Ransomware: Hoeveel zou je betalen om uw bestanden terug te krijgen?

Als je geraakt met ransomware zou je betalen of wil je vertellen de cybercriminelen om een ​​wandeling te nemen? thuis of op kantoor – zou het een verschil waar je was te maken?

Volgens een onderzoek is het antwoord misschien wel afhangen van waar je was toen de vraag werd gesteld. Het zou ook veel over hoeveel geld was betrokken variëren.

Ransomware werkt in de manier waarop de naam al doet vermoeden: gebruikers hun bestanden versleuteld door cybercriminelen, meestal door een virus. Onder de dreiging van het zien van persoonlijke of gevoelige gegevens altijd op slot, of gepost op het web, zijn slachtoffers onder druk gezet in het betalen van een vergoeding om het opnieuw te hebben ongecodeerd.

Uit onderzoek van beveiligingsbedrijf Bitdefender bleek dat bijna de helft – 44 procent – van alle ransomware slachtoffers in het Verenigd Koninkrijk hebben betaald om toegang te krijgen tot hun gegevens, en 39 procent van de slachtoffers vond het waarschijnlijk of zeer waarschijnlijk dat ze opnieuw zullen worden aangevallen in de toekomst. Uit het onderzoek blijkt dat de slachtoffers bereid zijn te betalen tot £ 400 om hun versleutelde informatie terug te krijgen.

Bereidheid om te betalen nogal varieert per locatie: in de VS meer dan 50 procent van ransomware slachtoffers daadwerkelijk volgestort. In Roemenië werden de afpersers als een bedreiging gezien door 48: sceptischer zijn die Duitsland en Denemarken, waar 33 procent en 14 procent, respectievelijk, zou de eisen te betalen.

Maar wat je uit te betalen voor varieert ook: bijvoorbeeld, zou 18 procent van de Britse respondenten voor persoonlijke documenten te betalen, 17 procent voor persoonlijke foto’s – en slechts 10 procent voor werk-gerelateerde documenten.

Catalin Cosoi, chief security strateeg bij Bitdefender zei de ransomware fenomeen is het raken van internet gebruikers en het genereren van enorme winst voor cybercriminelen al jaren. “Terwijl de slachtoffers zijn meestal geneigd om het losgeld te betalen, moedigen we ze niet deel te nemen aan dergelijke acties omdat het alleen dient om financieel te ondersteunen ontwikkelaars van de malware is.”

Naar aanleiding van de beste security practices online – en het houden van beveiliging up-to-date zijn beiden verstandige stappen, en het lijkt erop computergebruikers worden wakker om de dreiging: volgens de enquête 67 procent van de respondenten correct geassocieerd ransomware met een virus en 44 procent nauwkeurig had geïdentificeerd ransomware als een soort dreiging die voorkomt of beperkt toegang tot computergegevens. Bovendien had bijna 34 procent van de respondenten de top drie van meest voorkomende ransomware infectie vectoren als e-mailberichten die computervirussen bevatten, bestanden die een virus bevatten, en het bezoeken van websites die zijn gehackt geïdentificeerd. Het volledige rapport is hier te vinden.

verder lezen

Online beveiliging? Laat me Google, dat, zeggen verbaasd bazen

Gemandateerde encryptie backdoors? Zo’n slecht idee, zegt cybersecurity agency

Zuid-Korea roept cyberaanval waarschuwing amid verhoogde regionale spanningen

De kosten van ransomware aanvallen: 1000000000 $ dit jaar; Chrome etikettering HTTP-verbindingen als niet-beveiligde start; de Hyperledger Project groeit als gangbusters; Nu kunt u een USB-stick die alles vernietigt op zijn pad te kopen

? M2M markt stuitert terug in Brazilië

FBI arrestaties vermeende leden van Crackas With Attitude voor het hacken van de VS Gov’t ambtenaren

WordPress dringt er bij gebruikers in staat om nu te werken om kritieke gaten in de beveiliging op te lossen

Witte Huis benoemt eerste Federal Chief Information Security Officer

Innovatie;? M2M-markt stuitert terug in Brazilië, veiligheid, FBI arrestaties vermeende leden van Crackas With Attitude voor het hacken van de VS Gov’t ambtenaren, veiligheid, WordPress dringt er bij gebruikers in staat om nu te werken om kritieke gaten in de beveiliging vast te stellen; Veiligheid; Witte Huis benoemt eerste Federal Chief Information Security Officer