? Midden-Oosten mobiele trends: Echte foto van de plaats waar de regio is op weg

Mobiel dataverkeer wordt sneller in het Midden-Oosten en Afrika is dan waar ook ter wereld groeit.

Het Midden-Oosten houdt mobiel. Tussen 2009 en vorig jaar, 3G en 4G-verbindingen sprong 20.000.000-182,000,000. Tegen 2020 zal mobiel breedband zijn goed voor 69 procent van alle mobiele aansluitingen in de regio, de GSMA voorspelt.

Vooruitgang in de richting dat de mobiele utopie is vastgelegd in twee rapporten: de jaarlijkse wereldwijde mobiele dataverkeer voorspelling van Cisco, en een onderzoek naar de regionale app trends gepubliceerd door digitale hub ArabNet.

De studies wijzen op de fundamentele structurele problemen die moeten worden verholpen voor mobiele technologie om zijn potentieel te bereiken, het stellen interessante vragen voor mobiele operators, toezichthouders, en content providers gelijk.

“Wereldwijd mobiel dataverkeer groeide met 74 procent in 2015,” Cisco notities. De snelste niveau van de groei, op regionaal niveau, is in het Midden-Oosten en Afrika (MEA). Tot 117 procent in het afgelopen jaar, MEA’s data groei of andere manier voor op andere snelgroeiende markten, zoals Azië Pacific op 83 procent of Latijns-Amerika met 73 procent.

Er wordt echter dat de vraag in de regio niet gelijk verdeeld.

In een regio waar er geen postbode, een startup denkt dat het het bedrijf van pakketbezorging gekraakt – dankzij enkele slimme tech.

In Saoedi-Arabië en de Verenigde Arabische Emiraten, mobiele breedband niveaus behoren tot de hoogste in de wereld. Op respectievelijk 114 procent en 111 procent, deze Golfstaten zijn meer verbonden dan veel landen op grotere schaal in verband met de technologie, zoals Zuid-Korea, op 110 procent, Singapore met 106 procent, en de VS met 87 procent.

In andere MEA landen, zoals Egypte, met een 36 procent mobiel breedband niveau, de ervaring van de technologie is veel dichter bij het wereldwijde gemiddelde van 38 procent.

Buiten de MEA regio, onze voortdurende honger naar data betekent dat zelfs in de meer volwassen markten, zoals Noord-Amerika en West-Europa, data-verbruik nog aanzienlijk steeg vorig jaar, een stijging van 55 procent en 52 procent respectievelijk.

Zoals de ArabNet auteurs constateren, in veel regio’s, “Mobiele apps zijn in toenemende mate verantwoordelijk zijn voor de meerderheid van de aandelen van de opwarming van het verkeer en het genereren van inkomsten.” Across Oceanië en de Verenigde Staten, app indrukken al dwerg webverkeer, en in Amerika als geheel de twee hebben zeer vergelijkbare niveaus van online activiteiten.

Het beeld wordt omgekeerd in de opkomende economische regio’s, zoals het Midden-Oosten, waar webverkeer nog steeds domineert.

Toch, ondanks die situatie, ArabNet analyse, gebaseerd op interviews met 2.500 smartphone-gebruikers in Egypte, Libanon, Jordanië, Saoedi-Arabië en de Verenigde Arabische Emiraten, die een levendige cohort van app liefhebbers.

Woestijnen, ravijnen, oude ruïnes: Hoe Google’s Street View is versluiering mee in Indiana Jones ‘voetstappen, blauwe zee, blauwe hemel denken: Is Blue House de ultieme tech startup ontsnapping, Mobile in de Arabische wereld:? 12 belangrijkste statistieken en vijf voorspellingen

Over het monster, 42 procent van de smartphone-eigenaren verklaarde ze hadden meer dan vijf apps in de afgelopen maand gedownload, met een kwart te zeggen dat ze gebruik maken van alle apps op hun telefoon op een dagelijkse basis. Een ander kwart toegelaten tot het gebruik van een paar favoriete apps per dag, en de rest per week.

Gezien de dominantie van webverkeer in de regio, kan een groot deel van deze app activiteit plaatsvinden offline te halen, niet het minst omdat in MEA die de meeste kans om te downloaden apps zijn consumenten met lage inkomens, het kiesdistrict de meeste kans om een ​​oogje op hun dataverbruik te houden.

Als beleidsmakers, producenten van inhoud, en mobiele operators in MEA zijn erop gebrand om hun online populatie te laten groeien, dan is het aanpakken van de toegang kwesties is essentieel. Connectiviteit, namelijk de hoge kosten van vaste en mobiele breedband, is geïdentificeerd door de Wereldbank als een belangrijke belemmering voor internet economie van de regio.

