Qualcomm, Microsoft beginnen zaaien ARM ontwikkelaars voor Windows 8

Qualcomm en Microsoft zijn begonnen met het zaaien van de ARM-gemeenschap van ontwikkelaars met testen pc’s voor Windows 8. Het doel: testen en optimaliseren van Windows 8 Metro apps op Qualcomm’s Snapdragon-processors.

Onder de enige nodigen programma, zullen ontwikkelaars een pre-release versie van Windows te krijgen op ARM met Snapdragon S4 pc’s.

Microsoft steeds meer draait Windows 8 op ARM (WOA) in iets heel apart en verschillend van Windows 8 op x86 / x64. De Softies onlangs erkend dat WOA tablets zal meer als iPads dan op de traditionele Windows-tablets, in dat ze worden alleen verkocht als apparaten met het besturingssysteem voorgeïnstalleerd.

Qualcomm en Microsoft benadrukt dat de test-pc’s “niet representatief zijn voor de commerciële form factors of de laatste Windows op ARM-ervaring.” Die lijn betekent in feite dat ontwikkelaars moeten afzien van gekef over de test-pc’s alsof ze zijn echte producten.

Een van de belangrijkste punten

Microsoft is het maken van testversies van WOA draait op hardware testen beschikbaar voor pre-geselecteerde ontwikkelaars en partners in de komende weken. Maar het bedrijf is niet het maken WOA beschikbaar voor het publiek om te testen.

Microsoft neemt ook een andere boeg met WOA, in termen van niet toe te staan ​​Flash, Silverlight en andere plug-ins om te draaien met alle (in naam van de levensduur van de batterij en energiebesparing). Nogmaals, dat is meer als de iPad dan is het alsof Windows tablets. Op Windows 8 x86 / x64-tabletten, Microsoft is waardoor plug-ins via een versie van Internet Explorer 10 die wordt uitgevoerd op het bureaublad.

Er zijn meer verschillen. De volgende generatie van Windows 8 x86 / x64-tabletten, Microsoft staat stelt legacy apps van derden uit te voeren via de Desktop app / milieu. Maar op ARM-gebaseerde Windows-tablets, is Microsoft niet van plan om third-party software leveranciers om hun applicaties beschikbaar als Desktop apps te maken. Het is Metro-style apps of niets. Dat betekent geen oudere Windows-applicaties kunnen draaien op WOA tablets zal zijn. Periode.

En tenslotte, de meest raadselachtige WOA openbaring nog: Microsoft is niet van plan om WOA tabletten worden ‘beheerd’, wat betekent dat ze zullen niet in staat zijn om Active Directory-domeinen aan te sluiten.

Gezien het feit dat WOA tabletten worden gezien als echte / beste concurrent van Microsoft om de iPad op de prijs, het leven en de grootte van de batterij / gewicht vooraan, kunnen deze onderscheidende eindigen kwetsen Redmond meer dan helpt het.

Mary Jo Foley bijgedragen aan dit bericht.

verder lezen

De test programma is ontworpen om ervoor te zorgen Metro apps kunt aansluiten met hardware randapparatuur;. De Snapdragon-processors zal 4G LTE geactiveerd waar het beschikbaar is;. Hardwareversnelling voor afbeeldingen en GPS wordt ingeschakeld.

Intel lanceert 7de generatie processors 4K UHD duwen om de massa’s

Visie en neurale netwerken te rijden vraag naar krachtigere chips

Nvidia lanceert virtuele GPU monitoring, analytics

AMD slaat terug tegen Intel dominantie met Zen

MSDN: Beperkt beta voor WOA tabletten; Mary Jo Foley: geen plug-ins op WOA, PC Pro: Heeft Microsoft geblazen Windows 8 op ARM?

Processors; Intel lanceert 7de generatie processors 4K UHD duwen om de massa’s, processors, Visie en neurale netwerken te rijden vraag naar krachtigere chips; Data Centers; Nvidia lanceert virtuele GPU bewaking, analyse, hardware, AMD slaat terug tegen Intel dominantie met Zen