Telstra CDMA 1xRTT Communication Card recensie

Vergelijkbaar met wat GPRS doet voor GSM-netwerken, CDMA 1x stelt apparaten te gebruiken pakketgeschakelde technologie om snellere download snelheden te bereiken – Telstra beweert hun 1x dienst uitbarstingen snelheden tot 144kbps (kilobits per seconde) die relatief traag in vergelijking met bekabelde breedband, maar een paar keer sneller dan een inbelverbinding – niet dat het echt probeert te concurreren met beide service.

CMDA 1xRTT communicatiekaart telstra is in wezen een PCMCIA kaart die fungeert als draadloze modem. De mededeling Card we getest wordt vervaardigd door Maxon Electronics for Telstra en maakt gebruik van Qualcomm 5100 chipset. Het past in een enkele PC Card sleuf met de draaibare 4cm externe antenne uitsteekt aan het eind. Met het oog op de mededeling van de Card te installeren zul je Windows 2000 of XP, een CD-ROM drive, 32MB RAM en 20 MB vrije ruimte op de harde schijf nodig.

Zodra de kaart is geïnstalleerd en ingebracht wordt netwerkstatus door een LED op de rand van de kaart. Stabiel groen geeft aan dat de kaart is geregistreerd bij CDMA-netwerk van Telstra’s en in een goed signaal gebied terwijl knipperend rood betekent dat er geen signaal aanwezig.

De interface software voor Communicatie Card Telstra’s toont Voice Dial-Up Networking, Call / Msg Logs, SMS en telefoonboek tabs. De stem en netwerken tabs tonen beide een weergave van de netwerkstatus en een 1x symbool wanneer in een 1x omgeving. De kaart kan werken op de standaard CDMA – in een trager tempo – moet CDMA 1x niet beschikbaar. Als de verbinding wegvalt je nodig hebt om opnieuw verbinding via proprietary software Telstra’s.

Af en toe binnen 1x dekking gebieden, het kostte ons twee of drie pogingen voordat een verbinding kan worden gemaakt. Zelfs binnen binnenstad buitenwijken van Sydney we ervaren uitvallers sporadisch, misschien een keer in de tien verbindingen.

CDMA en CDMA 1x dekking kaarten zijn te vinden op Telstra’s website. Volgens Telstra, de nationale uitrol van het 1x upgrade is te wijten aan worden afgerond tegen het einde van 2004.

We controleerden de snelheid van CDMA 1x-netwerk van Telstra’s via TCP / IQ Line Speed ​​Meter Sigma Solutions ‘in samenwerking met de Communication Card. Het gemiddelde te nemen van de verschillende tests rond de Sydney gebied, we bereikt over 108kbps downstream en 55kbps voor uploads.

Met de mogelijkheid in staat om telefoongesprekken te maken en SMS-tekstberichten verzenden via de software de mededeling Card fungeert ook als een mobiele telefoon. Bij het aanmelden voor de Wireless PC Pack via een Telstra winkel, is het 1x Card een telefoonnummer is toegewezen. Zodra de verbinding is het CDMA-netwerk, door het aansluiten van een headset kunt u gesprekken voeren door eenvoudig te typen telefoonnummers of via het tabblad Telefoonboek in de mededeling Card toepassing. Wanneer er een oproep binnenkomt, de toepassing speelt een geluid alert en gemakkelijk geeft het oproepende telefoonnummer.

Het is bevrijdend om SMS-berichten te typen op een QWERTY-toetsenbord in plaats van de langzame methoden gevonden op mobiele telefoons (T9, multitap), hoewel berichten worden beperkt tot 160 tekens. Het tabblad Log archieven inkomende en uitgaande SMS-berichten en call geschiedenis.

Telstra AU $ 49 per maand plan geeft klanten 20 uur van aansluiting op het netwerk en de AU $ 99 per maand gepland staat voor 50 uur toegang. Dit komt neer op ongeveer AU $ 2 of AU $ 2,45 per uur, afhankelijk van welk plan je kiest. Uur ook toegang tot internet via Telstra draadloze hotspots voor WiFi-compatibele notebooks.

Een nadeel vonden we in de kleine lettertjes is dat klanten kunnen worden vertraagd tot de inbelverbinding snelheid van 28.8Kbps als maandelijkse CMDA 1x gebruik van 100MB of 250MB overschrijdt op de $ 49 en $ 99 plan, respectievelijk. Daarnaast kan download snelheid op een Telstra Wireless Hotspot worden beperkt indien het gebruik 30MB meer dan in 15 minuten.

De CDMA 1xRTT Communication Card verkoopt voor AU $ 500 en wordt in verkocht via Telstra winkels. Telstra zal afzien van de kosten van de kaart als klanten kiezen aan te melden voor de $ 99 data-abonnement in het kader van een 24-maanden contract.

Deze service is niet ontworpen om een ​​vervanging van een bekabeld dienst, zoals een ADSL of kabel internet-account, die de meeste gebruikers zou gebruiken op kantoor of thuis zijn. Het zal een beroep op mensen constant in beweging tussen het kantoor en thuis. Veldwerkers, bijvoorbeeld nodig om e-mail en foto’s terug te sturen naar het kantoor zal groot voordeel zien in deze dienst, terwijl op de baan. De prijs van de dienst zal waarschijnlijk te houden in de onderneming rijk voor het moment en als Telstra klaar is met het uitrollen van de CDMA 1x upgrade zal het een aantrekkelijker draadloze service geworden.

Telstra CDMA 1xRTT Communication Card; Bedrijf: Telstra; Prijs: AU $ 500 op contract van 12 maanden ($ 49 / $ 99 per maand plannen plus $ 50 starttarief) of AU $ 0 op 24 maanden contract ($ 99 per maand plan, geen starttarief) ; Distributeur: Telstra, Telefoon: 1800 986 687

Microsoft Sprightly, Take Ten eerste: Maak boeiende content op uw smartphone

Xplore Xslate D10, First Take: Een stoere Android tablet voor veeleisende omgevingen

Kobo Aura ONE, First Take: Groot-screen e-reader met 8GB opslagruimte

Getac S410, First Take: Een stoere, outdoor-vriendelijke 14-inch laptop