Principal Financial CIO Gary Scholten op wolk, vendor management, digitale business

Gary Scholten, CIO van de Principal Financial Group, heeft meerdere technologische verschuivingen gezien sinds hij in 1980 lid geworden van de Des Moines, Iowa financiële diensten gigant als assistent planning analist.

Principal Financial CIO Gary Scholten virtualisatie, cloud, het web, de PC, mobiliteit en data science zijn slechts enkele van de trends Scholten heeft gehad om te navigeren.

Nu Scholten wordt ondergedompeld in een aanhoudende digitale transformatie inspanning. Gedurende de transformatie, Scholten moet trends die de macht hebben te verblijven terwijl groeiende wereldwijde footprint opdrachtgever voor zijn pensioen en verzekeringsactiviteiten te analyseren.

Te midden van de bewegende delen, misschien wel de grootste afhaalmaaltijd van Scholten is dat de fundamentele blokkeren en het aanpakken zoals vendor management, outsourcing best practices en business alignment niet kan worden genegeerd.

Hier is een blik op enkele van de hoogtepunten van mijn gesprek met Scholten

De cloud-strategie. Opdrachtgever is het nemen van een hybride benadering van het gebruik van de cloud. Het bedrijf maakt gebruik van Salesforce in de cloud en Oracle on-premise voor de belangrijkste enterprise apps. Het beste gebruik van de cloud barst van rekenkracht, aldus Scholten. Echter, er zijn problemen om na te denken voor de opdrachtgever. “Je moet een groot deel van de wolk due diligence aan de voorkant,” aldus Scholten. “Zijn ze subbing hun datacenters? Hebben ze eigenaar van de faciliteiten of niet? Zijn ze aansprakelijk in het geval van een cyberaanval? Hoe worden de gegevens gescheiden?

Coud computergebruik heeft overspoeld veel IT, maar een van de onontgonnen gebieden van de tech en zakelijke wereld is de industrie cloud, met de nadruk op verticale markten en meer gespecialiseerde toepassingen.

Scholten zei dat die voornoemde kwesties vaak over het hoofd gezien door bedrijven, die niet kunnen begrijpen wat multitenant middelen voor een gereguleerde industrie. De sleutel is om te werken door alle regelingen een cloud-leverancier kan hebben om een ​​service te leveren. Scholten zei dat bedrijven die hun eigen infrastructuur hebben gelopen een voordeel kunnen hebben bij het uitvoeren van hun due diligence, omdat ze groepen die door middel van service level overeenkomsten items hebben gewerkt hebben.

Ook: De creatieve CIO: De volgende evolutie van de tech-chief | CIO als business strateeg: Het managen van de ongemakkelijke spanning

Orakel. Scholten ingezet Oracle’s Fusion ERP-platform als een paar jaar geleden als on-premise-systeem van het record. Nu Principal te rollen naar andere landen waar het pensioen bedrijven. Toen ik vroeg of Oracle’s cloud offers waren interessant om hem Scholten merkte op dat hij “meer serieus overwegen het vandaag,” maar volwassenheid van het bedrijf was er niet een paar jaar geleden. Het belangrijkste argument tegen te gaan cloud op de internationale markten zoals Latijns-Amerika en India is dat de klant data heeft lokale om te verblijven, aldus Scholten. “Het kan zijn dat strengere controle van de gegevens in die landen hebben”, voegde hij eraan toe. Dat alles gezegd, concept van two-tier ERP NetSuite’s zinvol is voor de wereldwijde implementaties en een wolk optie op de internationale markten heeft zijn aantrekkingskracht.

We doen meer cloud in Azië dan ergens anders, “aldus Scholten.” We gebruiken de cloud in gebieden die de neiging hebben naar een nieuwe locatie. De wolk is een manier om sneller schalen.

Softwarelicenties als een cloud deployment kwestie. Scholten zei dat de cloud is aantrekkelijk op vele niveaus, maar een verborgen kosten die je kan doden is softwarelicenties die niet kan overdragen. “Iedereen begint met AWS, Google of Microsoft voor infrastructuur, strekt zich uit tot platform as a service en vervolgens vindt problemen met licenties,” aldus Scholten, die opmerkt veel van zijn gevestigde leveranciers zijn software bedrijven de overgang naar de cloud.

