Red Hat onthult CentOS plannen

Dus, wat is Red Hat planning? Nou, ik laat Karsten Wade, CentOS Manager Engineering Red Hat’s, vertellen wat hij me vertelde en een audiëntie bij de Linux Foundation ‘s Linux Collaboration Summit.

Wade geopend door te zeggen dat het verkrijgen van CentOS onder de Red Hat paraplu duurde ongeveer een jaar en een half van het werk, maar ze leken niet te proberen overeenstemming te bereiken over de technische details. Dat deel is wat ze hebben gewerkt aan voor de laatste paar maanden.

Red Hat deed dit omdat zij van mening zijn er drie heel verschillende manieren dat 70 tot 80 procent mensen de neiging om Red Hat Linux distributies gebruiken. Bedrijven die veel steun en het apparaat en het personeel certificering willen betalen voor Red Hat Enterprise Linux (RHEL). Fedora is voor de gebruikers, vaak ontwikkelaars die de nieuwste en beste Linux en open source software te gebruiken en willen van te voren de curve. CentOS is voor Linux experts die hun eigen support kan omgaan en willen een stabiel platform.

Op hetzelfde moment, CentOS zag dat haar gebruikers wilde wat coole nieuwe software die de Fedora fans kregen, terwijl de stabiliteit van RHEL. Aangezien CentOS niet de middelen om dit te doen hadden, waren ze open staan ​​voor het opnemen van hun Linux-distributie met Red Hat.

Van haar kant, Red Hat wilde alle mensen die CentOS, die Wade toegestaan, mogen meer dan degenen die gebruik maken van RHEL en Fedora gecombineerd te zijn met behulp van een “officiële” Red Hat Linux distributie te gebruiken. Bovendien, Red Hat wilden defragmenteren de grote Red Hat herbouwt. Wade zei: “Red Hat wilden dat de programmering energie productiever dan in slechts herscheppen RHEL.” Het lijkt waarschijnlijk dat als Red Hat zelfs kunnen krijgen een klein percentage van CentOS gebruikers door te stromen naar RHEL, zal de deal toe te voegen aan; al indrukwekkende winst van Red Hat’s.

Dus wat de nieuw verenigd, Red Hat en CentOS, is van plan zijn meerdere CentOS releases. Dit zal iets als Fedora Spins zijn. In plaats van Spins, zullen deze Special Interest Group (SIG) releases worden genoemd.

In de eerste plaats is er de CentOS Core SIG zijn. Dit zal het dichtst bij de CentOS zijn dat velen van jullie nu gebruikt op uw eigen servers, web hosting site. of datacenter. De andere officiële SIGS zijn CentOS-opslag, CentOS Cloud, en CentOS virtualisatie.

Al deze beginnen met het CentOS kerndistributie. Dit zal worden gebouwd met behulp van de meest recente RHEL release. Echter, er is een firewall tussen RHEL en CentOS ontwikkelaars. Het netto-effect is dat CentOS blijft een beetje achter RHEL achterblijven in releases. Toch zal CentOS releases komen op RHEL hielen in plaats van weken of maanden achter.

Op de top van dat RHEL basis, zal elke CentOS SIG beslissen wat cutting edge software zal gebruiken. Zo zal CentOS Cloud waarschijnlijk voorzien van de nieuwste OpenStack build. CentOS Virtualisatie zal een verscheidenheid van hypervisors, niet alleen KVM bieden.

Er is meer dan een dozijn SIG’s in volle gang. Onder overweging zijn desktop, web hosting en een Voice over Internet Protocol (VoIP) servers. Andere SIG worden overwogen afhankelijk van de hoeveelheid ontwikkelaar belang.

Net als voorheen, als je wilt om een ​​distro van je eigen op CentOS te bouwen, kun je dat doen. Het hoeft alleen maar te worden geëtiketteerd “Op basis van CentOS.” Volgens Wade, kunnen er minder van die van de toekomst. Scientific Linux, de andere grote RHEL kloon, overweegt nu mee met Red Hat ook. Dit is nog steeds in een zeer vroeg stadium van de besprekingen.

Wat de toekomst betreft, lijkt Red Hat goed op weg om de eenmaking van de Red Hat-klonen. De enige uitzondering zal zijn frenemy, Oracle met zijn RHEL-gebaseerde Oracle Linux.

Red Hat is voorzien van ‘gratis’ Red Hat kloon CentOS, nemen de lange termijn: Waarom ben ik verhuizen naar CentOS Linux op de desktop; Red Hat verslaat schattingen, Q4, fiscale 2014 inkomsten zowel klimmen 15 procent; Het nemen van Red Hat Linux naar de volgende niveau; Red Hat brengt Microsoft.NET Apps zijn OpenShift cloud

 verhalen

? TechnologyOne tekent AU $ 6,2m deal met Landbouw

Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek?

Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro

Enterprise Software;? TechnologyOne tekenen AU $ 6,2m deal met de landbouw; Samenwerking; Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek;? Enterprise Software; Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro, Enterprise Software, Apple vrij te geven iOS 10 op 13 september, MacOS Sierra op 20 september

Apple vrij te geven iOS 10 op 13 september, MacOS Sierra op 20 september