RIM ‘rustig consequent’, maar duistere toekomst

Canadese phonemaker Research In Motion (RIM) is nog steeds vechten om toeschouwers te overtuigen dat het een toekomst op lange termijn in de mobiele industrie, ondanks de inspanningen om de ontwikkelaar painpoints tot een minimum te beperken omdat het de basis verhuist van de vergrijzing van de BlackBerry 7 besturingssysteem ( OS) om het QNX-gebaseerde BlackBerry 10 platform.

RIM had een sneak peak van de aankomende BlackBerry 10 OS gegeven en bracht de eerste inheemse en HTML 5-software development kit (SDK), die nu te downloaden is, tijdens zijn BlackBerry Wereld-conferentie in Orlando vorige week. Hij merkte ook op dat BlackBerry 10-apparaten op de markt in de tweede helft van 2012 zal raken, maar weigerde een specifieke tijdlijn geven.

Nick Dillon, analist voor apparaten en het platform bij Ovum, zei dat er was niets in de aankondigingen naar “blazen mensen weg”, en dat bleef het bedrijf “rustig consistent” te zijn.

Hij erkende dat het nieuwe OS “zag er indrukwekkend”, maar was niet in staat om een ​​definitief oordeel te maken want het was slechts een sneak peek en toonde slechts een paar functies.

Het Dev Alpha apparaat, dat werd vrijgegeven aan ontwikkelaars, zodat ze in staat waren om te testen van hun apps, ook nagelaten te wekken na de aanvankelijke hype omdat het besturingssysteem op het apparaat BlackBerry 10 was niet anders dan een ‘opgevoerde versie “van RIM’s PlayBook OS 2,0. “Dit zijn slechts verplaatst naar de interesse van mensen te houden, maar er was niets aan iedereen te inspireren”, aldus Dillon.

Op reis met het pragmatisme; Met betrekking tot het behoud van de ontwikkelaar basis, de Ovum-analist zei RIM heeft “pragmatische” geweest en weet het zal een zware strijd in het behoud van zijn Java-gebaseerde ontwikkelaars geconfronteerd worden als zij haar mobiele besturingssysteem verhuist van de bestaande BlackBerry 7 OS BlackBerry 10 – die geen ondersteuning biedt voor Java-programmeertaal.

Dit betekent in feite een deel van de gemeenschap basis zal worden “op drift”, en velen van hen zijn waarschijnlijk te houden aan hun expertise en te verplaatsen naar de Android-ecosysteem in plaats van zichzelf aanpassing carrosserie met RIM om te blijven, zei hij.

Om dit scenario te pakken, de Canadese phonemaker aangetoond dat het de bedoeling op het verminderen van migratie “painpoints” tot een minimum beperkt, aldus Dillon. Een voorbeeld hiervan is de samenwerking met app ontwikkeling bedrijf, Mippin, om zijn BlackBerry App Generator te creëren.

De App Generator is een online tool die online uitgevers in staat stelt om apps voor smartphones van RIM’s en tablet-apparaat te bouwen in “minder dan 10 minuten” en verdeel ze op BlackBerry App World, blijkt uit een blogpost van Mippin.

Dillon merkte op dat RIM ook zal kijken naar meer ontwikkelaars die thuis in webtechnologieën zijn webworks SDK hefboomwerking, of die op zoek zijn naar hun sites in HTML 5 ontwikkelen om de gemeenschap van ontwikkelaars groot genoeg levendig te blijven houden werven.

Oude vragen onbeantwoord; Ondanks deze inspanningen om opwinding onder ontwikkelaars inspireren, RIM is nog steeds niet het beantwoorden van belangrijke vragen, waarvan de belangrijkste is wanneer precies zal BlackBerry 10 apparaten op de markt kwam, Dillon vermeld.

Dit werd opgemerkt door analisten in januari die zei dat een nieuwe CEO, die uiteindelijk later die maand werd benoemd in de vorm van Thorsten Heins, zou niet de katalysator om deze apparaten in de handen van de consument eerder krijgen.

Enterprise Software;? TechnologyOne tekenen AU $ 6,2m deal met de landbouw; Samenwerking; Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek;? Enterprise Software; Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro, Enterprise Software, Apple vrij te geven iOS 10 op 13 september, MacOS Sierra op 20 september

Dillon merkte ook op dat, terwijl RIM’s vooruitzichten op korte termijn “zal wel goed”, omdat het heeft nog steeds een “sticky klantenbestand”, met name in opkomende markten zoals Indonesië, kan hetzelfde niet gezegd worden over de langere termijn. De Ovum-analist verklaarde dat terwijl de BlackBerry 10 besturingssysteem lijkt ver gevorderd te zijn, RIM zal gaan tegen de “vastgeroeste” incumbents in iOS van Apple en Google’s Android-platforms.

Onder verwijzing naar het voorbeeld van Microsoft’s Windows Phone OS, merkte hij op dat Redmond’s aanbod is ook geavanceerde, maar heeft nog niet veel grip te krijgen bij de consument.

Als zodanig, als RIM niet in slaagt om de aandacht van de consument voor zijn top-end smartphone OS te trekken zodra apparaten op de markt, zal dit invloed hebben op de Canadese bedrijf de vooruitzichten op langere termijn, Dillon vermoedde.

? TechnologyOne tekent AU $ 6,2m deal met Landbouw

Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek?

Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro

Apple vrij te geven iOS 10 op 13 september, MacOS Sierra op 20 september