SAP Jam: Klaar voor enterprise samenwerking

Samenwerking tussen organisatieonderdelen en silo’s moet een basis component voor vele business transformatie initiatieven. Om deze reden hebben veel enterprise software vendors vrijgegeven producten die bedoeld zijn om de communicatie tussen medewerkers, zakelijke partners en anderen die samenwerken stroomlijnen.

Enterprise samenwerking. Historisch gezien, veel van deze instrumenten een zogenaamd “collaboration laag” die wordt losgekoppeld van specifieke processen en voelt als een geschroefde aanhangsel aangeboden. Bijvoorbeeld, een typische samenwerking laag bestaan ​​uit velden ingesloten in een financiële applicatie die informatie over de teamleden samen te werken te tonen. Het is niet zozeer de samenwerking als een referentie bibliotheek. Een ander voorbeeld: sommige vroege samenwerkingsproducten deed niets meer dan embed chat-mogelijkheden binnen de bestaande applicaties.

Meer geavanceerde samenwerkingstoepassingen vertrouwen op twee fundamentele aannames

Soms diepste oplossing is om het gehele probleem veranderen.

De voordelen van collaboration software en sociale producten, in het algemeen, ontstaan ​​wanneer ze mensen helpen hun werk sneller, beter en efficiënter. Met andere woorden, collaboration tools worden handig wanneer zij helpen mensen krijgen materiaal gedaan.

SAP Jam. Na keek naar de evolutie van deze samenwerking producten voor de jaren, was ik geïnteresseerd om te voldoen aan met SAP’s Senior Vice President van de Enterprise Social Products, Sameer Patel, tijdens het bedrijf de recente Sapphire Now conferentie.

Patel’s visie op de samenwerking binnen de onderneming erkent uitdrukkelijk de twee eerder genoemde vooronderstellingen, die onmiddellijk leent de geloofwaardigheid van het product van zijn team, genaamd SAP Jam. The Jam product groeit snel en heeft al meer dan 15 miljoen gebruikers.

Het begrip “werkpatronen,” die Patel introduceerde vorig jaar november, ligt in het hart van SAP Jam. Ik vroeg hem om werkpatronen definiëren

Werk Patronen zijn een verzameling van op een sjabloon ervaringen die frequent interacties in uiteenlopende processen en industrieën te vergemakkelijken. Ze overspanning over een gebruiker typische touch points: binnen zakelijke toepassingen, op de enterprise social network, en elk apparaat.

Het begrip werkpatronen kan enigszins verwarrend zijn, omdat het punten van interactie beschrijft tussen teamleden als ze samenwerken, iets wat we meestal als vanzelfsprekend beschouwen. Ik vroeg Patel hoe zijn team ondervangt dit punt van mogelijke verwarring

We hebben bewust communiceren werkpatronen door letterlijk namen, dus is het niet “werkpatronen voor CRM.” Integendeel, we praten over veel kamers, rekening planning, service resolutie, mentoring, en ga zo maar door. Hierdoor wordt het jargon uit en is rechtstreeks aan de koper. In Jam, zie je deze letterlijke woorden in de lijst van werkpatronen en activeert het de juiste is op basis van wat u hebt geselecteerd. We vonden dit was de beste manier om de gebruiker te vermijden denken aan functies of zelfs sociale helpen. Als u een account wilt beheren, bijvoorbeeld, selecteert u de juiste patroon.

In de praktijk, het concept is eenvoudiger dan in discussie. Kijk eens naar dit scherm, met een SAP Jam werk patroon voor opportunity management

Dit scherm brengt gegevens uit meerdere bronnen, om te helpen het verkoopteam begrijpen bepaalde klant, bijbehorende kansen en de werkzaamheden die nodig zijn om de komende deals te sluiten. De kracht van werkpatronen ligt in hoe het brengt gegevens aan mensen die werken aan specifieke doelen of projecten. Kritisch, SAP Jam neemt in real-time data van zowel SAP als niet-SAP-bronnen.

Ik sprak met adviesbureau, Itaricon, die werkte met T-Systems aan een betere, meer efficiënte werkwijze voor het verkopen en het creëren van voorstellen te creëren. In dit geval gebruikt Itaricon SAP Jam in data brengen van SugarCRM (uiteraard geen SAP product) en samenwerking vergemakkelijken. Hier is een schema van de samenwerking en de daaraan verbonden data

Dit voorbeeld is leerzaam voor een paar redenen

========

Samenwerking gebeurt rond bestaande zakelijke problemen. In dit voorbeeld is er geen social software Kumbaya, die zo overheersend over de samenwerking bedrijf in de voorgaande jaren was, het is allemaal over het krijgen van projecten die de deur uit sneller, terwijl ervoor te zorgen dat iedereen die betrokken is op dezelfde pagina door het gehele proces. In dit geval, de samenwerking is een middel voor het bereiken van doelstellingen van het bedrijf beter, sneller en goedkoper;. Gegeven het belangrijkst. In deze context, samenwerking houdt trekken in de gegevens die mensen nodig hebben om beslissingen te nemen. Door het openen van de spreekwoordelijke gegevens kimono aan niet-SAP-spelers zoals SugarCRM te aanvaarden, als een voorbeeld, heeft SAP echt gedaan het juiste ding voor de gebruikers. De beslissing om de gegevens uit alle bronnen zal waarschijnlijk uitgegroeid tot een van de meest overtuigende concurrentievoordelen SAP Jam’s.

Sapphire follow-up: gedachten over SAP. Ik heb waargenomen SAP sinds het midden van de jaren 1990, en vandaag zien een bedrijf dat in een overgangsfase en zelfs onrust. Tijdens de Sapphire conferentie, CEO Bill McDermott gepresenteerd weinig concreet nieuws over het bedrijf voorwaartse richting afgezien van de bespreking van een ambitieuze thema van de eenvoud.

Ik was vooral verrast door de strategie van SAP voor CRM, nu onder de paraplu van ‘customer engagement en e-commerce, “na de overname van Hybris. Tijdens vragen met Hybris executives, gelijkgesteld zij customer engagement met e-commerce, vermoedelijk omdat elk bedrijf uiteindelijk wil betrokkenheid rijden in een verkoop.

Deze benadering van CRM verschijnt als een cynische, vendor-georiënteerde mening dat de doelstellingen en de perceptie van de klant niet in het middelpunt. Hoewel we willen allemaal om een ​​verkoop te maken, moet merken klanten niet beschouwen als louter voer voor een e-commerce marketing engine.

Om deze redenen, stel ik voor SAP heroverwegen haar visie op CRM, met nadruk op relatie en engagement in plaats van management en e-commerce.

Innovatie;? M2M-markt stuitert terug in Brazilië; Samenwerking; Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek;? CXO; Wie beïnvloedt CIO’s? Hier is de top 20; CXO, ANZ Bank tech executive dek shuffle

Afsluitende gedachten. Ondanks het gebrek aan duidelijkheid in andere delen van SAP, is het Jam product gericht en vertegenwoordigt solide denken over samenwerking en social software. De beslissing van de buitenlandse, niet-SAP data te brengen spreekt boekdelen over de inzet van de Jam team om te doen wat goed is voor de klant is.

Disclosure: SAP betaald voor een aanzienlijk deel van mijn reiskosten naar Sapphire.

? M2M markt stuitert terug in Brazilië

Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek?

Wie beïnvloedt CIO’s? Hier is de top 20

ANZ Bank shuffle tech executive dek