TPG streeft naar NBN monopolie te beëindigen

Telecommunicatie-aanbieder TPG heeft gesteld aan de Australische overheid breedband kosten-batenanalyse panel dat moet worden toegestaan ​​om te bouwen haar glasvezelnetwerk te concurreren tegen NBN Co in concurrerende gebieden.

Bij TPG werd gemaakt in haar verklaring (PDF) breedband kosten-batenanalyse panel van de regering, onder leiding van Michael Vertigan, die uiteindelijk zal beslissen of TPG zal worden toegestaan ​​om verder te gaan met, is van plan om de uitrol van glasvezel naar de kelder, want 500.000 appartementen en bedrijven in grootstedelijke locaties in Australië.

NBN Co, heeft gezegd, dat de verhuizing mogelijk ondermijnt NBN Co’s business model, waar TPG low-cost, klanten high-gebruik kon woo in grootstedelijke gebieden, terwijl NBN Co pikt alleen de klanten op niet-concurrerende gebieden van regionale Australië, waar populatiegrootte lager is, en kosten te zetten is aanzienlijk hoger.

TPG zei dat het houden van de NBN als een monopolie in reactie op de behoefte om structureel gescheiden Telstra’s wholesale en retail gewapende zou de Australische economie te zien “betaalt een zeer hoge prijs”, en NBN Co “is waarschijnlijk nooit zo efficiënt worden uitgevoerd als een particuliere onderneming “.

“-Infrastructuur gebaseerde concurrentie levert de beste resultaten aan eindgebruikers. Het NBN is niet bedoeld als een vaste lijn monopolie te zijn, en het moet niet een vaste lijn monopolie zijn. (Anders dan Telstra) Vervoerders die vele honderden miljoenen had geïnvesteerd dollars het bouwen van ‘supersnelle’ netwerken voorafgaand aan 2011 zijn en blijven, toegestaan ​​gebruik te maken van deze netwerken om te concurreren met de NBN en andere breedband providers te maken “, aldus TPG.

De maas in NBN wetgeving rond cherry picking netwerk bouwt die TPG is van plan om te gebruiken zou TPG en haar dochteronderneming AAPT in staat te stellen hun bestaande glasvezelnetwerken te gebruiken om de fiber-to-the-kelder dienst op plaatsen waar zij reeds vezels bieden.

TPG zei dat dit zal “brengen snelle en positieve resultaten voor de gebruikers”, en TPG uitrol zou geen beletsel NBN Co van het uitrollen van het netwerk, gezien het feit dat TPG niet verwacht op te halen alle 500.000 panden.

“Bij de TPG FttB bouwen TPG verwacht tot een potentiële 500.000 panden. Veel van de behuizing wordt verankerd HFC klanten door hun behoefte aan Foxtel televisie. Van de overige adresseerbare markt zou TPG redelijkerwijs alleen verwacht succesvol te zijn bij het veiligstellen van een percentage van de klanten “, aldus TPG.

Het bedrijf zei Telstra vormt een veel grotere bedreiging dan TPG met zijn bestaande doorgang, hybrid fiber-coax, en mobiele netwerken.

In haar verklaring (PDF), de Australische Concurrentie en Consumer Commission (ACCC) ondersteund ook een terugkeer naar infrastructuur gebaseerde concurrentie.

“Wanneer het economisch efficiënte, op infrastructuur gebaseerde concurrentie wil de lange termijn belangen van de eindgebruikers. Waar efficiënt netwerk duplicatie kan optreden, de concurrentie tussen netwerken kunnen dynamische efficiëntie rijden in termen van product differentiatie, innovatie, en tijdige investeringen te bevorderen, “zei de ACCC.

Telecommunicatie is een complexe en zeer dynamische sector, en daarom zijn er voordelen te behalen uit het stimuleren van het netwerk-level concurrentie en innovatie kunnen zijn. De ACCC is van mening dat de niet-NBN Co netbeheerders in het algemeen niet te worden belemmerd bij het implementeren van netwerken in concurrentie met NBN Co, ook in nieuwe ontwikkelingen, tenzij er bijzondere omstandigheden die doen vermoeden dat het zou niet in het belang van de eindgebruikers.

Maar de ACCC zei dat als NBN Co niet kon concurreren op prijs als gevolg van de noodzaak om te subsidiëren serveren hogere kosten gebieden, de ACCC zei dat dit beter zou worden geserveerd door middel van expliciete subsidiëring voor de niet-commerciële gebieden.

Deze aanpak zou de dubbele vragen van NBN Co zijn beter in staat om te reageren op concurrentiedruk als gevolg van infrastructuur gebaseerde concurrentie en de bredere sociale doelstelling van de bevordering van de belangen van de consument bij niet-commerciële gebieden aan te pakken.

Telstra, onderwerping aan het panel, dat vandaag is vrijgegeven, ondersteund haar structurele scheiding, maar ook gepleit voor een herziening van de regelgeving en producten op het NBN.

Chorus kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland

NBN zal Australië in een ‘leidende positie’: Bill Morrow

Telstra zoekt 120 vrijwillige ontslagen als gevolg van SDN omscholing

ACCC zoekt inzendingen op de gevolgen voor de concurrentie van OTT, NBN, mobiele data