Qualcomm mist Q4 winst, omzetdoelstellingen met zwakke vooruitzichten

Tech winst zijn vermist doelen links en rechts dit kwartaal, en Qualcomm niet helpen bij het intomen die trend met zijn fiscale vierde kwartaal verslag op woensdag.

De wereldwijde halfgeleiders bedrijf rapporteerde een nettowinst van $ 1890000000, of $ 1,11 per aandeel (statement).

Non-GAAP bedroeg de winst $ 1,26 per aandeel op een omzet van $ 6690000000, een stijging van drie procent per jaar op en neer twee procent sequentieel.

Maar Wall Street wilde winst van ten minste $ 1,32 per aandeel, samen met een omzet van $ 7030000000.

Als gevolg hiervan, Qualcomm aandelen begon te tuimelen met vier procent in de after-hours trading.

Voor het belastingjaar 2014 over het algemeen, Qualcomm rapporteerde een omzet van $ 26490000000, een stijging van zeven procent jaar-op-jaar, met een winst van $ 5,27, een stijging van 17 procent jaar-op-jaar.

Vergoelijken de slechter dan verwachte resultaten, Qualcomm CEO Steve Mollenkopf terug te vinden op het einde van het fiscale jaar in voorbereide opmerkingen

We zijn blij te kunnen melden ander jaar van het record financiële prestaties als onze 3G / 4G LTE multimode en andere geavanceerde technologieën blijven de groei van draadloze data over de hele wereld, gedreven door onze brede chipset roadmap mogelijk te maken. We voorspellen een verdere groei van de wereldwijde 3G / 4G-apparaat zendingen in kalenderjaar 2015, met name in opkomende regio’s. Onze fiscale 2015 outlook weerspiegelt aanhoudende LTE leiderschap in onze sector halfgeleiders en wordt getemperd door de problemen waarmee we geconfronteerd worden in China met betrekking tot onze licentie-business. Door middel van deze tijd, blijven we gefocust op het bouwen van ons technologisch leiderschap in smartphones, terwijl het nastreven van mogelijkheden om onze oplossingen uit te breiden naar aangrenzende gebieden.

Qualcomm uitgewerkt over de Chinese situatie verderop in het rapport, honen in op zorgen rond de uitrol van 3G / 4G LTE multimode en een onderzoek door de China National Development and Reform Commission (NDRC) in Qualcomm’s zakelijke praktijken.

Wij geloven ook dat bepaalde licentiehouders in China op dit moment niet volledig voldoen aan hun contractuele verplichtingen jegens hun verkoop van produkten onder licentie aan ons te melden (die bepaalde licentiehouders onderrapportage een deel van hun 3G / 4G verkoop apparaat en een geschil met een licentiehouder bevat) en dat bedrijven zonder vergunning kunnen proberen om de uitvoering van nieuwe licenties uit te stellen, terwijl de NDRC onderzoek is gaande.

De San Diego-hoofdkantoor bedrijf verscheept 236 miljoen MSM chip eenheden tijdens het eerste kwartaal, een stijging van 24 procent jaar-op-jaar en vijf 5 procent opeenvolgend.

De totale verkoop apparaat in Q4 belde om ongeveer $ 57400000000, een vijf procent dip jaar-op-jaar en één procent sequentieel. De gemiddelde verkoopprijs voor 3G / 4G-apparaten daalde rond de $ 220 tot $ 226 per eenheid.

Dell Technologies berichten Q2 resultaten; Box verslaat marktverwachtingen voor Q2; Salesforce Q2 beats schattingen, aandelen vallen op lichte Q3 begeleiding; Pure Flash slaat Q2 schattingen, ziet grote opbrengst winsten; Splunk, Autodesk, Brocade rapport sterke kwartalen; Intuit rapporteert sterke Q4, aandelen slip op zachte begeleiding; HP’s Q3 verslaat schattingen, maar de PC, printer ellende voort te zetten; Werkdag berichten opnemen per kwartaal de omzet voor Q2

Voor het lopende kwartaal, is Wall Street verwacht Qualcomm aan de winst van $ 1,43 per aandeel en een omzet van $ 7390000000 leveren.

Echter, Qualcomm op voorwaarde dat een veel zachter prognose voor het eerste fiscale kwartaal, projecteren 6620000000 $ aan inkomsten met een winst van $ 1,26 per aandeel weer.

Voor het belastingjaar 2015, Qualcomm streeft naar een iets hogere omzet range van $ 26800000000 tot 28800000000 $ met een winst tussen de $ 5,05 en $ 5,35, een daling van tussen de vier en twee procent.

Australische luchtvaartmaatschappijen verbieden Samsung Galaxy Note 7

Mobiliteit; Australische luchtvaartmaatschappijen verbieden Samsung Galaxy Note 7; telecombedrijven, Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk te testen; mobiliteit; Luister naar bedrade hoofdtelefoon tijdens het opladen van uw iPhone 7? Het gaat kosten, Smartphones, iPhone 7: Waarom ik ga eindelijk groot met model van dit jaar

Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk-test

Luister naar bedrade hoofdtelefoon tijdens het opladen van uw iPhone 7? Het gaat kosten

iPhone 7: Waarom ik ga eindelijk groot met model van dit jaar