? Tweede CBA IT Exec betalen voor corruptie

Een tweede man, die een voormalige Commonwealth Bank of Australia (CBA) IT executive was, is aangeklaagd wegens vermeende betrokkenheid bij verderfelijk het ontvangen van betalingen van een Amerikaans IT-bedrijf terwijl het werken bij de bank.

New South Wales Police gebracht van de 44-jarige man, die is een Nieuw-Zeelandse burger gevestigd in Sydney, op donderdag met zeven tellingen van het middel verdorven uitkeringsgerechtigde in totaal bijna AU $ 1,9 miljoen. Hij is op borgtocht vrijgelaten, en zal de Downing Centre Local Court in Sydney gezicht op 1 mei 2015.

Op 17 maart, Keith Hunter, een andere voormalige CBA IT executive en een Sydney-gebaseerde Amerikaanse nationale, werd gearresteerd en aangeklaagd voor betrokkenheid bij dezelfde zaak, na voortdurende gezamenlijke onderzoeken tussen de NSW Police’s van fraude en cybercrime squad en de Federal Bureau van de Verenigde Staat Investigation (FBI). Hij werd op borgtocht vrijgelaten nadat hij gearresteerd, en is te wijten aan dezelfde rechtbank aangezicht op 1 april 2015.

Er wordt beweerd dat zowel managers betalingen van de IT-bedrijf betrokken nadat ze een lucratief contract verleende het bedrijf zonder dat het aan de openbare aanbesteding had ontvangen.

Een KBA woordvoerder eerder de website die de bank tipte de politie eerder dit jaar, na interne onderzoeken werden uitgevoerd op de hoogte. Er werd ontdekt dat een aantal verdachte betalingen op de bankrekeningen van twee van zijn voormalige senior IT-medewerkers werden afgezet. De zaak werd vervolgens verwezen naar de NSW politie fraude en cybercrime squad corporate corruptie eenheid.

De CBA woordvoerder zei op het moment dat het zou blijven volledig samen te werken met de NSW Police terwijl onderzoek voort te zetten.

“We hebben geen tolerantie voor illegale activiteiten door een werknemer, en we nemen elke situatie serieus,” zei de woordvoerder.

NSW De politie zei dat het onderzoek zijn aan de gang.

? CommBank partners met Barclays voor mobiele betalingen, FinTech innovatie

De Hyperledger Project groeit als gangbusters

ANZ Bank shuffle tech executive dek

Visa om te testen blockchain systeem voor internationale overschrijvingen geld

Banking;? CommBank partners met Barclays voor mobiele betalingen, FinTech innovatie, veiligheid, de Hyperledger Project groeit als gangbusters; CXO; ANZ Bank tech executive dek shuffle, Banking, Visa om te testen blockchain systeem voor internationale overschrijvingen geld