Telstra maakt bandbreedte duurste in Australië: CloudFlare

CloudFlare mede-oprichter en CEO Matthew Prince heeft gezegd dat Australië transit netwerk prijsstelling voor het leveren van peering diensten aan het land “in de war” met de rest van de wereld, als gevolg van een groot deel aan dominantie Telstra’s in de markt.

In een blogpost van vandaag, Prince vergeleek de kosten van CloudFlare kopen bandbreedte over een aantal verschillende gebieden uit de Verenigde Staten, Europa, Azië en Australië.

Prince zei dat in Australië, CloudFlare leeftijdsgenoten met vrijwel elke internet service provider, met uitzondering van Telstra, dat “laadt een van de hoogste doorvoer prijsvorming in de wereld”, op 20 maal de benchmark van $ 100 per Mbps.

De kosten van peering in Australië is de duurste voor overal in de wereld, volgens de prins, met prijzen in Australië elke maand een bedrag van wat het bedrijf besteedt aan heel Europa te dienen, hoewel Europa heeft ongeveer 33 keer de bevolking van Australië.

“Als Australiërs af waarom internet en tal van andere diensten zijn duurder in hun land dan ergens anders in de wereld, ze hoeven alleen maar te kijken naar Telstra. Wat interessant is dat Telstra handhaaft hun hoge prijzen, zelfs als alleen het leveren van het verkeer in het land,” Prins genoemd.

“Gezien het feit dat Australië is een grote landmassa met een relatief geconcentreerde bevolkingscentra, is het moeilijk om de prijsstelling te rechtvaardigen op basis van iets anders dan Telstra’s marktmacht. In regio’s zoals Noord-Amerika, waar sprake is van toenemende consolidatie van de netwerken, de ervaring van Australië met Telstra biedt een waarschuwend verhaal.”

Ondanks het grote verschil in kosten bij het verstrekken van doorvoer naar Australië, prins zei dat de CloudFlare prijs van het leiden van het verkeer naar Australië hetzelfde zou blijven.

“We zullen blijven werken aan onze transit prijzen te verlagen, en het vergroten van onze peering met het oog op de best mogelijke service tegen de laagst mogelijke prijs aan te bieden. In de tussentijd, als je een ISP die wil betere connectiviteit te bieden aan de toenemende bent gedeelte van het internet achter netwerk CloudFlare’s, we hebben een open beleid en zijn altijd blij to peer “, zei hij.

Een Telstra woordvoerder beweringen CloudFlare waren goed boven wat Telstra kosten.

“Cijfers CloudFlare zijn feitelijk onjuist en zijn veel hoger dan de werkelijke kosten Telstra’s. Voor een klant in Australië willen gigabyte bandbreedtes rond de benchmark CloudFlare gebruikt, worden ze overdrijven onze kosten met een factor tien,” de woordvoerder vertelde de website.

Vorige week, Vodafone Australië CEO Inaki Berroeta zei ook dat de hoge kosten van doorvoer links naar regionale locaties van Australië maakte het erg duur voor mobiele anders dan Telstra om hun netwerk uit te breiden telecommunicatiebedrijven. Vodafone heeft gelobbyd NBN Co voor meer dan een jaar aan haar glasvezelverbindingen beschikbaar voor mobiele telecommunicatie bedrijven om hun mobiele netwerken te verbeteren.

? M2M markt stuitert terug in Brazilië

Innovatie;? M2M-markt stuitert terug in Brazilië, Telco’s, Koor kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland; telecombedrijven, Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk te testen, Telco’s;? Reliance Jio rotsen Indiase telecom met goedkope data en gratis voice

Chorus kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland

Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk-test

? Reliance Jio rotsen Indiase telecom met goedkope data en gratis voice