Toshiba Pocket PC E330 recensie

Sinds haar eerste Pocket PC-apparaat tegen het einde van 2001 verscheen, heeft Toshiba de markt ijverig nagestreefd. Het bedrijf heeft nu apparaten op verschillende prijspunten die innovatief in ontwerp zijn en delen een bepaalde stijl. Maar wat kan de nieuwe E330 – een upgrade naar de E310 – toe te voegen aan de mix?

Toshiba heeft duidelijk moeilijk nagedacht over wat moet worden aangeboden in een mid-range handheld. Er is geen compromis op het geheugen: 64MB aan de huidige maximale op een Pocket PC te krijgen, de E330 is 32 MB Flash ROM is ook standaard, en alleen overtroffen door een paar apparaten. Toshiba heeft kosten te besparen door te kiezen voor een 300MHz versie van Intel PXA250 XScale processor, in plaats van de top-end 400 MHz versie. Het verlies van de snelheid zal waarschijnlijk niet merkbaar in het dagelijks gebruik zijn, en er zijn voordelen in termen van levensduur van de batterij: Toshiba erin slaagt om het leven zijn Li-ion cel rekken tot een beweerde tien uur.

Andere leveranciers hebben geleerd om hun kosten dat het een valse economie om compromissen te sluiten op het display. Dienovereenkomstig is de E330 uitgerust met een standaard 240-by-320 resolutie, 65.536-kleurenscherm, hoewel het reflecterend is dan transflectief. Zelfs zo, het toont een helder beeld in een breed scala van lichtomstandigheden.

De algemene hardware design volgt Toshiba’s inmiddels herkenbare stijl. De algemene vorm is squarish en de vier mooi concave snelkoppeling toetsen worden gescheiden door een grote cursor. De spreker aan de onderkant rechtsvoor van het omhulsel, verstoort de symmetrie van het ontwerp. Een kleine knop jog dial en spraakopname op de linker kant van de zaak, terwijl de top huizen de stereo hoofdtelefoonaansluiting en Secure Digital slot, evenals de infraroodpoort, microfoonaansluiting en uit-schakelaar. De rechterkant van de behuizing zonder enige controle. De dunne en lichte aspect van de E330 is één van de belangrijkste functies: bij 12.4mm en 147g, het is behoorlijk indrukwekkend.

U kunt de E330 uit de buurt van de houder te laden via een stopcontact naast de docking poort, waarmee gebruikers die veel reizen zal bevallen – in feite is het ontbreken van deze functie op elk apparaat is onvergeeflijk. Slot de E330 in de houder en je zal een kloof tussen de handheld-apparaat en achterkant van de slede te merken. Dit komt omdat Toshiba het vormen hergebruikt is van haar vlaggenschip E740 model, waar de ruimte is ontworpen om een ​​tweede verwijderbare accu die sleuven op de achterkant van het apparaat tegemoet te komen. De E330 is niet compatibel met deze add-on Pack.

De E330 is geschikt voor USB-apparaten, maar wat je nodig hebt om te besteden £ 15 (ex. Btw) op een verbindingskabel om te profiteren van deze faciliteit. Toshiba zou deze kabel hebben gebundeld, zoals USB-connectiviteit is de enige echte unique selling point van de E330 (en Pocket PC serie Toshiba’s in het algemeen): de mogelijkheid om een ​​USB-toetsenbord aansluiten op uw handheld zou grote aantrekkingskracht als het mogelijk was ‘hebben out of the box ‘.

De software bundel is relatief schaars. Toshiba biedt een back-upprogramma dat is prima voor zover het gaat. Maar het werkt alleen met SD-kaarten, het weigeren om een ​​back-up van belangrijke gegevens op een deel van de Flash ROM. Ook kunt u precies kiezen wat u wilt back-up – dit is een alles-of-niets-affaire. Dat is prima als je SD-kaart is groot genoeg om het hoofd te bieden, maar ook voor situaties waarin uw kaart is te klein om alles te nemen, of u wilt dat alleen een back-up van een selectie van uw gegevens, het is minder dan optimaal.

U een toepassing die Toshiba noemt Thuis krijgt ook. Dit is in feite een grafische user interface en applicatie launcher voor degenen die niet graag het scherm Pocket PC Today. Het biedt vier tabs – Hardlopen, Main, programma’s en games – met het eerste tabblad laat je stilgelegd actieve toepassingen. Het is geen slecht instrument, maar het kon doen met een paar meer aanpassingsmogelijkheden.

De E330 is een redelijke inspanning en moet zeker aan de behoeften van vele rekenmachinegebruikers. Echter, de kosten voor entry-level van Pocket PC-apparaten ziet ernaar uit om drastisch dalen, grotendeels dankzij Dell, waarvan de komende Axim X5 is in grote lijnen vergelijkbaar met de E330, maar zou moeten kosten veel minder. Toshiba zou kunnen vinden dat de E330 wordt een slachtoffer van slechte timing.

Microsoft Sprightly, Take Ten eerste: Maak boeiende content op uw smartphone

Xplore Xslate D10, First Take: Een stoere Android tablet voor veeleisende omgevingen

Kobo Aura ONE, First Take: Groot-screen e-reader met 8GB opslagruimte

Getac S410, First Take: Een stoere, outdoor-vriendelijke 14-inch laptop