Silicon Valley top startup goeroe zegt dat hij niet zou willen een startup draaien

Hier is een fascinerend interview met Paul Graham, mede-oprichter van Y Combinator, in het septembernummer Inc. magazine door Issie Lapowsky. (Hoed topje Matt Rosoff.)

Wanneer is het uitgegroeid tot de droom van de jongeren af ​​te rennen naar Silicon Valley en vond een startup? Wat gebeurde er met kids ‘dromen zo alledaags te maken? Het is niet veel plezier runnen van een bedrijf.

Paul Graham heeft gewerkt met honderden jonge startup teams voor vele jaren en hij heeft veel interessante dingen te zeggen in dit interview. Hier zijn een paar uittreksels uit: Paul Graham bij de Bouw Bedrijven voor Fast Growth | Inc.com

#NAAM?

Hij is geweldig, dat is waarom. Hij is briljant en hilarisch grappig. Een ding weet ik over start-ups is dat, intern, ze zijn allemaal trein wrakken. Je leest over enkele trein wrakken in de pers en andere trein wrakken uit het verblijf van de pers. Ik zou zeker nooit kwalijk Andrew dat zijn bepaalde trein wrakken uiteindelijk wordt gerapporteerd.

Zijn er slechte gewoonten dat veel Y Combinator oprichters delen?

Ze beseffen niet hoe onafhankelijk kunnen zijn. Als je een kind bent, je ouders je vertellen wat je moet doen. Dan ben je op school, en je bent een deel van deze instelling die je vertelt wat je moet doen. Dan ga je het werk voor een aantal bedrijf, en het bedrijf vertelt u wat u moet doen. Dus mensen komen, zoals baby vogels in het nest en openen hun mond, alsof ze ons nu verwacht om voedsel te laten vallen. We moeten ze vertellen: “We zijn niet je baas. Jij bent de baas nu.”

Hoe weet je wanneer een klein idee heeft grote potentie?

We dachten dat Airbnb was een slecht idee. We gefinancierd het omdat we vonden de oprichters. Ze leken zo vastberaden en zo fantasierijk. Focussen op hen ons gered van onze eigen domheid.

De beste ideeën lijken meestal als slechte ideeën op het eerste. Google leek een slecht idee. Er waren al verschillende andere zoekmachines, waarvan sommige werden geëxploiteerd door overheidsbedrijven. Wie nodig een ander? En Facebook? Toen ik voor het eerst hoorde over Facebook, was het voor studenten, die geen geld hebben. En wat doen ze daar? Afval tijd op zoek naar elkaars profielen. Dat leek het domste bedrijf ooit.

Heeft u ooit de opwinding van het bouwen van een start-up zelf gemist?

Mijn God! Ik zou dat nooit meer te doen. Het is veel makkelijker om een ​​belegger dan het is om een ​​bedrijf te beginnen. Ik bedoel, ik heb een soort van een bedrijf begonnen, omdat Y Combinator zo groot is geworden, maar in ieder geval hebben we het niet serveren gegevens naar betalende klanten of omgaan met problemen die op te blazen in het midden van de nacht. Ook al is het meer van een bedrijf nu dan ik bedoeld om te beginnen, het is niet zo slecht als het runnen van een start-up.

Nog veel meer hier: Paul Graham bij de Bouw Bedrijven voor Fast Growth | Inc.com

Cloud software maker Coupa bestanden voor $ 75.000.000 IPO

Deakin Uni, Ytek kick off machine learning algoritme onderzoek voor de simulatie training

Flipkart en Paytm worden direct rivalen, het instellen van het podium voor de e-commerce battle

Wolk, Cloud software maker Coupa bestanden voor $ 75.000.000 IPO; Start-Ups, Deakin Uni, Ytek kick off machine learning algoritme onderzoek voor de simulatie opleiding; E-commerce; Flipkart en Paytm worden direct rivalen, het instellen van het podium voor de e-commerce strijd; Start-Ups ; Waarom de Chinese India’s Hike bode in een eenhoorn hebben getransformeerd en wat WhatsApp kunnen leren

Waarom de Chinese India’s Hike boodschapper hebben omgevormd tot een eenhoorn en wat WhatsApp kunnen leren