Sony MZ-NH600 Hi-MD Walkman recensie

Dit instapmodel beschikt niet over een backlit LCD-scherm en het display heeft slechts ruimte voor één woord van de titel van het nummer als je tracks door de Jog Dial draaien, dus als je niet bekend bent met wat er op de disc, moet u om te stoppen op individuele tracks om de volledige titel van het nummer scroll door te zien.

Sony’s MiniDisc (MD) -technologie is op rond zijn Walkman producten voor een lange tijd, maar met deze nieuwe 1 GB Hi-MD-formaat, de capaciteit zorgen zijn een ding van het verleden. Je moet in staat zijn om de opslag van maximaal 45 cd’s op één 1GB schijf. Het goede nieuws is dat de MZ-NH600 nog kan afspelen een van de oude 177MB discs die u misschien al, dus er zijn geen problemen met het overbrengen van muziek of gegevens van verouderde media. Ook kan de capaciteit van uw bestaande MD-schijven worden verdubbeld tot 350 MB met behulp van de Hi-MD-formaat.

Natuurlijk dat 45 CD opslagcapaciteit te bereiken, moet je Sony’s ATRAC3plus 48 kbps compressie-technologie te gebruiken. Maar er zijn verschillende andere opties, en dit is waar de MZ-NH600 maakt in geluidskwaliteit wat er ontbreekt in stijl. U kunt ervoor kiezen om de Linear PCM-modus waarmee je opnemen en afspelen van ongecomprimeerde muziek voor superieure audio-cd kwaliteit te gebruiken – ten koste van opslagruimte, natuurlijk.

De MZ-NH600 wordt aangesloten op een pc via een USB-kabel en maakt gebruik van de bijgeleverde SonicStage Versie 2.0-software voor snelle muziek transfers – op 48 kbps, kunt u ongeveer 20 nummers per minuut te laden. De recorder ook fungeren als een externe harde schijf, zodat u ook gegevens bestanden kan opslaan, zoals digitale foto’s en video’s en alle soorten tekstbestanden.

De batterij kan de pomp uit 20 uur continu afspelen, zonder opladen, dat is een goede zaak, aangezien dit model komt niet met een adapter. Ten minste de accu’s zijn gemakkelijk te veranderen, en tijdens de overdracht van bestanden, de USB-feeds stroom aan het apparaat, zodat de batterij wordt niet beïnvloed.

Als u denkt dat verwijderbare media is de manier om te gaan, dan is de MZ-NH600 is een goede basis-speler en vooral aantrekkelijk zou zijn als u al een verzameling van MiniDiscs. Echter, als je extra’s zoals een docking station / oplader, LCD-afstandsbediening, radio, of line-in en microfoon-in mogelijkheden wilt, moet u om over te stappen naar een van Sony’s vier hoger-featured Hi-MD-spelers die lijst uit AU $ 499 tot AU $ 799.

Sony MZ-NH600 Hi-MD Walkman; Bedrijf: Sony; Prijs: AU $ 399; Distributeur: Geselecteerde resellers, Telefoon: 1300 137 669

Microsoft Sprightly, Take Ten eerste: Maak boeiende content op uw smartphone

Xplore Xslate D10, First Take: Een stoere Android tablet voor veeleisende omgevingen

Kobo Aura ONE, First Take: Groot-screen e-reader met 8GB opslagruimte

Getac S410, First Take: Een stoere, outdoor-vriendelijke 14-inch laptop