf toegang tot alle communicatie via haar systemen, en zou het mogelijk maken te overhandigen gegevens naar rechtshandhaving wanneer gevraagd. Maar aangezien de Edward Snowden openbaringen werd algemeen aangenomen dat ten minste één van de vijf Eyes regeringen medeplichtig grootschalig onderzoek – waarvan Canada is een lid – de sleutels had verkregen.

“Met betrekking tot hulp BlackBerry’s, kan ik bevestigen dat we stonden door onze wettige principes toegang,” Chen bevestigd.

Hij benadrukte ook dat het bedrijf onlangs weigerde Pakistan toegang te geven tot de servers.

De Canadese telefoonmaker was oorspronkelijk gepland om de Pakistaanse markt aan het eind van vorig jaar af te sluiten, nadat het bedrijf chief operating officer Marty Beard zei dat het bedrijf liever het land te verlaten dan overhandigen onbelemmerde privé-informatie van haar zakelijke klanten.

Echter, na gesprekken met de Pakistaanse regering, BlackBerry gesteund af van haar besluit aan het begin van het jaar.

“We zijn dankbaar voor de Pakistaanse Telecommunicatie Autoriteit en de Pakistaanse regering voor het accepteren positie BlackBerry dat wij de inhoud van BlackBerry Enterprise Service (BES) verkeer van onze klanten niet kan bieden, noch zullen we bieden toegang tot onze BES servers”, aldus Beard.

We kijken ernaar uit om de Pakistaanse markt voor de komende jaren, met inbegrip van de introductie van nieuwe producten en diensten, en danken onze gewaardeerde klanten in Pakistan voor hun geduld en loyaliteit.

Chen bevestigde ook BlackBerry Enterprise Server was niet betrokken bij de zaak, zegt dat het blijft “ondoordringbare – ook zonder de mogelijkheid voor backdoor toegang – en is het veilig mobiel platform voor het beheren van alle mobiele apparaten”.

Maar BlackBerry is niet de enige multinational die is gedwongen te kiezen tussen het opkomen voor de privacy van klanten en het helpen van de wetshandhavingsinstanties in de afgelopen tijd.

Apple werd onlangs gevangen in een rechtszaak met de FBI, die eiste de hardwarefabrikant hulp federale agenten te ontgrendelen een iPhone wordt gebruikt door een van de San Bernardino shooters.

Tijdens de juridische strijd, Apple senior vice president van Internet Software and Service, Eddy Cue, zei dat hij niet zou weten waar de Verenigde Staten wet versterkingen zou stoppen, als het in staat om de hardware maker dwingen om een ​​versie van iOS te creëren om de functionaliteit te omzeilen die auto -erases een apparaat ooit een aantal mislukte pogingen toegangscode wordt bereikt.

Op een dag kunnen zij willen dat we de camera van uw telefoon te openen, microfoon. Dat zijn dingen die we nu niet doen. Maar als ze ons kunnen dwingen om dat te doen, ik denk dat het heel slecht, “zei Cue.” Want waar gaat dit stoppen? In een echtscheidingszaak? In een immigratie geval is? In een belasting geval met de IRS?

Echter, de regering de zaak tegen Apple na een ‘externe partij’ daalde in staat was om te helpen de FBI ontgrendelen van de iPhone. Maar noch de FBI of de Verenigde Staten Bureau van de Procureurs in Los Angeles zou zeggen hoe de iPhone is ontgrendeld, of als Apple werd verteld hoe het was gedaan.

Chrome etikettering HTTP-verbindingen als niet-beveiligde start

De Hyperledger Project groeit als gangbusters

Nu kunt u een USB-stick die alles vernietigt op zijn pad te kopen

De kosten van ransomware aanvallen: 1000000000 $ dit jaar