Innovatie;? M2M-markt stuitert terug in Brazilië; Samenwerking; Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek;? CXO; Wie beïnvloedt CIO’s? Hier is de top 20; CXO, ANZ Bank tech executive dek shuffle

Zelfs met deze cloud-savvy verkopers, zijn er problemen bij de uitvoering van on-premise licenties naar de cloud. Nieuwe licenties vereisen meer kosten en ontkennen enkele van de cloud voordelen, zei hij. Een bedrijf als IBM en Microsoft in staat zijn om de klant te helpen omgaan met cross problemen met licenties, maar Scholten zei dat er weinig consistentie in leveranciers. “Verschillende leveranciers hebben verschillende modellen met een vergunningensysteem,” aldus Scholten. “Het is vergelijkbaar met nieuwe cores. Nieuw (processor) kernen waren geweldig totdat de software licentie ging.

Zoals innovatie in computerapparatuur, apps, en krachtige nieuwe technieken voor het aanbrengen van hen verspreiden in de consumenten wereld, zijn bedrijven worstelen om de kloof te dichten.

CMO, CIO relaties en digitale transformatie. Principal, Scholten gezegd dat de meeste van de techniek uitgaven in de controle van de IT-organisatie. Dat gezegd hebbende, de GMO-CIO partnerschap heeft krap. “Voor de lange termijn verbetering van je business alignment nodig heeft”, aldus Scholten. “Digitaal zakendoen is een groot probleem in diverse branches en je kunt niet zomaar dompelen een teen in.” Werken met andere CXOs op meerdere fronten is van cruciaal belang voor het transformeren van de business en bedrijven moeten een reeks digitale weddenschappen te maken, zei hij.

Projecten die digitale transformatie illustreren op Principal omvatten alles, van educatieve 401k instrumenten voor klanten die zijn gebaseerd op behavioral economics algoritmes ontwikkeld om Principal professional in staat te stellen betere investering keuzes en een analytics-project, dat de tijd die nodig was om levensverzekeringen te verwerken gesneden te maken. In al die gevallen, Principal moest investeringen professionals, data wetenschap en technologie samen te brengen.

speciale feaure

: Het is de data-abonnement, dom: De donkere kant van de digitale transformatie | Is it’s laatste kans om de digitale transformatie te leiden?

Uitbesteding. Scholten leidde ook uitbestedingsstrategie Opdrachtgever. In de jaren 1990 was het een uitdaging om het land talent zodat het bedrijf gebruik gemaakt van een derde outsourcing bedrijf in India. “Cultureel, het was niet een geweldige fit en er was een plafond van wat we daar kunnen komen,” zei hij. De oplossing voor de opdrachtgever was om een ​​gevangene faciliteit in India te maken met de eigen medewerkers dat het bedrijf de infrastructuur, bedrijfsleven en kennisinstellingen zouden leren. Principal beweegt alleen grote projecten waar er efficiënte kennisoverdracht. Wat betreft de omzet, Opdrachtgever India tarieven hoger zijn dan de Verenigde Staten, maar lager dan een derde partij.

Vendor management. vendor management practices opdrachtgever draaien rond een centrale groep aan hem rapporteren, meerdere groepen in het bedrijf en elk kwartaal cijfers op de prestaties. “Sourcing en leverancier managementrapportages voor mij, maar het is niet alleen IT. Er is een team op de aanbestedende aan de voorkant, een infrastructuur capaciteitsplanning groep en de mensen diep geïnformeerd over de plannen en vergunningen,” zei hij. “We hebben de flexibiliteit om te schalen en elk bedrijf heeft belangrijke leveranciers. Vendor Relationship Management betekent werken in alle delen van het bedrijf.

Ook: Grote vissen in een kleine vijver: Waarom het loont om kleinere leveranciers te overwegen

Als voor de feedback met leveranciers, Principal heeft per kwartaal rangen en vergaderingen. De bijeenkomst draait om de manier waarop de leverancier relatie gaat en de waarde geleverd. “Sommige leveranciers echt leuk en neem de feedback terug naar hun organisatie. Op zijn minst, de bijeenkomsten geven de plaatselijke rep enkele hefboom om terug te gaan naar de organisatie en het detail wat er moet vaststelling”, zegt Scholten.

En sommige verkopers een hekel aan. We hebben een gesprek te hebben en zeggen: ‘hoe belangrijk is deze samenwerking?’, ‘Voegde hij eraan toe. “Deze leveranciers kunnen de waarde van de feedback zien en niet bevalt wat ze horen.

? M2M markt stuitert terug in Brazilië

Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek?

Wie beïnvloedt CIO’s? Hier is de top 20

ANZ Bank shuffle tech executive dek