Samsung outs supersnelle 3,000MB / s enterprise SSD

Elektronica gigant Samsung heeft ‘s werelds eerste 2,5-inch NVM Express (NVMe) XS1715 PCIe solid state drive (SSD) vierkant gericht op zakelijke gebruikers aangekondigd.

Volgens het persbericht, kan de 1,6 TB NVMe SSD sequentiële leessnelheid van 3,000MB / s raken. Deze snelheid, volgens Samsung, maakt het mogelijk om 500 GB verwerken van gegevens, “gelijk aan 100 Full HD-films 5GB in de lengte,” in minder dan 3 seconden.

Random leessnelheid zijn ook erg indrukwekkend, het raken tot 740.000 IOPS, dat is meer dan 10 keer sneller dan de huidige high-end SSD opbergmogelijkheden.

In vergelijking met andere producten met vergelijkbare specificaties, “zei Samsung,” deze nieuwe SSD is 14 keer sneller dan een high-end enterprise HDD voor servergebruik, en zes keer sneller dan Samsung’s voormalige high-end enterprise SSD opslag.

De NVMe SSD XS1715 komt in 400GB, 800GB en 1,6 TB-versies.

Ook blootgelegd was de 840 EVO, die Samsung zegt dat maakt gebruik van de “meest compacte” 10nm 128GB high-performance NAND beschikbaar. De 840 EVO zal beschikbaar zijn in 120GB, 250GB, 500GB, 750GB en 1TB capaciteit en heeft een sequentiële schrijfsnelheid van 410MB / s en kan 98.000 IOPS raken. Dit komt niet in de buurt van de XS1715, maar het is nog steeds een zeer capabele SSD.

“Na het versnellen van de groei van de SSD markt door de lancering van de entry-niveau van vorig jaar, high-performance SSD’s, introduceren we veel sneller SSD’s met maximaal 1TB capaciteit, zodat consumenten een breder scala van keuzes”, aldus Samsung’s Executive VP van Memory Sales en Marketing, Young-Hyun juni

Samsung blijft het haar SSD merk versterken door het leveren van de bedrijfstak van de hoogste kwaliteit oplossingen en voortdurend verhoging van de SSD marktaandeel door het uitbreiden van de goedkeuring van hogere dichtheid SSD’s, met name in client-pc segmenten.

Vooralsnog heeft Samsung niet onthuld prijzen voor een van beide rijden.

NetApp introduceert mid-tier systeem voor data meren, partners met Zaloni

Michael Dell over de sluiting van EMC deal: ‘We kunnen denken in decennia’

Dell Technologies lanceert: Hier is wat te kijken als Dell, EMC, een schare van enterprise bedrijven te combineren

Facebook open bronnen ZStandard data compressie-algoritme, is bedoeld om de technologie te vervangen achter Zip

Opslag; NetApp introduceert mid-tier systeem voor data meren, partners met Zaloni, Cloud, Michael Dell over de sluiting van EMC deal: ‘We kunnen denken in decennia, datacenters, Dell Technologies lanceert: Hier is wat te kijken als Dell, EMC, een schare van enterprise bedrijven te combineren; opslag; Facebook open bronnen ZStandard data compressie-algoritme, is bedoeld om de technologie te vervangen achter Zip