‘s Werelds eerste smartphone voor blinden uitgevonden in India

De meest voor de hand liggende vraag is hoe werkt een smartphone werk voor mensen die, blind ;? Het antwoord in leken termen is het innovatieve “touchscreen”, die tekst en foto’s omgezet in braille en getogen patronen.

Mobiliteit; $ 400 Chinese smartphones? Apple en Samsung afschuiven goedkope rivalen, hoe dan ook de prijzen te verhogen, Telco’s;? Reliance Jio rotsen Indiase telecom met goedkope data en vrije stem, mobiliteit; Luister naar bedrade hoofdtelefoon tijdens het opladen van uw iPhone 7? Het gaat kosten, Smartphones, iPhone 7: Waarom ik ga eindelijk groot met model van dit jaar

De smartphone maakt gebruik van Shape Memory Alloy technologie, gebaseerd op het concept dat metalen herinneren zich hun oorspronkelijke vorm – dat wil zeggen, ze uitzetten en krimpen naar zijn oorspronkelijke vorm na gebruik, volgens de Times of India.

scherm van de telefoon heeft een raster van pinnen, die op en neer bewegen als per eis, en het rooster heeft een brailleleesregel, waar de pinnen te komen tot een teken of letter te vertegenwoordigen. Het scherm zelf is in staat om te verheffen en het indrukken van de inhoud om patronen in braille te vormen.

Het is interessant hoe met ingang van heden zijn er geen andere grote fabrikanten hebben geprobeerd om een ​​smartphone te maken voor blinden, of zelfs smartphones voor de aangevochten of gehandicapten. Zou het, omdat er een gebrek aan vraag, of zouden reclame en marketing zijn een stam voor de betrokken bedrijven? Als bedrijven zoals: Samsung, kunnen ontwerpen, ontwikkelen en implementeren; eye scrolling technologie, voor hun mobiele apparaten, hoe komt ze niet geprobeerd de Braille conversie-technologie zelf?

Hoe dan ook, ik persoonlijk voel me een keer het prototype, die momenteel wordt ontwikkeld in samenwerking met het Indian Institute of Technology Delhi (IIT Delhi), wordt afgerond en beoordeeld, zal er in feite iets van een vraag naar deze smartphone.

Het marktpotentieel is eindeloos, omdat er geen ander apparaat vergelijkbaar op dit moment. Bovendien, door zich te richten deze niche groep consumenten die tot nu toe zijn genegeerd, het is gewoon een andere manier van het overbruggen van de kloof tussen technologie en samenleving.

$ 400 Chinese smartphones? Apple en Samsung afschuiven goedkope rivalen, de prijzen te verhogen in ieder geval

? Reliance Jio rotsen Indiase telecom met goedkope data en gratis voice

Luister naar bedrade hoofdtelefoon tijdens het opladen van uw iPhone 7? Het gaat kosten

iPhone 7: Waarom ik ga eindelijk groot met model van dit jaar