Praten IT-strategie met SAP’s Jeff Nolan

is Oracle-JBoss deal op handen zijnde?

Ik ben te laat voor mijn ontmoeting met Jeff Nolan, een van de belangrijkste strategen SAP, en een voormalige venture capitalist bij SAP Ventures. Ik trek naar de parkeerplaats van SAP Labs, naast Xerox PARC, in Palo Alto, en de parkeerplaats vol is, maar er is een plek uit de richting van de achterkant van het gebouw en ik vind mijn weg in een heldere, smaakvol ingericht lobbyen en mijn bezoekersbadge.

De heer Nolan bood om me te ontmoeten in het centrum van Palo Alto, maar ik hou van mensen op hun eigen terrein een bezoek aan omdat je de sfeer van een bedrijf voelen. Plus ik graag naar de parkeerplaats te zien – is het vol, wat voor soort auto’s, enz. Al deze dingen wijzen op iets over de cultuur van een organisatie en haar mensen.

SAP Labs is coming up op mijn radar scherm uit verschillende bronnen in het afgelopen jaar en ik heb graag wat ik heb gehoord. SAP is een Duits softwarebedrijf, maar het is een aanwezigheid in Silicon Valley had voor vele jaren en Hasso Plattner, de oprichter van het bedrijf heeft een huis in de buurt.

En met de strijd om enterprise software markt wordt uitgevochten door SAP, Oracle, Microsoft, IBM en anderen, SAP Labs is geleidelijk uitbreiding van zijn personeelsbestand in Silicon Valley en heeft een momentum buzz ontwikkeld.

De heer Nolan heeft een interessante job. Hij runt de Apollo Group, het is een strategie en communicatie organisatie binnen SAP, dat is soms aangeduid als de “Attack Oracle” groep – omdat Oracle is SAP’s grootste concurrent in enterprise-toepassingen. En met Oracle’s overname van PeopleSoft en Siebel, Oracle krijgt serieus over haar tot dusver glansloos applicaties zakelijke en bekeek SAP enorme 32.000 klantenbestand.

De heer Nolan’s doel is om ervoor te zorgen dat SAP ontwikkelt een strategie die het mogelijk maakt om te concurreren tegen Oracle, of het nu is door middel van overnames, investeringen of gewoon puur mededelingen van SAP’s boodschap – het doel is boven alle geluid dat Oracle produceert te stijgen.

De heer Nolan heeft een belangrijke rol te spelen binnen SAP, en het is er een die hij duidelijk erkent vanwege zijn bloggen activiteiten. De heer Nolan schrijft een van de top VC blogs en omdat hij betrokken is bij de blogosfeer begrijpt hij het belang van online influencers en hoe dit proces werkt. [Dat is de reden dat ik naar een face-to-face met hem te hebben.]

Oracle CEO Larry Ellison commando’s een veel aandacht en kan gemakkelijk invoegen standpunt van Oracle’s in vele invloedrijke publicaties, consulting groepen en Wall Street verzekeringsmakelaars. Maar de heer Nolan’s kennis van hoe ideeën en gesprekken propageren rond het internet, opgedaan met zijn ervaring als een A-list blogger werkt aan SAP’s voordeel.

Ik ga zitten met de heer Nolan in de kantine, die bijna leeg is, want het is laat in de middag. Het thema van de dag is en de overname onlangs van diverse open source bedrijven. De heer Nolan zegt dat zijn bronnen verwachten dat Oracle de overname van JBoss, een andere toonaangevende open source bedrijf aan te kondigen, op elk moment.

Ik weet niet zeker wat Oracle’s open source-strategie gaat worden, “zegt hij.” De deals viel in de schoot van Oracle, maar ik denk dat Oracle kon goed gebruik van de acquisities te doen, want het heeft een goede developer relations.

De heer Nolan zegt dat Oracle zou kunnen worden het samenstellen van een middleware strategie, omdat middleware is steeds zeer commoditized. Sun Microsystems, IBM en Ingres, (een bedrijf dat SAP is geïnteresseerd in het bouwen van partnerships) zijn het aanbieden van gemakkelijk te verteren per gebruiker licentiemodellen.

Big Data Analytics; Survey zegt SAP HANA brengt besparingen, en het is waarschijnlijk waar, Big Data Analytics; SAP lanceert HANA-only versie van Business Warehouse, SAP, winnaars bekend gemaakt voor de SAP HANA Innovation Award; Big Data Analytics, SAP investeert in Vivanda, een levensmiddel digitalisering, big data bedrijf

Wat is SAP open source strategie die ik vragen. “Ik ben er niet zeker van dat we een nog, maar dat is niet per se een slechte zaak, hebben we veel geïnvesteerd in de open source gemeenschap en we wachten om te zien hoe de dingen te ontwikkelen ….”

(Gelieve verder te lezen Part 2 …)

Survey zegt SAP HANA brengt besparingen, en het is waarschijnlijk waar

SAP lanceert HANA-only versie van Business Warehouse

Winnaars Aangekondigd voor de SAP HANA Innovation Award

SAP investeert in Vivanda, een food digitalisering, big data bedrijf