Spam afneemt als malware stijgt: rapport

Global spam volumes bleven dalen in 2011, maar web-malware ontmoetingen lijken gestaag groeien, blijkt uit nieuw onderzoek van Cisco.

De Cisco 4Q11 Global Threat Report, dat de periode tussen 1 oktober en 31 december 2011 bestrijkt, blijkt dat zakelijke gebruikers ervaren een gemiddelde van 339 malware ontmoetingen keer per maand in het vierde kwartaal.

Een deel van het ernstige gevaar hierbij is dat 33 procent van de aanvallen werden met behulp van zero-day malware, die niet detecteerbaar door “de traditionele op handtekeningen gebaseerde methodieken op het moment van de ontmoeting” waren.

Voor het jaar over het algemeen, Cisco bijgehouden een gemiddelde van 20.141 unieke web-malware hosts tegengekomen per maand in 2011 – in vergelijking met een maandelijks gemiddelde van 14.217 in 2010.

De gemiddelde per maand in 2011 was 362 web-malware ontmoetingen, en de piek bedragen werden gevonden in september en oktober op 698 en 697 ontmoetingen gemiddeld per bedrijf, respectievelijk.

Denial of service evenementen ook een lichte stijging in de loop van het vierde kwartaal, terwijl het aantal SQL-injectie handtekening gebeurtenissen bleef stabiel.

Een volledige kopie van de Cisco 4Q11 Global Threat Report is nu te downloaden.

Een andere tak van Cisco bracht ook een verslag van vandaag, waaruit blijkt dat bijna de helft van de IT-managers en leidinggevenden ondervraagden in zes belangrijkste economieën zeiden dat ze nooit zou laten werknemers brengen hun eigen apparaten te werken – voornamelijk als gevolg van veiligheidsvraagstukken.

Via de website van US

Re-thinking veiligheid fundamentals: Hoe verder te gaan dan de FUD

? M2M markt stuitert terug in Brazilië

FBI arrestaties vermeende leden van Crackas With Attitude voor het hacken van de VS Gov’t ambtenaren

WordPress dringt er bij gebruikers in staat om nu te werken om kritieke gaten in de beveiliging op te lossen

Veiligheid, Re-thinking veiligheid fundamentals: Hoe verder te gaan dan de FUD; Innovatie; M2M-markt stuitert terug in Brazilië, veiligheid, FBI arrestaties vermeende leden van Crackas With Attitude voor het hacken van de VS Gov’t ambtenaren, veiligheid, WordPress dringt er bij gebruikers in staat om te werken? nu om kritieke gaten in de beveiliging op te lossen