SanDisk Q3: Smashes verwachtingen met een record omzet, sterke winsten; voorschotelt dividend

Flash-geheugen provider SanDisk is op weg naar het vakantieseizoen met een boost als het gebroken verwachtingen van Wall Street.

Het bedrijf meldde derde kwartaal een omzet van $ 1630000000, een stijging van 28 procent ten opzichte van het kwartaal een jaar eerder, of $ 1,18 dollarcent per aandeel (statement). Wall Street had verwacht SanDisk tot het derde kwartaal de winst van $ 1570000000, of $ 1,32 per aandeel rapporteren.

Op een non-GAAP-basis, de nettowinst bedroeg $ 371.000.000 op $ 1,59 per aandeel.

Het bedrijf heeft te melden echter een $ 83.000.000 gedeeltelijke bijzondere waardevermindering van de 2011 overname van Pliant Technologies.

SanDisk cash stapel bedroeg $ 4300000000 in totaal aan het einde van het kwartaal.

SanDisk CEO en president Sanjay Mehrotra zei in voorbereide opmerkingen van het bedrijf “uitstekende” derde kwartaal resultaten werden gedreven door haar strategie om over te schakelen naar een hogere waarde oplossingen binnen haar portfolio bereik.

Hij voegde toe

Onze klant en enterprise SSD [solid-state drive] producten blijven te winnen momentum en onze overname van Smart Storage Systems breidt onze aanwezigheid in enterprise SSD’s. Met onze solide uitvoering, hebben we ook geleverd sterk jaar op jaar groei in retail en embedded producten.

SanDisk eveneens een vierde kwartaal dividend van $ 22,5 cent per aandeel op het bedrijf gewone aandelen (statement). Aandeelhouders zal de uitbetaling in november.

De flash-opslag maker zei ook dat het een totaal van $ 1070000000 besteed aan het kopen terug stock in het derde kwartaal. Gedurende de periode van drie maanden, maar volgde ook de overname van Smart Storage Systems.

Aandelen in SanDisk (SNDK $) hebben langzaam klom sinds het hoogtepunt van de wereldwijde financiële crisis van 2008. Bar van een aanzienlijke daling in het tweede kwartaal van 2012 zijn de aandelen weer gestegen tot het hoogste niveau sinds begin 2006.

Het bedrijf sloot 0,7 procent hoger op $ 62,94 per aandeel. In de after-hours trading, zijn voorraad verrijkt tot $ 64 per aandeel, maar genivelleerd ongeveer 1 procent op de markt eindwaarde.

NetApp introduceert mid-tier systeem voor data meren, partners met Zaloni

Michael Dell over de sluiting van EMC deal: ‘We kunnen denken in decennia’

Dell Technologies lanceert: Hier is wat te kijken als Dell, EMC, een schare van enterprise bedrijven te combineren

Facebook open bronnen ZStandard data compressie-algoritme, is bedoeld om de technologie te vervangen achter Zip

Opslag; NetApp introduceert mid-tier systeem voor data meren, partners met Zaloni, Cloud, Michael Dell over de sluiting van EMC deal: ‘We kunnen denken in decennia, datacenters, Dell Technologies lanceert: Hier is wat te kijken als Dell, EMC, een schare van enterprise bedrijven te combineren; opslag; Facebook open bronnen ZStandard data compressie-algoritme, is bedoeld om de technologie te vervangen achter Zip