Fysieke data centers, hoe vreemd

Is de fysieke datacenter een anachronisme? Sommige industrie leiders zeggen dat er niet langer een noodzaak voor bedrijven om datacenters hebben op alle – dat alles wat ze nodig hebben is in de cloud.

Dat is het woord van Matthew Finnie, CTO van Interoute, en een regelmatige adviseur van de Europese Commissie over ICT-onderzoek en innovatie. In een interview uitgevoerd door TechRadar’s Desire Athow, Finnie zegt cloud computing is meer dan voldoende vullen van de noodzaak datacenters eenmaal vervuld.

Natuurlijk is de “cloud” die niet in een vacuüm — het wordt aangedreven door meerdere datacenters. Maar Finnie’s punt is dat bedrijven niet moeten zorgen te maken over alles wat de onderliggende infrastructuur. Terwijl Finnie’s business is draaiende virtuele datacenters voor klanten, het is interessant om zijn mening te krijgen op hoe deze mogelijkheden worden ontvouwen

Met een grotere flexibiliteit, kan het ongelooflijk diensten te creëren op schaal en nog steeds veilig te leveren aan medewerkers voor een fractie van de prijs. We moeten over te gaan van de traditionele IT-model van ‘locked down’ bouwt met gesloten infrastructuur, in de richting van een aanpak die effectief maakt van de IT-afdeling in een service provider. Bijvoorbeeld, in plaats van de aankoop van fysieke datacenters, gewoon opslaan en datatransport vrijwel, met behulp van cloud-infrastructuur.

Finnie wijst er ook op dat hij heeft gezien cloud werkt goed voor de verwerking van grote datasets voor wetenschappelijke toepassingen. In die zin is cloud opent de deur naar innovaties niet mogelijk is met on-premise systemen.

Cloud services krijg steeds krachtiger en verfijnd, het zal enige tijd duren voordat een groot aantal organisaties in staat om te laten gaan van hun fysieke IT-middelen zal zijn. Er zijn significante gegevens bezorgdheid over de veiligheid als goed met een beroep op externe cloud providers. In veel gevallen, die on-premises activa – zoals mainframe’s met specifieke processen in kaart gebracht en in de loop der jaren – kan nog steeds leveren concurrentievoordeel.

Daarnaast is een kenmerk van het cloud-tijdperk is organisaties en individuen zowel uitgevers als consument van diensten. Voor organisaties met veel on-premises activa, zijn er mogelijkheden om middelen uit te breiden tot partners en klanten als wolk of SaaS aanbod.

In plaats van de schemering van datacenters zijn, kan de komende tijd een gouden tijdperk van datacenters te vertegenwoordigen. Niet alleen op lokale servers en opslagapparatuur, maar een hybride mix van on-premise, gehost en externe cloud-diensten te krijgen wat banen ondernemingen nodig hebben.

Cloud computing groeit op, een API in een tijd

Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro

Twilio rolt nieuw bedrijfsplan veelbelovende meer behendigheid

Intel, Ericsson uit te breiden samenwerking te richten op media-industrie

Wolk, Cloud computing opgroeit, een API in een tijd, Enterprise Software; Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux-distro, Cloud; Twilio rolt nieuw bedrijfsplan veelbelovende meer behendigheid, Cloud, Intel, Ericsson uit te breiden samenwerking te richten op media-industrie