Ubuntu plannen verschuiving naar mobiel

Ubuntu is begonnen met een verschuiving in de strategie die het toenemende gebruik van smartphones en andere niet-PC-apparaten herkent voor de toegang tot data en diensten.

In november van het project backer Canonical onthuld zal de Linux-distributie voor tablets, telefoons, auto’s en smart-tv’s aan te passen, met standalone besturingssystemen aan te komen in 2014.

In de afgelopen jaren heeft de open-source OS opgebouwd een sterke aanhang voor zijn desktop en server-edities, hoewel het terrein onlangs heeft verloren aan Linux Mint en Fedora. Een reden zou Ubuntu’s overstap van Gnome Unity als de standaard user interface, die aanvankelijk een gemengde reactie van de lange tijd gebruikers trok zijn.

Echter, de Unity-interface is touch-vriendelijk, dus het meer netjes past in Ubuntu op de lange termijn plannen. Mobile en consumenten apparaten zijn uitdijende, en het is belangrijk voor Ubuntu als een platform om te gaan met deze markten, volgens Canonical product manager Peter Goodall.

Goodall, die productstrategie toezicht houdt voor Ubuntu, zitten met de website van het Verenigd Koninkrijk op de CES 2012 om te praten over wat er in petto voor Ubuntu, waarom het project vonden het nodig om te bewegen in een nieuwe richting en waarom zij van mening is het de nous te slagen .

Voor meer informatie, lees de volledige interview met Ubuntu’s Peter Goodall op de website van het Verenigd Koninkrijk.

Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro

? Red Hat is van plan nog steeds op dat de OpenStack bedrijf

? Beginnen met Linux in de vroege dagen

Linux survival guide: Deze 21-toepassingen kunt u gemakkelijk tussen Linux en Windows bewegen

Enterprise Software; Sweet SUSE! ? HPE haken en ogen zelf een Linux-distro, Cloud, Red Hat is van plan nog steeds op dat de OpenStack vennootschap; Enterprise Software, te beginnen met Linux in de vroege dagen, Linux, Linux survival guide:? Deze 21-toepassingen kunt u gemakkelijk tussen Linux en Windows bewegen