Patrick McGovern passeert – hij zal worden gemist

Patrick McGovern, oprichter en voorzitter van de International Data Group (IDG), overleed 20 maart. Hij was 76 jaar oud en liet een geweldig record van het creƫren van bedrijven die de groei van de informatietechnologie markt en beide verzameld en gedistribueerd nieuws en informatie bevorderd.

Ik had de eer om hem te ontmoeten bij verschillende gelegenheden terwijl op het International Data Corporation, een dochteronderneming van IDG. Hij presenteerde het imago van vrolijke en zeer vriendelijk. Terwijl dat beeld was grotendeels waar, hij was een veel complexer man. Zijn kennis van de IT-markt was diep en zeer breed. Hij wist niet alleen weten over technologie, echter. Hij dacht na over wat het deed wat het kon doen en de mogelijke impact zou hebben op ons allen.

Bij verschillende gelegenheden, zag ik Pat zitten op de voorste rij in de zaal toen ik de presentatie van het onderzoek gedaan door mijn team bij IDC. Hij had verslagen die ik in zijn handen had geschreven. De rapporten werden gemarkeerd seveal verschillende kleuren markeerstift. Ik was verrast dat de voorzitter van een dergelijke grote onderneming de tijd om iets wat ik over het systeem software of virtualisatietechnologie markten had geschreven gelezen had genomen.

Na de sessies kwam hij altijd naar me toe en commentaar geleverd op zowel de stijl en inhoud van mijn presentatie. Hij vroeg altijd zacht klinkende, maar zeer inzichtelijke vragen die laten zien dat hij het onderwerp begreep, had gedacht over het op grote lengte en wilde meer weten. Soms leek hij te denken over het maken van een nieuw tijdschrift of website. Andere tijden, wilde hij mijn mening van een startup die IDG Ventures, zijn venture capital firma, werd de evaluatie. Ik kwam altijd weg onder de indruk van zowel zijn respect van de mensen op zijn uitgebreide team en zijn drive om te helpen de industrie zelf te begrijpen.

Hij zal worden gemist.

Star Trek: Negen manieren om onze wetenschap ligt dicht bij de science-fiction

Star Trek: 50 jaar van positieve futurisme en gedurfde sociale commentaar

Kobo Aura ONE, First Take: Groot-screen e-reader met 8GB opslagruimte

De beste tech uitvindingen van alle tijden dat geavanceerde beschaving

Star Trek: 50 jaar van positieve futurisme en gedurfde sociaal commentaar, Microsoft’s Surface all-in-one PC zei aan de kop van oktober hardware te lanceren; Hands on met de iPhone 7, nieuwe Apple Watch, en AirPods; Google koopt Apigee voor $ 625.000.000

After Hours, Star Trek: Negen manieren om onze wetenschap ligt dicht bij de science-fiction, After Hours, Star Trek: 50 jaar van positieve futurisme en gedurfde sociaal commentaar, mobiliteit; Kobo Aura ONE, First Take: Groot-screen e-reader met 8GB opslagruimte, innovatie; De beste tech uitvindingen van alle tijden dat geavanceerde beschaving