Een mogelijke oplossing, openbare Wi-Fi, is nog niet enthousiast omarmd, mogelijk als gevolg van de exploitanten proberen om de inkomsten gegevens te maximaliseren. Als gevolg hiervan, Cisco voorspelt dat, hoewel er zullen 433 miljoen openbare Wi-Fi-hotspots over de hele wereld in 2020 slechts één procent van deze zal in MEA.

Mobiliteit; Australische luchtvaartmaatschappijen verbieden Samsung Galaxy Note 7; telecombedrijven, Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk te testen; mobiliteit; Luister naar bedrade hoofdtelefoon tijdens het opladen van uw iPhone 7? Het gaat kosten, Smartphones, iPhone 7: Waarom ik ga eindelijk groot met model van dit jaar

tech in het Midden-Oosten

Tenzij deze situatie verandert, online services zijn waarschijnlijk buiten het bereik te blijven voor een groot deel van de bevolking van MEA’s voor bepaalde tijd.

Een andere uitdaging voor de online economie van de regio is de relatieve schaarste aan netwerkverbinding snelheden. Ookla’s snelheidstest nam de gemiddelde snelheid in de regio bij 1.9kbps. Dat cijfer maakt MEA ‘s werelds langzaamste gebied voor mobiel breedband.

Daarentegen, Noord-Amerika, waar de hoogste snelheden heeft, heeft een gemiddeld niveau van connectiviteit van 9.9kbps. De tweede langzaamste gebied, Latijns-Amerika, is nog een lange weg vooruit MEA bij 2.5kbps.

En hoewel de MEA regio zal naar verwachting de snelste tempo van vooruitgang op dit gebied, met een samengestelde jaarlijkse groei van 45 procent tussen 2015 en 2020, dat verbetering zal nog slechts leveren een gemiddelde snelheid van 4.8kbps aan het einde van het decennium.

Die relatief lage snelheden zal nog steeds laat MEA in 2020 een of andere manier achter, waar Noord-Amerika, West-, Centraal- en Oost-Europa zijn vandaag de dag, en slechts net voor de huidige gemiddelde snelheid van 4.6kbps voor mobiel breedband in Azië-Pacific.

ArabNet Het onderzoek suggereert ook dat de bezorgdheid over de veiligheid ook het tegenhouden van de regio app economie. Voorheen opgenomen als een belemmering voor e-commerce, gebrek aan vertrouwen in betaling platforms is een barrière om zowel in-app en de eerste app aankopen.

Lokale content creators ook geconfronteerd met uitdagingen van de vindbaarheid en reputatie.

Meer dan een derde van de ondervraagden, zo’n 37 procent, meldde het vinden van nieuwe apps via vrienden; 32 procent ze gevonden door middel van willekeurige browsing, en 30 procent door middel van de aanwezigheid van de apps in de aanbevolen of bestsellerlijsten, in plaats van door middel van effectieve marketing en media-aandacht.

Ook voor de Arabische sprekers, meer dan 30 procent het eens met de uitspraken, ‘Ik geef de voorkeur internationale apps,’ ‘Ik weet niet wat ik wil in het Arabisch mobiele apps’ en ‘vind ik niet [Arabisch apps] van goede kwaliteit ‘.

Deze belemmeringen voor een meer levendige en actieve mobiele economie in MEA zijn niets nieuws. Maar hun voortdurende aanwezigheid blijkt dat meer nog moet worden gedaan om de regio online te krijgen, en de ervaring van de consument voor degenen die al aangesloten zijn beter op elkaar afstemmen.

Tenzij vraagstukken van snelheid, veiligheid, lokale content, betaalbaarheid en beschikbaarheid van diensten zijn opgelost, dan is de MEA blijft achter bij andere regio’s om te vallen op het gebied van effectieve mobiele breedband take-up.

Toch rapport van Cisco biedt een aantal oorzaken voor optimisme.

Zij stellen voor dat in de komende vijf jaar MEA zal de hoogste groeicijfers van IPv6-apparaten te zien, met een jaarlijkse groei van 35 procent, en dat het gebruik van mobiele data “ervaring met de hoogste [regionale] CAGR van 71 procent”.

Als gevolg hiervan, Noord-Amerika, momenteel de tweede grootste verbruiker van mobiele data, zal worden toegeëigend door zowel de Centraal- en Oost-Europa en de MEA regio’s in 2020. In de MEA alleen, Cisco verwacht dat een bijna 15-voudige toename in mobiel dataverkeer door het einde van het decennium.

Als sommige van de bredere structurele en problemen met de content van de regio te kunnen worden overwonnen, dan is dit de groei zou mogelijk zelfs nog groter zijn.

Australische luchtvaartmaatschappijen verbieden Samsung Galaxy Note 7

Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk-test

Luister naar bedrade hoofdtelefoon tijdens het opladen van uw iPhone 7? Het gaat kosten

iPhone 7: Waarom ik ga eindelijk groot met model van dit jaar